مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست استان خبر داد

کاهش آلودگی‌های صنعتی، اولویت اصلی محیط زیست هرمزگان

مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست استان هرمزگان، در گزارشی از تلاش‌های این استان برای کاهش آلودگی و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر خبر داد.

حبیب مسیحی تازیانی مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان هرمزگان امروز یکشنبه ۳۰ دیماه، با وجود ظرفیت‌های فراوان در حوزه انرژی پاک و محیط‌زیست، همچنان با چالش‌های جدی در زمینهٔ آلودگی صنعتی و مدیریت پسماند روبرو است.

مسیحی تازیانی که به مناسبت ۲۹ دی‌ماه روز ملی هوای پاک سخن می‌گفت با اشاره به شعار «عزم ملی برای هوای پاک با انرژی تجدیدپذیر» افزود: ایران در مقایسه با کشورهایی مانند چین که رتبه اول در استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر را دارند، نیازمند اقدامات گسترده‌تری است.

وی اظهار کرد: استان هرمزگان در سال ۱۴۰۲ شاهد اجرای چندین پروژه در زمینهٔ توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و حفاظت از محیط‌زیست بوده است.

او گفت: حدود ۴ هزار پروژه خانگی انرژی خورشیدی در سال ۱۴۰۲ با هدف توانمندسازی اقتصادی خانوارهای کم‌درآمد توسط کمیته امداد استان اجرا شده است.

مسیحی تازیانی تصریح کرد: هرمزگان با بادهای دائمی و تابش خورشید مناسب، ظرفیت بالایی برای توسعه انرژی پاک دارد و پروژه‌های که از طریق ساتبا (سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق) مجوزهای اولیه خود را دریافت کرده‌اند، در مراحل قانونی و اجرایی قرار دارند.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان با اشاره به نصب ۴۵ سیستم پایش آنلاین بر روی دودکش‌های صنایع گفت: این دستگاه‌ها امکان نظارت لحظه‌ای بر میزان آلاینده‌ها را فراهم کرده و در صورت تخطی، اخطاریه صادر می‌شود.

مسیحی تازیانی با بیان اینکه در سال گذشته، ۸۱۵ اخطاریه زیست‌محیطی به صنایع و واحدهای خدماتی داده‌ شده است، افزود: همچنین در این مدت ۹۱۲ بازدید و پایش مستقیم از واحدهای صنعتی انجام‌ شده است.

وی به مشکلات ناشی از استفاده نیروگاه‌های مازوت‌سوز در غرب بندرعباس اشاره کرد و گفت: این نیروگاه‌ها همچنان یکی از منابع اصلی آلودگی هستند و تغییر الگوی سوخت آن‌ها ضروری است.

وی همچنین معضل سوزاندن غیرقانونی لاستیک و پسماند کشاورزی را از دیگر مشکلات استان دانست و بر برخورد جدی با این موارد تأکید کرد.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان، با اشاره به وضعیت آلودگی در منطقه غرب بندرعباس اعلام کرد: تاکنون ۲۵۰ واحد آلاینده به دستگاه‌های مربوطه از جمله امور مالیاتی معرفی‌شده‌اند. 

مسیحی تازیانی افزود: فاصله واحدهای صنعتی آلاینده غرب بندرعباس حدود ۱۳ کیلومتر است و در حال حاضر ابزار دقیق برای رصد و پایش میزان آلودگی در بندرعباس وجود ندارد. بنابراین اطلاعات موجود براساس داده‌های علمی کافی نیست و نیازمند تجهیز به دستگاه‌های آنلاین سنجش آلودگی هستیم.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان هرمزگان با تأکید بر تأثیر مستقیم آلودگی تجمعی در غرب بندرعباس بر زندگی حدود ۳۵ هزار نفر از کارکنان، روستاییان و شهروندان این منطقه، خاطرنشان کرد: ضروری است کارگروهی زیربنایی برای مطالعه و بررسی آثار تجمعی آلودگی تشکیل شود و مسیرهای آلایندگی با دقت ردیابی و تحلیل شوند.

وی گفت: پیشنهاد ما این است که با تأمین اعتبارات لازم و انجام مطالعات دقیق، علاوه بر شناسایی منابع آلودگی، راهکارهای عملیاتی برای کاهش آثار مخرب زیست‌محیطی و بهبود شرایط زندگی مردم ارائه شود.

طبق آمار ارائه‌ شده توسط مسیحی تازیانی، بندرعباس در ۹ ماهه امسال، ۲۲۱ روز هوای قابل‌قبول و ۴۵ روز هوای ناسالم داشته است. وضعیت در سایر شهرها مانند بندر خمیر، جاسک و بندرلنگه نیز نشان‌دهنده نیاز به اقدامات فوری برای بهبود کیفیت هواست.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان گفت: وضعیت هوای پاک و قابل‌قبول در سال گذشته در بندرعباس ۳۱۷  روز،  بندر خمیر ۲۹۲ روز و بندر جاسک ۲۶۷ روز و وضعیت  هوای ناسالم نیز ۴۸ روز در بندرعباس، ۷۳ روز در بندر خمیر و ۹۶ روز در جاسک و  همچنین هوای بسیار ناسالم در بندر جاسک ۲ روز بوده است. 

مسیحی تازیانی، وضعیت هوای پاک و قابل‌قبول  ۹ ماهه امسال را در  بندر خمیر ۲۰۵ روز، بندر جاسک را ۱۹۱ روز، بندرلنگه را ۲۰۴ روز، همچنین وضعیت هوای ناسالم امسال در بندرعباس ۴۵ روز، بندر خمیر ۶۰روز، بندر جاسک را ۷۱ روز و بندرلنگه را ۶۳ روز اعلام کرد. 

وی وضعیت بسیار ناسالم را در بندرعباس ۵روز ، بندر خمیر ۶روز ، بندر جاسک را ۸روز و بندرلنگه را ۵روز ، همچنین وضعیت خطرناک در بندرعباس ۴ روز ، بندر خمیر ۵ روز ، بندر جاسک ۶ روز و بندرلنگه را ۴ روز ذکر کرد.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان تأکید کرد: کاشت درخت به‌عنوان راهکاری مؤثر برای کاهش آلودگی صنعتی در اولویت برنامه‌های استان قرار دارد.

 به گفته وی، ۴ میلیون اصله درخت در سال گذشته در استان کاشته شد و این برنامه در سال جاری نیز ادامه دارد، فضای سبز صنایع از زیر ۱۰ درصد به بالای ۱۰ درصد افزایش‌ یافته و هدف ۲۵ درصد برای آینده نزدیک تعیین‌ شده است و برنامه ایجاد کمربند سبز شهری و صنعتی در بندرعباس در دستور کار است. این طرح‌ها به کاهش آلودگی و تقویت اکسیژن در این مناطق کمک می‌کنند.

مدیرکل محیط‌زیست هرمزگان از همکاری با صندوق ملی محیط‌زیست برای تأمین اعتبارات لازم جهت مدیریت پسماند و ارتقای فناوری‌های زیست‌ محیطی خبر داد و گفت: توسعه پایدار درگرو مشارکت همه‌جانبه دستگاه‌ها، صنایع و مردم است. 

مسیحی تازیانی از رایگان بودن معاینه فنی خودروها در روز هوای پاک و روزهای آینده خبر داد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۳۰ دی ۱۴۰۳ / ۱۴:۰۷
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 1403103021736
  • خبرنگار : 50673