به گزارش ایسنا، «گوردون براون» مشاور امنیتی سابق انگلیس هشدار داد که فرستادن «نیروهای حافظ صلح بریتانیا» به اوکراین بسیار خطرناک است، چراکه به گفته او، نیروهای مسلح کشور به طرز عجیبی با کمبود بودجه مواجه هستند و منابع لازم برای انجام این کار را ندارند.
نخستوزیر انگلیس تائید کرد که در سفر آتی خود به کییف، پایتخت اوکراین با متحدان خود در مورد چنین اقدامی گفتوگو خواهد کرد. او متعهد شد که لندن نقش خود را در تضمین امنیت اوکراین پس از هرگونه آتش بس با روسیه ایفا خواهد کرد.
به نوشته روزنامه ایندیپندنت، اما تعدادی از مقامات ارشد نظامی انگلیس نسبت به این طرح ابراز نگرانی کردهاند، از جمله «لرد وست» دریاسالار بازنشسته نیروی دریایی سلطنتی و گوردون براون.
براون هشدار داد که «حفظ نیروها در اوکراین در حال حاضر فراتر از توان ماست، زیرا نیروهای مسلح به طرز وحشتناکی کمبود بودجه دارند.»
همچنین لرد وست به این روزنامه گفت: محدوده زیادی برای درگیر شدن در عمل وجود دارد که نمیخواهید وارد آنها شوید اما ناگهان میتوانید در موقعیتی قرار بگیرید که بگویید بله، ما باید نیروهای بیشتری بفرستیم!
وی ادامه داد: هنگامی که آنجا در میدان نبرد هستید، تقریباً به نظر میرسد که از یکی دیگر از اعضای ناتو مراقبت میکنید. کاری که ما باید انجام دهیم، این است که مطمئن شویم با تلاش پوتین برای تسلط بر اوکراین، جنگ دوباره شروع نمیشود.
این مقام نظامی بازنشسته خاطرنشان کرد: اما من مطمئن هستم که راههای دیگری برای اطمینان از آن وجود دارد، غیر از اینکه ما فقط بخواهیم در آنجا نیرو داشته باشیم.
اظهارات لرد وست مشابه نظرات «ریچارد دانات» رئیس سابق ارتش است که روز جمعه به «آی پیپر» گفت: با توجه به همه کارهایی که ارتش ما در حال حاضر انجام میدهد، فکر نمیکنم که اندازه ارتش برای انجام این کار (ارسال نیرو به اوکراین) به اندازه کافی بزرگ باشد.
او همچنین گفت: اگر بخواهیم این کار را انجام دهیم، باید منابع بیشتری را به ارتش اختصاص بدهیم و به دنبال افزایش اندازه ارتش باشیم. این یک مسئله مهم است که مستقیماً به اندازه آینده ارتش بریتانیا مربوط میشود. در غیر این صورت، تعداد نیروها خیلی سریع شروع به تمام شدن میکند.
سرهنگ «تیم کالینز» افسر سابق ارتش که به خاطر سخنرانی خود در آستانه نبرد در عراق در سال ۲۰۰۳ شناخته میشود نیز گفت که بریتانیا در نتیجه این طرحها در معرض یک شرمساری ملی قرار میگیرد، زیرا ارتش تا سر حد نابودی توخالی شده است.
او تاکید کرد که چنین اقدامی، افشای «نقاط ضعف و خلاهای سیستم» و فشار بر دولت برای سرمایهگذاری بیشتر در نیروهای مسلح انگلیس است.
این افسر سابق ارتش افزود: فکر نمیکنم که بتوانیم این کار را انجام دهیم، اما تلاش برای انجام آن تمرین خوبی خواهد بود و سپس میتوانیم نقاط ضعف و حفرههای سیستم را ببینیم. شاید دولت به این واقعیت پی ببرد که ارتش را تا سرحد نابودی خالی کرده است.
روزنامه ایندیپندنت نوشت: اگرچه وزیران انگلیس متعهد شدهاند که هزینههای دفاعی کشور را از نقطه کنونی آن، یعنی کمی بالاتر از ۲ درصد به ۲.۵ درصد افزایش دهند، هنوز مشخص نیست این هدف چه زمانی و چگونه محقق خواهد شد.
«کر استارمر» نخست وزیر انگلیس روز پنجشنبه نشان داد که با شرکای بینالمللی، از جمله «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه و «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین در مورد چشمانداز نظارت سربازان غربی بر توافق آینده صحبت میکند.
استارمر سپس در پاسخ به این سوال که آیا اصولاً با اعزام نیرو به اوکراین برای حفظ هرگونه توافق صلح، همانطور که ماکرون خواستار آن شده است، موافقت میکند؟ به شبکه اسکای نیوز گفت: ما درباره این موضوع با تعدادی از متحدان، از جمله رئیس جمهور ماکرون و رئیس جمهور زلنسکی گفتوگو خواهیم کرد و نقش خود را بهطور کامل ایفا میکنیم.
وی تصریح کرد: ما همیشه یکی از کشورهای پیشرو در رابطه با دفاع از اوکراین بودهایم و بنابراین، نقش خود را کامل خواهیم کرد. اما من نمیخواهم از خودمان جلو بزنیم، زیرا این باید پایدار و ماندگار باشد.
انتهای پیام