استاندار زنجان:

حوزه پدافند غیرعامل نیازمند عزم جدی مدیران دستگاه‌ها است

استاندار زنجان گفت: حوزه پدافند غیرعامل نیازمند عزم جدی مدیران دستگاه‌ها است و تقریبا هیچ مانعی به لحاظ اعتباری، قانونی، رویه‌ها و روندها وجود ندارد.

سیدمحسن صادقی، امروز (یکشنبه ۳۰ دی ماه) در جلسه شورای پدافند غیرعامل استان با اشاره به ماهیت سیاست‌گذاری اجرایی، هماهنگی و نظارت بر حسن اجرای دستورالعمل‌های این شورا، گفت: لازم است که مستمرا تهدیدات نوپدید حوزه نرم، نیمه‌سخت و سخت کشور توسط کمیته دائمی برآورد و برش استانی آن نیز مورد ارزیابی و تحلیل قرار گیرد.

وی با بیان اینکه وظایف و حوزه‌های تداخل و مشترکی بین شورای پدافند غیرعامل با بعضی شوراهای دیگر وجود دارد که در کمیسیون‌های تخصصی باید مورد بررسی قرار گیرد، ادامه داد: وظیفه اصلی شورای پدافند غیرعامل، ارتقاء توان بازدارندگی، ایمنی زیرساخت‌ها و بالا بردن تاب‌آوری اجتماعی در مقابله با تهدیدات ملی است. 

استاندار زنجان ادامه داد: تصمیمات و دستورالعمل‌های پدافندی واقعا به صورت حداکثری تنظیم شده و نه تنها چیزی بنام فقدان یا فقر تصمیم در این حوزه وجود ندارد، بلکه انباشتی از تصمیات حرفه‌ای در این حوزه وجود دارد که نیازمند راهبری اجرایی است و باید نوعی نظارت دائمی بر حسن اجرای دستورالعمل‌ها صورت گیرد.

صادقی ادامه داد: قانون هفتم پنج ساله توسعه در ماده ۱۳۰ تصریح دارد که دستگاه‌ها مکلف‌اند نسبت به پیشگیری از وقوع حوادث، کاهش آسیب‌پذیری ساختمان‌ها و تأسیسات زیربنایی و افزایش توان بازدارندگی و تاب‌آوری زیرساخت‌ها و همچنین بر حفاظت از امنیت فضای سامانه‌ها و زیرساخت‌های الکترونیک در مقابل تهدیدات، اقدامات لازم را معمول دارند.

وی با بیان اینکه با احصاء تهدیدات و آسیب‌ها نوعی رتبه‌بندی و اولویت‌بندی در نظام مسائل و موضوعات راهبردی مورد نیاز است و در این ارتباط سند تنظیمی این حوزه در استان نیاز به روزآمدی دارد، افزود: با توجه به تهدیداتی که کشور با آن مواجه است و تهدیدات نوپدیدی که قطعا در آینده با آن مواجه خواهیم شد، در حفاظت از بخش‌های مهم و زیرساختی مثل آب، سوخت، گاز و خدمات بانکی و نان نیاز به اولویت‌بندی و توجه بیشتری وجود دارد.

نماینده عالی دولت در استان با مطرح کردن اینکه قانون در این حوزه مجازات‌های استنکاف‌ها را مشخص کرده است، ادامه داد: به نظر می‌رسد حوزه پدافند غیرعامل نیازمند عزم جدی مدیران دستگاه‌ها است و تقریبا هیچ مانعی به لحاظ اعتباری، قانونی، رویه‌ها و روندها ندارد.

وی افزود: تأکید من بر این است که ساختارهای پدافندی هر دستگاه به شکل جدی، مسائل، مشکلات و موانع آن دستگاه را برآورد کرده و به شورای پدافند غیرعامل استان انتقال دهد تا اگر نیاز به کمک دارد، مورد پیگیری قرار گیرد.

صادقی با بیان اینکه طبق قانون، هر دستگاه گزارش سالانه خود در زمینه اقدامات پدافندی را جهت ارائه به دستگاه ملی خود و سازمان ملی پدافند غیرعامل، آماده کند، گفت: دبیرخانه شورا نیز به صورت دقیق، تقویم جدول اقدامات اجرایی را تنظیم و پیگیری خواهد کرد.

استاندار زنجان با اشاره به اینکه علی صادقی، معاون سیاسی و امنیتی و اجتماعی استاندار که خود تجربه مدیرکلی پدافند غیرعامل استانداری تهران را نیز تجربه کرده است، این جلسات را به صورت جدی ادامه خواهد داد، افزود: کارهای صورت گرفته در این حوزه نیازمند آن است که ادامه‌دار باشد و کارهای انجام نشده حتما بایستی با برنامه‌ریزی صورت پذیرد که نهایتا با تدابیر اتخاذ شده، آستانه تحمل و پایداری اجتماعی در مقابل شرایط افزایش یابد.

در پایان این جلسه ، سردار قمی حکم ریاست شورای پدافند غیرعامل استان را از طرف سردار جلالی رئیس سازمان ملی پدافند غیرعامل کشور تحویل سیدمحسن صادقی استاندار زنجان داد.

انتهای پیام 

  • یکشنبه/ ۳۰ دی ۱۴۰۳ / ۲۰:۵۲
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1403103022017
  • خبرنگار : 50161