دکتر علی اکبر دلیر صحرایی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به اینکه بیماری بروسلوز یکی از مهمترین و شایع ترین بیماریهای مشترک بین انسان و حیوانات است و بروسلوز از دیرباز در کشور ما وجود داشته و به عنوان یک بیماری آندمیک یا بومی مطرح است. همچنین این بیماری از دو جنبه اقتصادی و بهداشت عمومی مورد توجه ویژه است و در دام ماده سبب ایجاد سقط جنین و تولد نوزادهای ضعیف و در دام نر موجب ایجاد ناباروری می شود.
وی گفت: با اقدامات وسیع و مؤثر سازمان دامپزشکی کشور در جهت کنترل این بیماری، ابتلا انسانی و خسارات دامی در سالهای اخیر به ویژه در دامداریهای صنعتی تا اندازه زیادی کاهش یافته است.
دلیرصحرایی افزود: میزان شیوع تب مالت در انسان ارتباط مستقیم به شیوع بروسلوز در دامها دارد، از این رو کنترل بیماری برای جلوگیری از خسارات اقتصادی و مخاطرات بهداشتی در حیوانات اجتناب ناپذیر است.
وی ادامه داد: دامپزشکی خراسان شمالی در سال جاری اقدام به واکسینه کردن ۳۱۴ هزار و ۶۹۸ راس دام سبک در ۹۳۷ واحد اپیدمیولوژیک دامی با پوشش ۹۸ درصدی و ۲۷ هزار و ۳۷۱ راس دام سنگین در ۴۶۱ واحد اپیدمیولوژیک با پوشش ۸۹ درصدی دامی کرده است.
معاون سلامت اداره دامپزشکی خراسان شمالی تصریح کرد: در همین راستا برای شناسایی و حذف دامهای آلوده دامپزشکی استان اقدام به تست غربالگری از طریق خونگیری در ۶ هزار و ۲۹۳ راس در دامهای سنگین گاوداریهای صنعتی و نیمه صنعتی کرده است که میزان دام مثبت یا راکتور به تعداد سه راس بوده است، به عبارتی میزان نسبت راکتور به تست یک صدم درصد است.
در اینباره، دکتر حسن قاسمی فرد رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی دامپزشکی خراسان شمالی گفت: سیاست تست و کشتار دام سبک بسیار محدود و مشروط به ۱۸ ماه پس از واکسیناسیون انجام میشود. بنابراین در سال جاری از ۱۶۱ راس گوسفند و بز خونگیری شده که سه راس مثبت بوده یعنی میزان راکتور نسبت به تست ۱.۸ درصد است. همچنین آزمایش حلقوی شیر نیز که برای شناسایی دامهای آلوده به بروسلوز از طریق شیر آنها مشخص میشود به میزان ۸۸۲ نمونه مورد آزمایش قرار گرفت که تمامی نمونهها از لحاظ بروسلوز منفی بودند.
وی ادامه داد: جهت پیشگیری و کنترل بروسلوز علاوه بر واکسیناسیون دامهای حساس، ضروری است شرایط مربوط به برقراری مقررات بهداشتی، قرنطینه ای و امنیت زیستی در دامداریها اجرا شود و مهمترین راه انتقال بروسلوز به انسان از طریق مصرف گوشت، شیر و فرآوردههای آلوده است. بنابراین توصیه میشود جهت پیشگیری از بیماری از مصرف شیر و فرآوردههای غیر پاستوریزه آن بویژه پنیر تازه سنتی غیر پاستوریزه خودداری کنند.
انتهای پیام