رئیس خانه احزاب خراسان رضوی مطرح کرد

انتخابات حزبی؛ زمینه‌ساز حکمرانی پاسخگو و توسعه‌محور

رئیس خانه احزاب خراسان رضوی گفت: کسی که از پشتوانه تشکیلاتی برخوردار باشد، پاسخگو تشکیلات است که چنانچه در حوزه عمل دچار خطا و یا اشتباهی شد باید مورد سوال قرار گیرد و روش خود را اصلاح کند.

حمیدرضا ترقی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اهمیت برگزاری انتخابات‌ شوراهای شهر و روستا به صورت حزبی، اظهار کرد: برگزاری انتخابات به صورت حزبی و برخورداری نامزدها از پشتوانه حزب، در وهله اول باعث می‌شود نیروهایی به مردم معرفی شوند که در حزب خود از فیلترهای تخصص، تعهد و کارآمدی عبور کرده‌اند و شرایط مناسبی را برای به دست گرفتن مسئولیت دارند.

وی افزود: در این نوع از انتخابات، برنامه و خط مشی نامزدها توسط کارشناسان حزب مشخص شده و افراد بدون برنامه و هدف مشخص برای توسعه شهر و روستا، نمی‌توانند در معرض رای مردم قرار گیرند. در انتخابات حزبی، جمعی از افراد نخبه و مطلع از مسائل شهری و مشکلات مردم در حوزه حکمرانی شهری، نسبت به بررسی صلاحیت نامزدها دقت و ملاحظه خواهند کرد و اظهارنظر جمعی، میزان اشتباه و کم‌توجهی به ابعاد مختلف نامزد را به حداقل می‌رساند و نامزد قابل‌اعتمادتری به مردم معرفی خواهد شد. 

رئیس خانه احزاب خراسان رضوی ادامه داد: همچنین وقتی انتخابات به صورت حزبی برگزار شود، مردم می‌توانند از احزاب بخواهند که در قبال عملکرد نماینده مورد حمایت خود پاسخگو باشند. کسی که از پشتوانه تشکیلاتی برخوردار باشد، پاسخگوی تشکیلات خود است و چنانچه در حوزه عمل دچار خطا شود، باید مورد سوال قرار گیرد و روش خود را اصلاح کند. 

ترقی با تاکید بر اینکه حضور احزاب سیاسی در انتخابات شورای شهر می‌تواند زمینه‌ساز  تدوین برنامه‌های بلندمدت شهری شود، بیان کرد: احزاب و تشکل‌های سیاسی باید برای توسعه‌ استان در درازمدت برنامه داشته باشند که مبتنی بر سیاست کلان کشور است. اجرای این برنامه را می‌توان از منتخبین مطالبه و آن را رصد کرد که این مورد جزو نقاط مثبت انتخابات حزبی محسوب می‌شود.

وی با اشاره به تفاوت سیستم انتخاباتی حزبی و غیرحزبی عنوان کرد: در انتخابات غیرحزبی، تبلیغات نامزد تعیین‌کننده است، بدون اینکه ملزم به پاسخگویی در برابر عملکرد آتی خود باشد. هنگامی‌ که نظارتی از جانب تشکیلات بر عملکرد فرد انجام نشود و نامزد نیز پاسخگوی یک جمع نباشد، طبیعتا پاسخگوی مردم نیز نخواهد بود. در صورتی که افراد غیر از مسیر حزب به جایگاهی دست پیدا کنند، میزان تعهدشان نسبت به وعده‌هایی که داده‌اند، بسیار ناچیز خواهد بود و امکان مطالبه‌گری مردم به صورت مستقیم از فرد نیز وجود ندارد.

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی با اشاره به اقدامات مثبت انجام‌ شده برای برگزاری انتخابات به صورت حزبی، گفت: تا کنون گام‌های خوبی برداشته شده و در قانون جدید انتخابات شوراها، جایگاه تحزب شفاف و مشخص دیده شده است. لذا ما روند تکاملی در ایفای نقش بیشتر احزاب در انتخابات مجلس و شوراها را شاهد خواهیم بود.

انتهای پیام 

  • یکشنبه/ ۳۰ دی ۱۴۰۳ / ۱۰:۴۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403103021436
  • خبرنگار : 50663