به گزارش ایسنا، پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزیر علوم در نشست هماندیشی ارتباط نظاممند صنعت و دانشگاه که با حضور معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی و مشاور معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان، استاندار یزد و جمعی از روسای دانشگاههای استان و مدیران صنایع در محل استانداری یزد برگزار شد، با اشاره به اهمیت بحث قانون جهش تولید دانشبنیان، ماده ۱۳ این قانون که مربوط به اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه دانشگاهی است را تشریح و تبیین کرد.
وی با بیان اینکه قانون جهش تولید دانشبنیان بهدرستی برای صنایع تبیین نشده است و صنایع استان یزد از این ظرفیت به خوبی استفاده نکردهاند گفت: هر شرکت خصوصی یا دولتی که با دانشگاه قرارداد داشته باشد میتواند از مفاد مالیاتی این قانون استفاده کند که میتواند کمک بسیار خوبی به آنها باشد.
صالحی در ادامه تاکید کرد: سازمان صمت میتواند در جلب مشارکت صنایع بزرگ نقش موثری داشته باشد و امیدوارم با اطلاعرسانی مناسب از ظرفیتهای این قانون به خوبی استفاده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: مقرر شده است یک کارگاه در هر استان با حضور تیمی از وزارت علوم در راستای تبیین جزییات قانون جهش تولید دانش بنیان و ماده ۱۳ این قانون ویژه مدیران و کارشناسان برگزار شود و امیدوارم این مهم تاثیرات خوبی داشته باشد.
محمدرضا بابایی استاندار یزد نیز در این نشست با اشاره به اینکه قانون جهش تولید دانشبنیان ظرفیتهای بسیار خوبی را برای صنایع و دانشگاهها فراهم کرده است، تصریح کرد: یزدیها شناخته شده هستند و کار بیحسابوکتاب انجام نمیدهند و دانسته و با علم و تحقیق وارد هر حرفهای میشوند همانطور که در قرآن نیز به این امر توصیه شده است.
وی تصریح کرد: نباید وارد کار و حرفهای شد که در آن علم و تخصص نداریم. قانون جهش تولید دانشبنیان ظرفیتهای بسیار خوبی برای استانها فراهم کرده است که باید از این محل برای استفاده در ظرفیتهای پژوهشی و تحقیقاتی استان استفاده شود.
وی در ادامه تاکید کرد: باید مسائل و دغدغههای شرکتها و دستگاهها بررسی شده و موانع مرتفع شود تا در استان یزد نیز بیش از پیش شاهد ارتباط بین صنعت و دانشگاه باشیم.
رییس دانشگاه یزد در این نشست گفت: یکی از معضلات کنونی ما بحث نگهداشت نخبگان است و به دلیل نبود زمینه کاری مناسب در استان بسیاری از نخبگان ما به شهرهای دیگر مراجعه میکنند و یکی از راهکارهای مرتفع کردن این معضل استفاده از ظرفیت مالیات است.
وی تصریح کرد: تمام زیرنظامهای آموزشی در استان یزد وجود دارد و ظرفیتهای خوبی داریم و اگر بتوان در هر دانشگاه از محل ظرفیت مالیاتی یک دستگاه راهبردی خریداری کنیم نیاز ما در حوزه فناوری در سطح ملی رفع خواهد شد.
کلانتری با بیان اینکه اکثر صاحبان صنایع ما از نخبگان هستند، گفت: در بحث بورسیه شغلی که در استان راهاندازی شد خود صنایع پای کار آمدند؛ در غیر این صورت این اتفاق به این خوبی نمیافتاد و این طرح زمانی که در زیرمجموعه سازمان امور دانشجویان قرار گرفت، کمرنگتر شد.
انتهای پیام