سعداله نصیریقیداری امروز (دوشنبه یکم بهمن ماه) در نشست خبری با بیان اینکه در تخصیص بودجه به موضوع تعداد دانشجو توجه میشود، در حالی که دانشگاهی همچون دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان با توجه به ماهیت خود در مقاطع تحصیلات تکمیلی دانشجو پذیرش میکند، اظهار کرد: این موضوع دلیل بر این نمیشود که ما کیفیت را قربانی کنیم. اگر وزارت علوم از ابتدای امر به این موضوع توجه میکرد، شاهد فعالیت این تعداد دانشگاه و تعداد زیادی فارغالتحصیل بیکار نبودیم.
وی تصریح کرد: ایجاد دانشگاه تحصیلات علوم پایه زنجان از نوآوریهای مهم در حوزه علوم پایه است که به همت پروفسور یوسف ثبوتی چهره ماندگار فیزیک کشور و با حمایت مسئولان در سال ۱۳۷۰ تاسیس شد و امروز این مرکز علمی یکی از سه دانشگاه برتر کشور است. بر اساس شاخصهای متعدد وزارت علوم، این دانشگاه در ردیف سه دانشگاه برتر کشور قرار دارد که این جایگاه طی بیش از سه دهه تلاش به دست آمده است.
نصیریقیداری ادامه داد: این دانشگاه قدم بزرگی را در حوزه سرآمدان علمی کشور برداشته است به طوری که در نهمین رویداد در سطح کشور که با حضور معاون علمی رئیس جمهوری، وزیر علوم و دیگر مقامات علمی کشور برگزار شد، جزو سه دانشگاه برتر کشور برگزیده شد.
او با اشاره به اینکه این دستاورد بسیار مهم است، بیان کرد: این فرهنگ در ذهنمان رسوب کرده که همه چیز در تهران است و اتفاق بزرگ ملی فقط در تهران میتواند اتفاق بیافتد. این یک افتخار است که دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان توانست خارج از تهران دانشگاهی در این تراز شناخته شود.
رئیس دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان با اشاره به اینکه ۵ استاد دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، استاد سرآمد برگزیده شود اتفاق بزرگی است، گفت: دانشگاه شریف با ۴۸۴ هیئت علمی ۶ استاد سرآمد و دانشگاه تربیت مدرس با ۶۶۷ هیئت علمی ۴ استاد سرآمد داشت در حالی که تعداد اساتید دانشگاه تحصیلات تکمیلی به مراتب کمتر است.
نصیریقیداری با اشاره به اینکه این کار به دست اساتید توانمند علاقمند به امر پژوهش انجام شده است، بیان کرد: نمیتوانیم صحبت از دانشگاههای نسل ۳ و ۴ کنیم، ولی اعمال مان شبیه نسل ۱ و ۲ باشد. آموزش و پژوهش امر بسیار مهمی است. وقتی در دانشگاههای نسل ۳ و ۴ بحث کارآفرینی و تجاریسازی علم و ایده مورد توجه قرار میگیرد، معنیش این نیست که آموزش نباید مورد توجه قرار گیرد.
وی در ادامه با اشاره به برخی شاخصهای این دانشگاه، ادامه داد: طبق شاخصهای وزارت علوم سرانه دانشجو به استاد در دانشگاه علوم پایه یک استاد به ازای هر ۹ دانشجو و شاخص وزارت علوم، ۱۱ و ۶ دهم است. مقالات نمایه شده استادان این دانشگاه در سطح بینالمللی، دو و نیم مقاله به ازای هر عضو هیات علمی است که اصرار وزارت علوم در این بخش، چهار دهم است و ما با اختلاف زیاد در جایگاه بالا قرار داریم.
رئیس دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان افزود: سرانه فضای آموزشی در این دانشگاه ۳۳ متر مربع و شاخص اعلامی وزارت علوم در این زمینه ۱۵ و نیم متر مربع است. این دانشگاه همچنین رتبه پنجم کشور را در شمار مقالات چاپ شده در پایگاه نیچر Nature (یکی از معتبرترین و قدیمیترین پایگاههای علمی در جهان) دارد.
او گفت: تعداد همایشهای علمی این دانشگاه در سال ۱۲ مورد است که شاخص وزارت علوم هفت مورد اعلام شده است. در این دانشگاه، همه دانشجویان اتاق و دفتر کار دارند که این موضوع فقط ویژه دانشگاه علوم پایه در کشور است.
نصیریقیداری گفت: نسبت کارمند به هیات علمی در این دانشگاه هفت دهم و اصرار وزارت علوم بر یک بوده و متوسط کشوری هم ۱.۸ است.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پایه زنجان در شمار و نسبت سرآمدان علمی، رتبه برتر کشور را از آن خود کرده است، گفت: این دانشگاه در حوزه سرانه استنادها، کیفیت پژوهش و فعالیتهای بینالمللی جزو بهترین دانشگاه های کشور است.
رئیس دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان گفت: دانشگاه علوم پایه در زمینه توجه خیرین هم در کشور زبانزد است و بخشهایی از دانشگاه مثل کتابخانه، سالن همایشهای علمی، تجهیز آزمایشگاه، تجهیز مرکز سلامت و مشاوره، رستوران و مسجد دانشگاه توسط خیران ساخته شده است.
انتهای پیام