آغاز پویش ملی مبارزه با سرطان در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

معاون فنی مرکز بهداشت سیستان و بلوچستان گفت: پویش ملی مبارزه با سرطان از یکم تا هفتم بهمن ماه سالجاری بصورت همزمان در تمامی شهرستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اجرا خواهد شد.

سید محمود فاطمی در گفت وگو با ایسنا، افزود: پویش ملی مبارزه با سرطان با هدف افزایش آگاهی و جلب مشارکت مردم در خصوص قابل پیشگیری بودن سرطان و شیوه‌های آن با شعار « دست در دست هم برای پیشگیری و مبارزه با سرطان » اجرا می‌شود.

وی گفت: این پویش فرصتی برای اطلاع رسانی، افزایش آگاهی و جلب مشارکت مردم در خصوص قابل پیشگیری بودن سرطان، اصلاح باورهای نادرست مردم در خصوص سرطان از جمله درمان ناپذیر بودن آن، جلب مشارکت سیاستگذاران و مجریان سلامت درون و برون بخشی در کنترل عوامل خطر سرطان، است.

وی ادامه داد: پویش ملی مبارزه با سرطان از اهمیت بسزایی برخوردار است. برخلاف گذشته، امروزه بیماری‌های غیرواگیر عامل اصلی مرگ و میر هستند و یکی از چهار بیماری مهم غیرواگیر که منجر به مرگ انسان‌ها می‌شود سرطان است که البته در بیشتر مواقع قابل پیشگیری است.

وی افزود: با بالا رفتن طول عمر افراد، تغییر در سبک زندگی، افزایش مصرف سیگار، مصرف کم میوه و سبزی، کم تحرکی و بسیاری عوامل دیگر، بیماری های غیرواگیر در حال افزایش است، اساس کنترل بیماری های غیرواگیر شناسایی، پیشگیری و کنترل عوامل خطر است و بر رویکردی گام به گام استوار است که می توان با رعایت خودمراقبتی آنها را مدیریت کرد.

فاطمی عنوان کرد: اگر افراد سیگار و قلیان نکشند و در معرض دود آن نیز قرار نگیرند، روزانه حداقل ۳۰ دقیقه تند راه بروند، روزانه از میوه و سبزی تازه استفاده کنند، مصرف نمک، قند، شکر و روغن را کاهش دهند، وزن خود را مدیریت کنند، با کرم ضدآفتاب و پوشش مناسب از پوست خود در مقابل اشعه مضر آفتاب محافظت کنند، از مصرف مواد مخدر و الکل پرهیز کنند، آلاینده های سرطان زا را بشناسند و از خود محافظت کنند، نشانه های هشدار دهنده سرطان را بشناسند و به موقع مراجعه کنند، می توانند تا حد زیادی خود را در مقابل سرطان مقاوم کنند.

وی با بیان اینکه شایعترین سرطان ها در کل جمعیت استان شامل سرطان پستان، تیروئید، کولورکتال، معده و پوست است، گفت: درحال حاضر با اقدامات انجام شده امکان تشخیص غربالگری و تشخیص زودرس سرطان‌های روده بزرگ، پستان و دهانه رحم در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت ایجاد شده است و افراد در کلیه مناطق روستایی و شهری می‌توانند با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت که در نزدیک محل سکونت شان وجود دارد از خدمات تشخیصی و غربالگری بهره‌مند گردند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۳۰ دی ۱۴۰۳ / ۱۴:۵۲
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1403103021794
  • خبرنگار :