حضور شرکت‌های مصری در بازسازی نوار غزه

رسانه‌های صهیونیستی گزارش کردند مقامات اشغالگر صهیونیستی به شرکت‌های پیمانکار مصر اجازه داده‌ است برای کمک به بازسازی نوار غزه که توسط ارتش اشغالگر در طول جنگ اخیر ویران شده است، وارد این باریکه شوند.

به گزارش ایسنا، در چارچوب توافق آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و جنبش حماس فلسطین، تل‌آویو متعهد شده است سقف کمک‌های انتقالی به نوار غزه را افزایش داده و روزانه به ۶۰۰ کامیون حامل مواد غذایی برساند. همچنین اجازه داده خواهد شد محصولاتی که قبل از جنگ تصویب شده بود، وارد غزه شود.

روزنامه عبری هاآرتص نوشت توافق شده است که دامنه تعریف موضوعات انسانی گسترش یابد و بازسازی زیرساخت‌های حیاتی غزه از جمله تعمیر جاده‌های اصلی، مدارس، بیمارستان‌ها، کانال‌های آب و فاضلاب و برق را هم شامل شود.

این روزنامه نوشت با هدف بازسازی غزه، رژیم صهیونیستی متعهد شده است به شرکت‌های ساخت و ساز مصری اجازه دهد وارد غزه شوند. علاوه بر آن، متعهد شده است تجهیزات مهندسی و مصالح ساختمانی از قبیل آهن را وارد کند.

در همین حال، جنبش حماس روز شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد پروتکل کمک‌های انسانی که با نظارت میانجیگران آتش‌بس در غزه (قاهره،‌ دوحه و واشنگتن) مورد توافق قرار گرفت، اقدامات امدادی، پناهگاه و بازسازی را هم شامل می‌شود.

براساس آخرین ارزیابی از خسارت‌ها در غزه که توسط مرکز ماهواره سازمان ملل (یونوست) انجام شده است، تا اول دسامبر ۲۰۲۴ نزدیک به ۶۹ درصد از ساختمان‌های غزه یعنی ۱۷۰ هزار و ۸۱۲ ساختمان بر اثر حملات رژیم صهیونیستی تخریب شده‌اند.

مدارس غزه هم که از ابتدای جنگ، پناهگاه آوارگان فلسطینی بوده‌اند، از جمله مدارسی که پرچم آبی سازمان ملل بر فراز آنها برافراشته شده بود، بهای سنگینی در این جنگ پرداخت کرده‌اند.

یونیسف هم تا ابتدای دسامبر خسارت حداقل ۴۹۶ مدرسه یعنی نزدیک به ۸۸ درصد از مجموع ۵۶۴ مرکز ثبت شده را شمارش کرده است. از بین این مدارس، ۳۹۶ مدرسه مستقیما بمباران شده‌اند.

براساس تحلیل اولیه یونوست که ۱۸ اوت انجام داد، حدود ۶۸ درصد از جاده‌های غزه یعنی هزار و ۱۹۰ کیلومتر از آن در جنگ تخریب شده است.
بر اساس داده‌های بلومبرگ، مقدار آوار ناشی از تخریب غزه ۴۲ میلیون تن تخمین زده می‌شود، عددی معادل خطی از کامیون‌هایی که از غزه تا انتهای آمریکا یا از نیویورک تا سنگاپور امتداد دارند.

طبق گزارش تلویزیون رژیم صهیونیستی، کابینه این رژیم بامداد شنبه توافق آتش‌بس در غزه و تبادل اسرا را چند ساعت پس از تصویب آن در شورای سیاسی و امنیتی (کابینه کوچک) تصویب کرد.

جمعه شب شبکه خبری القاهره به نقل از یک منبع آگاه گزارش کرد نشست بین‌المللی به میزبانی قاهره درباره توافق بر سر تشکیل یک اتاق عملیات با حضور مصر، فلسطین، قطر، آمریکا و رژیم صهیونیستی به منظور پیگیری اجرای توافق در غزه پایان یافت.

روز چهارشنبه «محمد بن عبدالرحمان» نخست وزیر و وزیر خارجه قطر از موفقیت تلاش میانجیگران آتش‌بس در غزه (دوحه، قاهره و واشنگتن) در دستیابی به توافق آتش‌بس در غزه و تبادل اسرا خبر داد. این توافق از ساعت ۱۰ امروز یکشنبه به وقت تهران وارد مرحله اجرا شد.

رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را به مدت ۴۷۱ روز علیه ساکنان باریکه غزه به راه انداخت که بر اثر آن، افزون بر ویرانی‌های عظیم و قحطی مرگبار بیش از هزاران فلسطینی که بیشتر آن‌ها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شدند.

با وجود همه این جنایت‌ها، رژیم صهیونیستی اعتراف کرد که پس از گذشت بیش از یک سال از جنگ علیه ساکنان غزه، نتوانست به اهداف خود از این جنگ یعنی نابودی جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از باریکه غزه دست یابد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۳۰ دی ۱۴۰۳ / ۱۰:۲۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403103021405
  • خبرنگار : 71592