سرپرست مدیریت رفاه و سلامت دانشجویان دانشگاه مطرح کرد

اسکان بیش از ۷۰۰۰ دانشجو در خوابگاه‌های دانشگاه فردوسی مشهد

یکی از پیش‌نیازهای مهم برای هر دانشجو که از شهر و استان‌های دور وارد دانشگاه می‌شود، داشتن خوابگاه است. در حال حاضر محل سکونت مناسب به‌ویژه با شرایط اقتصادی اکنون، با شهریه کم محیاست و یکی از مزایای دانشگاه‌های بزرگ در کنار اعضای هیأت علمی قوی و نظام آموزشی روزآمد، داشتن خوابگاه و امکانات رفاهی مناسب برای دانشجویان است. در همین راستا ایسنا گفت‌وگویی با سرپرست مدیریت رفاه و سلامت دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد، به عنوان یکی از ۵ دانشگاه برتر کشور انجام داده است.

محمد مسافری ضیاءالدینی، در رابطه با شرایط پذیرش دانشجویان در خوابگاه دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: در دانشگاه فردوسی به تمام دانشجویان روزانه شهرستانی که فاصله مشخصی از مشهد دارند، خوابگاه تعلق می‌گیرد؛ مگر اینکه دانشجویی با رضایت خود بخواهد در داخل شهر خوابگاه دیگری داشته باشد؛ هیچ دانشجو روزانه دختر و یا پسر شامل شرایطی نیست که خوابگاه نداشته باشد.

وی افزود: طبق آنچه که در دفترچه انتخاب رشته بر اساس قوانین وجود دارد، دانشگاه هیچ تعهدی نسبت به دانشجویان نوبت دوم ندارد، اما با همت همکاران و بنیاد دانشگاهی فردوسی تقریباً از سال ۱۳۸۳ تمام دانشجویان دختر نوبت دوم، دارای خوابگاه با شهریه‌ای متفاوت هستند؛ به برخی از پسران نوبت دوم که شرایط خاصی دارند به صورت محدود نیز خوابگاه تعلق می‌گیرد به شرط آنکه در دروس خود موفق باشند.

سرپرست مدیریت رفاه و سلامت دانشجویان در رابطه با شرایط خوابگاه متاهلین بیان کرد: تعداد خوابگاه متاهلین ما کم است، خوابگاه بهار ۶۰ واحد و خوابگاه ناظران قاسم آباد ۱۵ واحد دارد؛ لذا به علت کمبود تعداد خوابگاه نسبت به دانشجویان متاهل، بر اساس برنامه‌ریزی مدت واگذاری خوابگاه به دانشجویان متاهل محدود بوده و زمان اطلاق خوابگاه به آنان حدود ۳ الی ۴ ترم است که به ترتیب به افراد با اولویت بالاتر تعلق می‌گیرد. در حال حاضر توانمندی اسکان حدود ۷۵ زوج را داریم و بقیه در نوبت قرار می‌گیرند.

در صورت تامین بودجه، فاز اول «پردیس زندگی» در تابستان افتتاح خواهد شد

مسافری در خصوص احداث پروژه پردیس زندگی ویژه دانشجویان متاهل بیان کرد: این پروژه از سال گذشته شروع شده که ۸۰۰ واحد متاهلی در آن درحال تاسیس است؛ حدود ۲ ماه پیش یک واحد نمونه این پروژه افتتاح شد و امیدواریم با تامین بودجه تا چند ماه آینده یک فاز ۳۶ واحدی افتتاح شود. این پروژه چند فاز دارد و قرار است در هر فاز تعدادی واحد را افتتاح کنیم. در فاز اول ۲۰۰ واحد در نظر گرفته شده که تا تابستان افتتاح شود.

وی در رابطه با اسکان دانشجویان خارجی در خوابگاه بیان کرد: تعدادی از دانشجویان بورسیه وزارت علوم هستند که هزینه آنان را این وزارت پرداخت می‌کند، عده‌ای دیگر با هزینه شخصی به دانشگاه می‌آیند و تعدادی دیگر دانش‌پذیر زبان فارسی هستند که در واحدهای خوابگاهی مانند دانشجویان روزانه سکونت دارند، امسال هزینه خوابگاهی این افراد ۴ برابر دانشجویان خوابگاهی ما است.

سرپرست مدیریت رفاه و سلامت دانشجویان با اشاره به تعداد دانشجویان مستقر در خوابگاه دانشگاه بیان کرد: در پردیس دانشگاه فردوسی مجموعاً حدود ۲۰۰۰ اتاق داریم؛ ظرفیت در حالت کامل ۶۵۰۰ نفر است اما معمولاً بین ۴۵۰۰ تا ۵۰۰۰ نفر در خوابگاه‌های دانشگاه حضور دارند. در حدود یک هزار و خورده‌ای پسر در خوابگاه‌های خودگردان تحت نظارت دانشگاه ولی خصوصی در سطح شهر حضور دارند؛ در مجموع ۷ هزار و خورده‌ای نفر دانشجو خوابگاهی داریم. نظارت اولیه برای خوابگاه سطح شهر انجام می‌شود اما مدیریت به عهده فردی است که خودگردان آن را اداره می‌کند.

عکس از آرشیو

مسافری با اشاره به نحوه پرداخت هزینه‌های خوابگاه گفت: هر دانشجو باید هر ترم شهریه اتاق خود را پرداخت کند. خوابگاه درجه‌بندی شده و به نسبت آن هزینه دریافت می‌شود. دانشجویان روزانه سنوات مجاز با خوابگاه ۲ نفره یک میلیون و ۱۲۵ هزارتومان، ۳ نفره ۹۰۰ هزار تومان، ۵ نفره ۷۸۰ هزار تومان و اتاق ۵ نفر به بالا تقریباً ۵۷۰ هزارتومان هزینه پرداخت می‌کنند. اگر سنوات مجاز تمام شود، هزینه آنان دو برابر می‌شود. دانشجویان شبانه در حالت عادی و سنوات مجاز، یک برابر و نیم (۵۰درصد) هزینه آنان زیاد می‌شود.

وی در رابطه با حمایت‌های تغذیه اظهار کرد: طبق قوانین صندوق رفاه دانشگاه، طی روزهایی که کلاس تشکیل‌ می‌شود برای دانشجویان بومی (غیرخوابگاهی) یک وعده ناهار و برای دانشجویان غیربومی (خوابگاهی) سه وعده غذا تهیه می‌شود؛ وزارت علوم قیمت‌گذاری برای غذا نیز انجام داده که کمترین هزینه ۷۵۰۰ تومان، متوسط ۱۲هزار و ۵۰۰ و بیشترین آن ۱۵هزار تومان است و همچنین در روزهای پنجشنبه و جمعه تغذیه داده نمی‌شود. دانشجویان نوبت دوم تنها وعده ناهار را می‌توانند دریافت کنند. بر اساس قرارداد با پیمانکار تغذیه برای هزینه صبحانه ۷۵۰۰، ناهار و شام معمولاً وعده‌ای ۱۲هزار و ۵۰۰ و ۱۵ هزار تومانی قرار می‌دهیم.

عکس از آرشیو

مشکل آنتن‌دهی خوابگاه‌ها هنوز حل نشده است

سرپرست مدیریت رفاه و سلامت دانشجویان در رابطه با وضعیت آنتن‌دهی خوابگاه‌ها بیان کرد: مشخص نیست چرا از یک سال گذشته میزان آنتن‌دهی خوابگاه‌های ما کم شده و تقریباً این اعتراض همه دانشجویان خوابگاهی است که برخی نقاط خوابگاه آنتن ندارد؛ از شرکت مخابرات تقاضا داشتیم از نظر محیط زیستی بررسی لازم را انجام دهد تا مکان مناسب برای تعبیه آنتن پیدا شود. آیا ساختمان‌سازی داخل دانشگاه سبب عدم آنتن‌دهی شده و یا ایراد آنتن‌دهی مخابرات است، باید بررسی شود.

مسافری  با تاکید بر قدیمی بودن موتورخانه‌های خوابگاه بیان کرد: موتورخانه خوابگاه‌های ما خیلی قدیمی است و متاسفانه به دو علت نتوانستیم بازسازی را انجام دهیم، ابتدا اینکه مشهد شهر زیارتی و میزبان تمام اردوهای تابستانی مانند طرح ولایت است، لذا خوابگاه‌های ما همیشه درگیر است؛ خوشبختانه امسال وزیر علوم به ما قول دادند با همکاری وزارتخانه تابستان امسال شرایط برای تعمیرات خوابگاه‌ها محیا شود.

وی ادامه داد: علت بعدی عدم بازسازی، هزینه‌های زیاد آن است، کما اینکه ما در بودجه معذوریت داریم و وزیر علوم قول مساعدت به دانشگاه داده‌اند. عمر خوابگاه‌های ما بسیار زیاد است، بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان هزینه برای موتورخانه و تعویض قطعات آن نیاز است، اما کار اساسی نیاز به بودجه و زمان کافی دارد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۵۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403110100304
  • خبرنگار : 50663