معاون علوم پزشکی گیلان:

درباره آنفلوآنزا ساده انگاری نشود/ سیر بستری ها نزولی است

معاون علوم پزشکی گیلان ۶۰ درصد بیماران بستری را در دو طیف سنی زیر ۱۰ سال و بالای ۷۰ سال دانست و گفت: سیر تعداد بیماران بستری از هفته دوم دی ماه نزولی شده است.

دکتر سیدمهدی سلیمانی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه همه ساله شاهد همه گیری بیماری های حاد تنفسی هستیم و آنفلوآنزا سردسته آنها بوده و هست، اظهار کرد: پس از اپیدمی بزرگ کووید، بخشی از بیماران تنفسی، شامل کروناست.

وی با اشاره به وضعیت پیک بستری های آنفلوآنزا، افزود: در سال های گذشته زودتر با افزایش بیماران بستری مواجه می شدیم اما امسال دیرتر شروع شد و از اواخر آذرماه بود؛ البته بسیاری از بیماران به صورت سرپایی به مراکز بهداشتی و درمانگاه ها و مطب ها مراجعه می کنند و بهبود می یابند، اما نگرانی درباره میزان بستری ها به ویژه «ICU» است که در صورت افزایش، زنگ خطر است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان از رصد هفتگی تعداد بیماران بستری خبر داد و بیان کرد: از نیمه دوم آذرماه با افزایش چشمگیر تعداد بیماران بستری مواجه شدیم و لذا اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به جامعه در دستور کار قرار گرفت تا رعایت پروتکل های بهداشتی را که کاهش پیدا کرده، گوشزد کنیم.

سلیمانی اضافه کرد: افراد دارای بیماری های زمینه ای همچون دیابت و بیماری‌های صعب‌العلاج و افراد مصرف کننده داروهای شیمی درمانی و مادران باردار و... نیز در معرض خطر هستند.

وی با اشاره به نقش کودکان در انتقال بیماری گفت: کودکان چرخه انتقال ویروس را تسریع می بخشند و لذا در هماهنگی با آموزش و پرورش، خواستار عدم حضور دانش آموزان بیمار در کلاس ها شدیم.

معاون علوم پزشکی گیلان از سیر نزولی تعداد بیماران بستری از هفته دوم دی ماه خبر داد و تاکید کرد: ساده انگاری بیماری نقش زیادی در افزایش تعداد بستری ها داشت، زیرا مردم از رعایت پروتکل های بهداشتی خسته شده بودند. در دوران اپیدمی کووید، تعداد بیماران مبتلا  به آنفلوآنزا خیلی کاهش پیدا کرده بود و فقط کرونا بود، اما اکنون دوباره شاهد بروز عفونت هایی هستیم که مانند آنفلوآنزا سیستم تنفسی فوقانی و تحتانی را درگیر می کنند.

وی با بیان اینکه ویروس ها در افراد مختلف واکنش ها و علائم متفاوتی را ایجاد می کنند، ادامه داد: درصد بالایی از افراد مبتلا به آنفلوآنزا به صورت سرپایی درمان می شوند و نگرانی ها بیشتر درباره افراد در معرض خطر است لذا گروه های پرخطر به ویژه مادران باردار را شناسایی کردیم و در قالب سامانه سیب رصد می شوند و امکان دریافت واکسن برای آنان فراهم است.

سلیمانی از کودکان دارای بیماری های زمینه ای مانند آسم و بیماری های قلبی مادرزادی و نقص سیستم ایمنی خواست حتما واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند و متذکر شد: شاید فرد مبتلا به ویروس علامت‌دار نباشد، اما افراد علامت‌دار باید از حضور در اماکن سربسته و پرازدحام پرهیز کنند؛ کودکان نیز در صورت بیمار شدن به مهد یا مدرسه نروند.

وی با بیان اینکه شاهد جولان ویروس هستیم و بهتر است از ماسک استفاده کنیم، افزود: افراد در معرض خطر که مبتلا به آنفلوآنزا نیستند، از حضور در مکان های سربسته و شلوغ خودداری کنند و حتما ماسک بزنند و شست و شوی دست ها را جدی بگیرند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۳:۰۰
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403110100417
  • خبرنگار : 50040