رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تشریح کرد:

آخرین وضعیت آمار و ارقام منطقه سیستان

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی سیستان و بلوچستان گفت: جمعیت شهری منطقه سیستان ۱۹۳ هزار نفر و جمعیت روستایی ۲۲۴ هزار نفر بوده و ضریب شهرنشینی در این منطقه ۴۶ درصد است.

مهرداد عرب اول در گفت وگو با ایسنا، افزود: از ۱۱۸ هزار خانوار در منطقه سیستان ۳۷ هزار و ۵۱۸ خانوار یعنی ۳۲ درصد زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و ۲۵ هزار و ۲۷۴ خانوار زیر پوشش بهزیستی هستند، این در حالیست که در روزگاری نه چندان دور مردمان این منطقه جزو ثروتمندترین اقوام ایران بودند اما اکنون ۵۳ درصد زیر پوشش این دو نهاد حمایتی قرار دارند.

عرب اول گفت: به لحاظ شاخص‌های زیربنایی نسبت طول راه‌های نیازمند بهسازی به مجموع راه‌های منطقه سیستان ۵۷.۲ درصد نیاز به بهسازی دارد، نسبت فضای آموزشی غیرمقاوم و فرسوده این منطقه نیز ۲۲.۳ درصد بوده در حالیکه در سیستان و بلوچستان ۱۷.۳ درصد است.

وی بیان کرد: در کنار این شاخص‌ها سیستان دارای مزیت‌های است که قرارگیری در همسایگی کشور افغانستان با حدود ۳۰۰ کیلومتر مرز خشکی و پنج بازارچه مصوب، وجود دانشگاه زابل با هشت دانشکده و ۳۵۹ عضو هیئت علمی، وجود ۸۹ معدن مانند مس، منیزیم، کرومیت و آنتیموان با سرمایه‌گذاری هفت ۷۴ هزار و ۸۰ میلیارد ریال برخی از آنها است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی سیستان و بلوچستان افزود: مردمان صبور سیستان با مشکلات و تنگناهایی نیز روبرو هستند که عدم اجرای حلقه اتصال منطقه سیستان به افغانستان، عدم تکمیل راه آهن زاهدان - زابل، عدم اجرای پل دوم، وابستگی شدید بخش کشاورزی به جریان آب رودخانه هیرمند، عدم سرمایه‌گذاری مناسب در حوزه‌های تبدیلی و کشاورزی، عدم تامین حقابه مورد توافق، تشدید مسائل آبی دریاچه هامون به دلیل برنامه‌های کشور افغانستان در ساخت بند کمالخان و مسیر انحرافی گود زره و ضعف در زیرساخت‌های انرژی و گردشگری از مهمترین آنها است.

وی اظهار کرد: با توجه به موارد مطرح شده با هدف رفع و کاهش برخی از مشکلات و معضلات سیستان به لحاظ برنامه ؛۲ طرح پیش روی منطقه بوده که اقدامات کوتاه مدت و دیگری اقدامات میان مدت است.

عرب اول ادامه داد: در این راستا مشکلات احصا و شناسایی شده که در بین آنها ۱۰ مورد مهم وجود دارد شامل افزایش سهم منطقه سیستان از تجارت و ترانزیت با کشور افغانستان، تسریع در تکمیل اجرا و مدیریت منابع تامین آب سیستان بهره‌گیری از قابلیت‌های منطقه سیستان در تولید انرژی‌های تجدید پذیر، توسعه زنجیره ارزش بخش معدن و اهتمام ویژه جهت اجرای سند توسعه منطقه سیستان در طول برنامه هفتم پیشرفت بوده که این سند در قالب ۲۶۳ پروژه در ۱۲ بخش آماده است.

وی گفت: از این تعداد پروژه ۲۳۹ مورد نیمه تمام بوده که در صورت اتمام در طول برنامه هفتم بخش قابل ملاحظه‌ای از مشکلات مردم و منطقه را مرتفع خواهد کرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: برای اتمام پروژه‌های نیمه تمام استان در قالب این سند از بودجه عمومی ۲۷ هزار و ۶۴۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز داریم و برای اتمام پروژه‌های نیمه تمام ملی نیز ۸۳ هزار میلیارد ریال از بودجه عمومی نیازمند است.

وی ادامه داد: درخواست ما این بوده که در پنج سال آینده تخصیص اعتبارات به صورت ۱۰۰ انجام شود که در صورت تحقق ۱۱۰ هزار میلیارد ریال تا اینجا تامین شده و بقیه پس از تعریف از طراحی مدل جدید سوخت از محل درآمدهای حاصل بخش عمده از زیرساخت‌ها کامل خواهد شد.

عرب اول گفت: متاسفانه پروژه‌هایی در سیستان وجود دارد که به دلیل عدم تخصیص نیمه کاره باقی مانده است.

وی بیان کرد: مساحت منطقه سیستان ۱۶ هزار و ۸۵۹ کیلومتر مربع بوده و علاوه بر آن دارای پنج شهرستان، ۱۲ بخش، ۹ شهر، ۲۵ دهستان و یک‌هزار و ۴۴ آبادی است.

وی افزود: جمعیت این منطقه ۴۱۷ هزار و ۱۵۵ نفر یعنی ۱۳ درصد جمعیت سیستان و بلوچستان مربوط به این منطقه است و تراکم جمعیتی آن نیز ۲۴.۷ دهم نفر در کیلومتر مربع بوده است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۳۰ دی ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۵
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1403103021338
  • خبرنگار :