قدردانی بلینکن از قطر برای نقش میانجیگرانه در حصول توافق آتش‌بس غزه

وزیر امور خارجه آمریکا در جریان گفت‌وگو با همتای قطری‌اش، مراتب قدردانی خود را از دولت قطر بابت نقش میانجیگرانه آن در حصول توافق آتش‌بس در غزه ابراز کرد.

به گزارش ایسنا، وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه این کشور در گفت‌وگو با محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر از نقش سازنده و موثر دولت قطر در میانجیگری برای دستیابی به توافق آتش‌بس در غزه تشکر و قدردانی کرد.

بر اساس گزارش شبکه خبری الجزیره، در ادامه این بیانیه آمده است که آنتونی بلینکن از همتای قطری خود همچنین به خاطر حمایت وی از این توافق تقدیر و تشکر کرد.

وزیر امور خارجه آمریکا همچنین آرزوی موفقیت در برقراری صلح دائمی و همیشگی کرد.

پیشتر «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا، در آخرین روز دوره ریاست جمهوری خود در سخنانی ویژه به آتش‌بس در غزه و توافق صورت گرفته بین رژیم صهیونیستی و حماس برای تبادل اسرا پرداخت.

رئیس‌جمهور آمریکا با اشاره به توافق آتش‌بس در غزه و ضمن ابراز امیدواری به دائمی شدن این آتش‌بس، تأکید کرد: «دولت بعدی آمریکا باید به اجرایی شدن آتش‌بس کمک کند.»

بایدن که در ۱۵ ماه گذشته همواره بر «صهیونیست» بودن خود تأکید کرده از هیچ حمایتی از رژیم صهیونیستی و جنایات این رژیم دریغ نکرده است.

طبق گزارش نشریات آمریکایی، دولت او، در طول تاریخ آمریکا بیشترین کمک‌های اقتصادی، نظامی و سیاسی را به رژیم صهیونیستی ارائه کرده است، به‌طوری‌که بیش از ۷۰ درصد هزینه جنایات رژیم صهیونیستی که به کشتار بیش از ۵۰ هزار غیرنظامی در سراسر خاورمیانه انجامیده توسط دولت بایدن تأمین شده است.

پس از نقض‌های مکرر آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی در غزه، وزارت امور خارجه قطر روز یکشنبه اعلام کرد توافق آتش‌بس رسما وارد فاز اجرایی شده است.

آتش‌بس جدید میان رژیم صهیونیستی و حماس، که تحت نظارت مصر، قطر و آمریکا به توافق رسیده، قرار است به مدت شش هفته در مرحله نخست اجرایی شود و در صورت پایبندی تمامی طرف‌ها به تعهدات خود وارد مرحله دوم و سوم شود. این توافق در ابتدا به گونه‌ای طراحی شده که اسرای هر ۲ طرف آزاد شوند.

مرحله اول این توافق ۶۰ روز است و جزئیات مراحل بعدی در مذاکرات طرف‌ها تعیین خواهد شد.

رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که در نتیجه آن، افزون بر ویرانی‌های عظیم و قحطی مرگبار بیش از هزاران فلسطینی که بیشتر آن‌ها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شدند. با وجود همه این جنایت‌ها، رژیم صهیونیستی اعتراف کرد که پس از گذشت ۴۷۲ روز جنگ علیه ساکنان غزه، نتوانست به اهداف خود از این جنگ یعنی نابودی جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از نوار غزه دست یابد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۹:۳۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403110100094
  • خبرنگار : 71588