نفوذ را جدی بگیریم

ترور دو قاضی برجسته‌ دستگاه قضا، حجج اسلام رازینی و مقیسه در این مقطع زمانی خاص و به شیوه‌ای که انجام پذیرفت، ابعادی پیچیده و چند وجهی دارد و به بررسی دقیق و همه‌جانبه نیازمند است زیرا توسط یک سازمان ترور صورت گرفته است.

به گزارش ایسنا، ناصر ایمانی، تحلیلگر مسائل سیاسی در یادداشتی نوشت: ترور دو قاضی برجسته‌ دستگاه قضا، حجج الاسلام رازینی و مقیسه در این مقطع زمانی خاص و به شیوه‌ای که انجام پذیرفت، ابعادی پیچیده و چندوجهی دارد و به بررسی دقیق و همه‌جانبه نیازمند است زیرا توسط یک سازمان ترور صورت گرفته است.

هدف قرار گرفتن دو قاضی قوه قضائیه، آن هم در محل کاراین دو فرد، نه در خیابان و نه در مکانی دورافتاده، نشان از برنامه‌ریزی دقیق و شناخت کامل از شرایط و محیط دارد. انتخاب این دو شخصیت برجسته و موثر در سیستم قضایی به عنوان هدف ترور، نیز به طور قطع تصادفی نبوده و حکایت از آگاهی کامل از جایگاه و نفوذ آنها در سیستم دارد.ترورهای مشابه اغلب علیه مسئولان نظامی، هسته‌ای یا دولتی انجام می‌شدند، اما هدف قرار دادن دو قاضی برجسته قوه قضاییه در محل کار، پیامی خاص را می‌رساند.
این ترور را نمی‌توان صرفا اقدامی تصادفی یا واکنشی در نظر گرفت. زمان وقوع آن، همزمان با صحبت‌ها در خصوص توافقات بین‌المللی ایران و احتمال القای جو ناامنی و بی‌اعتمادی در میان مردم قابل تامل و بررسی است. عامل این عملیات، ظاهرا از کارکنان مجموعه بوده بنابراین باید موضوع نفوذ را جدی گرفت و این موضوع را به عنوان یک آسیب مهم در این چند سال اخیر مورد توجه قرار داد. انجام این عملیات در داخل دیوان عالی کشور، نوعی قدرت‌نمایی از سوی سازمانی تروریستی است که نشان از توانایی آنها در نفوذ به مراکز حساس دارد. این ترور در کنار ترورهای دیگر مانند ترور شهید هنیه، لزوم توجه جدی به مسأله نفوذ و تقویت سیستم‌های اطلاعاتی را آشکار می‌سازد. هویت عاملان ترور، چه منافقین باشند یا گروه‌های تروریستی وابسته به قدرت‌های خارجی و رژیم صهیونیستی، مسأله‌ نفوذ را بسیار حائز اهمیت می‌کند. 

اهداف احتمالی سیاسی عاملان ترور، از منظر بین‌المللی و منطقه‌ای، قابل بررسی است. شکست‌های سیاسی اخیر رژیم صهیونیستی در منطقه، از جمله آتش‌بس با لبنان و غزه، می‌تواند انگیزه‌ای برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران باشد زیرا مقصر اصلی را ایران می‌دانند؛ بنابراین در پی ضربه زدن به کشور هستند. این ضربات همیشه به شکل نظامی نیست چون در این حوزه شکست خورده‌اند بلکه می‌تواند به صورت ترور و ایجاد جو نگرانی و استرس در مردم باشد. به خصوص آن‌که ایجاد ناامنی و بی‌ثباتی داخلی، به ویژه در خلال مذاکرات بین‌المللی، می‌تواند مذاکرات را مختل کند.این ترور می‌تواند تلاشی برای تخریب روابط ایران و غرب یا به حاشیه راندن دستاوردهای اخیر ایران (مانند توافق با روسیه) باشد تا شیرینی توافقات بین‌المللی را به کام مردم ایران تلخ کند. بنابراین ترور اخیر یا از سوی منافقین یا از سوی رژیم صهیونیستی انجام شده است که به نوعی با یکدیگر هم اتحاد سیاسی دارند. انجام این ترور در داخل قوه قضائیه، نوعی قدرت‌نمایی است که نشان از جسارت و نفوذ عاملان دارد. پس، علاوه بر ابعاد احساسی و معنوی شهادت این دو شهید، باید ابعاد سیاسی و امنیتی این رویداد نیز به دقت مورد بررسی و اطلاع‌رسانی عمومی قرار گیرد.
 

*بازنشر مطالب دیگر رسانه‌ها در ایسنا به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان می‌باشد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۳۰ دی ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۹
  • دسته‌بندی: دیدگاه
  • کد خبر: 1403103021459
  • خبرنگار :