دبیرکل همایش ملی فناوری‌های نوین و بهینه سازی مصرف انرژی مطرح کرد

عدم اجرای ضوابط قانونی عامل ناترازی فعلی / مصرف ۴۰ درصد انرژی کشور در ساختمان‌ها

دبیرکل دومین همایش ملی فناوری‌های نوین و بهینه سازی مصرف انرژی با اشاره به اینکه ضوابط مرتبط با صرفه‌جویی در مصرف انرژی در قالب مقررات ملی ساختمان و مبحث ۱۹ در قوانین تعبیه شده است، گفت: مشکل کشور ما در این حوزه، بخش اجراست چراکه قوانین اجرایی نمی‌شود.

محمود نیک‌خواه در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: یکی از مهمترین اهداف ما در دومین همایش ملی فناوری‌های نوین و بهینه سازی مصرف انرژی با تاکید بر کاربرد هوش مصنوعی در صنعت ساختمان، کمک به اجرایی شدن این قوانین و آگاهی‌بخشی در این حوزه است.

وی سخنرانی رئیس کارگروه دفتر تدوین مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان در این همایش ملی را یک فرصت مغتنم در این رویداد علمی ارزیابی و خاطرنشان کرد: ارائه چند سخنرانی تخصصی در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی در صنعت ساختمان از برنامه‌هایی است که می‌تواند به بهبود شرایط بهینه‌سازی مصرف انرژی در کشور کمک کند.

دبیرکل دومین همایش ملی فناوری‌های نوین و بهینه سازی مصرف انرژی از دکتر سهرابی با موضوع کاربرد هوش مصنوعی در صنعت ساختمان در این همایش خبر داد و افزود: سخنرانی دکتر سعدالدین از اعضای هیات علمی دانشگاه سمنان با موضوع بهینه‌سازی مصرف انرژی از دیگر بخش‌های تخصصی این همایش ملی است.

وی از ناترازی انرژی به عنوان مهمترین مشکل فعلی کشور نام برد و گفت: مصرف انرژی در کشور ما دو تا سه برابر میانگین‌های جهانی است. در همین ارتباط بررسی و واکاوی راهکارهای رفع این معضل در دستور کار دومین همایش ملی فناوری‌های نوین و بهینه سازی مصرف انرژی با تاکید بر کاربرد هوش مصنوعی در صنعت ساختمان قرار گرفته است.

دبیرکل دومین همایش ملی فناوری‌های نوین و بهینه سازی مصرف انرژی با بیان اینکه سهم صنعت ساختمان از این ناترازی‌ها قابل توجه است، ادامه داد: بیش از ۴۰ درصد مصرف انرژی در کشور، در بخش ساختمان‌ها به مصرف می‌رسد و از همین رو هر گونه آگاهی‌بخشی در این حوزه می‌تواند به حل این چالش جدی در کشور کمک کند.

نیکخواه با اشاره به پیش‌بینی بازدید مهندسین ساختمان از پروژه‌های ساختمانی که در تامین انرژی از سامانه های انرژی خورشیدی بهره گرفتند افزود: استان سمنان با سالانه ۳۱۵ روز آفتابی از ظرفیت بسیار خوبی در این بخش برخوردار است. گام‌هایی در این بخش برداشته شده و اکنون چندین پروژه در حال ساخت در استان وجود دارد که مصرف انرژی ساختمان را از طریق همین سامانه‌ها تامین می‌کنند.

وی با اشاره به ظرفیت های بالقوه کشور و استان در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر، اضافه کرد: بدون تردید اگر قرار است که از سوخت‌های فسیلی فاصله بگیریم، سامانه‌های خورشیدی بهترین راهکار برای تولید انرژی جایگزین پاک در کشور و استان است.

این فعال صنعت ساختمان از برپایی سمینارها و کارگاه‌های تخصصی به عنوان یکی از بخش‌های مهم این همایش ملی نام برد و گفت: چاپگرهای سه‌بعدی در صنعت ساختمان، فناوری‌های نوین در عایق‌های حرارتی، کارگاه تخصصی جوش 4g، آشنایی با چک‌لیست‌ها شهری، سامانه‌های خورشیدی و ... از جمله کارگاه‌های تخصصی هستند که همزمان و در حاشیه همایش دوم در دانشگاه سمنان برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به برپایی دومین همایش ملی فناوری‌های نوین و بهینه سازی مصرف انرژی با تاکید بر کاربرد هوش مصنوعی در سمنان، یادآوری کرد: این همایش سه روزه با حضور مهمانانی از سراسر کشور، دوم تا چهارم بهمن‌ ماه به همت سازمان نظام مهندسی ساختمان استان و در تالار سردار سلیمانی دانشگاه سمنان که از شاخص‌ترین معماری‌های مدرن کشور طی سالیان اخیر است، برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۳۰ دی ۱۴۰۳ / ۱۴:۳۳
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1403103021771
  • خبرنگار : 50233