به گزارش ایسنا، مجموعه تئاتر شهر به عنوان اصلیترین مکان اجرای نمایشها مدتی است که درگیر بحث ایجاد حریم است. در حال حاضر دور تا دور این مجموعه بسته شده و ورود و خروج به آن تنها از طریق یک در انجام میشود؛ موضوعی که محدودیتها و مشکلاتی را برای رفت و آمد به این مجموعه ایجاد کرده است.
پیش از این معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی عنوان کرده بودند که همه تلاش خود را به کار میگیرند تا بخشی از ضلع جنوب غربی و غربی این مجموعه تا زمان برگزاری جشنواره تئاتر فجر باز شود و رفت و آمد به آن آسانتر صورت بگیرد اما ظاهرا تلاشهایشان به نتیجه نرسیده. با این حال سعی شده تدبیر دیگری اندیشیده شود.
در همین زمینه حسن جودکی، سرپرست مجموعه تئاتر شهر درباره آمادهسازی این مجموعه برای میزبانی جشنواره تئاتر فجر به ایسنا گفت: قرار بود تیغههای جدید ضلع غربی آماده و نصب شوند اما مشکلات مختلفی مانند وضعیت آب و هوا، سبب تاخیر در آمادهسازی این تیغهها شد. به همین دلیل نمیتوان این ضلع را باز کرد چراکه فضای داخلی حیاط مجموعه، شکل کارگاهی دارد و به دلیل چالههایی که در این فضا وجود دارد، امنیت رهگذران ممکن است به خطر بیفتد.
او در عین حال خبر داد که ضلع شمالی مجموعه برای اجرای نمایشهای خیابانی باز شده و به جز آن دو خروجی دیگر برای رفت و آمد به مجموعه تئاتر شهر اضافه میشود که این درها در ضلع شرق و شمالی مجموعه است.
جودکی اضافه کرد: محموطه تئاتر شهر که قرار است یکی از میزبانهای بخش خیابانی باشد، برای حضور افراد، ایمنسازی شده و مشکلی از این بابت وجود ندارد.
اما داود نامور ، مدیر بخش به علاوه فجر (که شامل سالنهای خصوصی است)، درباره تامین برق این سالنها که عموما در محدوده خیابان نوفل لوشاتو هستند و پیش از این برخی از اجراهایشان در دوران قطعی برق، تحت تاثیر قرار گرفته بود، به ایسنا گفت: خوشبختانه مدتی است که مشکل قطعی برق در منطقه نداشتهایم. داشتن برق اضطراری و ژنراتور طبیعتا برای بعضی از مکانها مانند مجموعههای نمایشی ضروری است ولی در حال حاضر به دلیل تعدد مشکلات و بالا بودن هزینهها، بسیاری از سالنها چنین امکانی ندارند. با این حال امیدوارم بتوانیم امکانات اولیهای برای تامین برق فراهم کنیم.
او که مدیر صنف تماشاخانههای خصوصی است، همچنین درباره تجهیز تئاترهای خصوصی به سیستم اعلام و اطفای حریق نیز توضیح داد: این نیز یکی دیگر از ضروریات است اما در این زمینه نیز محدودیتها و مشکلاتی داریم و برای بسیاری از تماشاخانهها تامین این امکانات کار دشواری است.
تامین امکاناتی مانند برق اضطراری یا سیستم اعلام و اطفای حریق گرچه از نیازهای اولیه مکانهایی مانند سالنهای تئاتر است که رفت و آمد زیادی به آنها انجام میشود ولی اصولا در کشور ما کمتر مورد توجه قرار میگیرد.
این مساله حتی در برخی از تماشاخانههای دولتی نیز مورد غفلت قرار میگیرد و شاید بخش دولتی باید در تامین این تجهیزات احساس مسئولیت بیشتری بکند. تجربیات تلخی مانند آتش سوزی ساختمان پلاسکو نشان داد که همواره بیتوجهی به چنین مواردی میتواند خطرآفرین باشد و حالا در سالروز این فاجعه هولناک و در آستانه برگزاری چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر یادآوری این نکته بد نیست تا به بخش دولتی گوشزد کنیم در تجهیز سالنهای تئاتری، فارغ از دولتی یا خصوصی، کوشاتر باشد چراکه بخش دولتی با توجه به ارتباطاتی که با دیگر نهادها و ارگانها دارد، میتواند در تجهیز سالنهای تئاتر، نقش تسهیلگری داشته باشد.
انتهای پیام