عبدالحسین خسروپناە امروز یکشنبه (۳۰ دی) در جلسە شورای فرهنگ عمومی استان کردستان اظهار کرد: باید ظرفیتها و پتانسیلهای مهم استان را شناسایی و آنها را جامع و کامل ببینیم زیرا استان کردستان سرزمینی مربوط بە امروز و دیروز نیست، بلکە در زمان مادها و هخامنشیان دارای آثار فرهنگی بسیاری بودە است.
وی عنوان کرد: استان کردستان دارای ظرفیتهای بینظیری در حوزە فرهنگی، مذهبی، طبیعی و گردشگری است کە باید مورد توجە ویژە قرار بگیرد.
خسروپناە اضافە کرد: استان کردستان در حوزە صنایع دستی نیز در کشور سرآمد است و تنوع محصولات صنایع دستی استان در حوزە گلیم سنە، نازک کاری، موج بافی، لباس کردی، قالیبافی، جولایی، کلاشبافی و غیره در کشور کم نظیر است.
وی بیان کرد: شورای فرهنگی عمومی استان کردستان بسیار موفق عمل کردە و بە صورت منظم جلسات خود را برگزار میکند کە آثار و برکات و نتایج بسیاری بە همراە داشتە کە سند برش استانی نقشە مهندسی فرهنگی استان یکی از آثار این شورای فرهنگی است.
خسروپناە تصریح کرد: باید اولویتهای استان را شناسایی و حول محور آنها در جلسات شورای فرهنگی تصمیمگیری شود.
وی آسیبهای اجتماعی موجود را ناشی از عدم رشد اقتصادی دانست و گفت: اگر رشد اقتصادی صورت نگیرد، رشد فرهنگی هم اتفاق نخواهد افتاد، زیرا بسیاری از مشکلات طلاق، بیکار و آسیبهای اجتماعی از مشکلات اقتصادی و نبود اشتغال سرچشمە میگیرد.
خسروپناە اظهار کرد: یکی از وظایف دولت در بحث اشتغالزایی تسهیلگری و رفع موانع تولید و سرمایەگذاری است، لذا باید راە را برای سرمایەگذاران هموار کرد تا بتوانند در استان اشتغالزایی کنند.
وی تصریح کرد: اگر در جهتی حرکت کنیم کە رشد اقتصادی با پیوست فرهنگی صورت بگیرد، بسیاری از معضلات اجتماعی موجود در جامعە حل خواهد شد.
خسروپناە کردستان را نماد وحدت دانست و بیان کرد: زبان کردی، فارس، ترکی و انواع گویشها و لهجەهای ایرانی همگی نژادی از کثرت در باب وحدت است.
وی در خصوص درخواست استاندار دربارە راەاندازی بنیاد زبان و ادبیات کردی گفت: اگر رشد اقتصادی با پیوست فرهنگی در استان کردستان صورت بگیرد، راەاندازی بنیاد زبان و ادبیات کردی بار مالی جدیدی ایجاد نخواهد کرد و خود خیرین و سرمایەگذاران در بحث تامین بودجە آن ورود خواهند کرد.
انتهای پیام