مجتبی حقشناس با اشاره به ایجاد پروژهای جدید به نام «باغ ایرانزاد» در مرکز تحقیقاتی کشاورزی اظهار کرد: این پروژه با همکاری شهرداری اصفهان و مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی، پس از انعقاد تفاهمنامه و بستن قرارداد بین دو طرف، وارد مرحله اجرایی شده است.
وی افزود: شورای سیاستگذاری پروژه نیز مصوبات لازم را برای آغاز کار بهکار گرفته است و با پایان نقشهبرداریهای مربوطه، طراحی فاز نخست این پروژه در حال انجام است.
با اعلام اینکه این باغ در محدوده باغ گلهای اصفهان و در محله امیرحمزه احداث خواهد شد و امکان بازدید و بهرهبرداری از آن برای عموم مردم فراهم می شود، بیان کرد: در این باغ ۴۱۰ گونه گیاهی ایرانزاد که بومی ایران و سازگار با شرایط اقلیمی کشور هستند، پرورش خواهند یافت و در معرض دید عموم قرار خواهند گرفت.
حقشناس هدف از راهاندازی باغ ایرانزاد را علاوهبر ایجاد فضایی مناسب برای لذت بردن عموم مردم از زیباییهای طبیعی، فراهمکردن فرصتهای علمی برای کسانی دانست که در زمینه گیاهشناسی و علوم کشاورزی فعالیت دارند.
وی گفت: این پروژه برای پژوهشگران و دانشجویان دانشگاهها که بهدنبال منابع علمی مرتبط با گیاهان ایرانزاد هستند، فرصتی ارزشمند خواهد بود و علاوه بر این، باغ ایرانزاد بهعنوان محلی برای پرورش و تکثیر گیاهان نادر و در معرض خطر انقراض خواهد بود.
به گزارش ایسنا و به نقل از اداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، حقشناس افزود: در حال حاضر بذر تعدادی از این گیاهان در اختیار قرار گرفته و همکاریهای لازم برای کشت و پرورش آنها با مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی در حال انجام است، همچنین پروژه باغ ایرانزاد قرار است سال آینده وارد مرحله اجرایی شود که امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری برسد.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان تاکید کرد: باغ ایرانزاد بهعنوان یک مرکز علمیپژوهشی برای دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کاربرد خواهد داشت و در این راستا، از هرباریومهای گیاهی جهاد کشاورزی نیز برای تدریس و آموزش درس گیاهشناسی در دانشگاهها استفاده می شود.
(هرباریوم مجموعهای از گیاهان خشک و حفظ شده و اطلاعات مربوط به آنها است که برای مطالعات علمی استفاده میشود)
انتهای پیام