مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای استان مرکزی:

بارش‌ها نتوانسته عطش سد کمال صالح اراک و الغدیر ساوه را رفع کند

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای استان مرکزی، گفت: بارش‌های صورت گرفته از ابتدای سال آبی جاری(ابتدای مهرماه ۱۴۰۳) تاکنون نتوانسته است عطش سد کمال صالح اراک و الغدیر ساوه را برطرف کند.

حسین اسدی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه وضعیت ذخیره آب در سدهای الغدیر ساوه و کمال صالح اراک، بحرانی بوده و به پائین‌ترین حد خود از زمان احداث رسیده است، اظهار کرد: در حال حاضر سد کمال صالح از حدود ۱۰۰ میلیون متر مکعب حجم ذخیره آبی، ۱۴.۷۹ میلیون متر مکعب معادل ۱۶ درصد حجم خود آب دارد که از این میزان ۱۰ میلیون مترمکعب، حجم مرده است. همچنین دبی ورودی آب به این سد ۴۱۰ لیتر بر ثانیه است.

وی افزود: سد الغدیر ساوه نیز از مجموع ۲۷۷ میلیون متر مکعب، ۲۰.۴۵ میلیون متر مکعب معادل هفت درصد حجم خود آب دارد که ۱۶ میلیون متر مکعب آن حجم مرده بوده و تنها ۴.۴۵ میلیون متر مکعب قابل بهره‌برداری است. همچنین دبی ورودی آب به این سد ۸۰۰ لیتر بر ثانیه است.

اسدی با بیان اینکه تراز آبی موجود در این دو سد شرایط فوق بحرانی را تجربه می‌کند، تصریح کرد: در شرایط حاد خشکسالی قرار داریم و میزان ذخیره منابع آبی در سدهای استان نامطلوب و بحرانی است که ضرورت دارد مردم با صرفه‌جویی در مصرف آب مانع بروز تنش آبی در تامین نیاز مصارف شرب شوند.

سد الغدیر ساوه با ۲۶۵ متر طول تاج و حجم ۲۷۷ میلیون مترمکعب آب از نوع دو قوسی بتنی است که در سال ۷۲ با هدف تأمین برق و آب کشاورزی ۲۳ هزار هکتار از اراضی این شهرستان احداث شد.

این سد براساس اهداف چند منظوره شامل تنظیم آب کشاورزی، کاهش خطرات سیل، تولید انرژی الکتریکی، اشتغال‌زایی و ایجاد مراکز گردشگری احداث شده است و از ویژگی‌های مسیر انتقال آب در سد الغدیر این است که آب از طریق کانال اصلی به طول حدود ۱۰ کیلومتر به شبکه اصلی آبیاری منتقل می‌شود.

در پی وقوع سیل در فصل بهار ۹۸ و تکمیل شدن تراز آبی سد الغدیر ساوه، این سد در هشتم اردیبهشت ماه همان سال پس از ۲۲ سال، سرریز کرد.

سد کمال صالح  اراک نیز در جنوبی‌ترین  نقطه شهرستان شازند با ظرفیت و حجم ۹۵ میلیون مترمکعب ساخته شده و در اسفندماه سال ۹۷ سرریز کرد.

این سد تاکنون دو مرتبه در فصل بهار سرریز داشته است که این سرریز به سمت سد مروک در استان لرستان در ۱۰ کیلومتری سد کمال صالح هدایت می‌شود. این سد از نوع سنگ‌ریزه‌ای است، ارتفاع تاج سد به ۱۲ متر و ارتفاع سد به ۸۰ متر می‌رسد و در ۴۵ کیلومتری جنوب شازند و ۷۸ کیلومتری اراک واقع شده است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۷:۳۱
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1403110100013
  • خبرنگار : 50212