آمریکا تسلیحات هسته‌ای مدرن‌شده را در اروپا مستقر می‌کند

به گفته رئیس اداره امنیت هسته‌ای ملی، ایالات متحده نوسازی سلاح گرما هسته‌ای اولیه خود را تکمیل کرده و نوع B۶۱-۱۲ این بمب گرانشی، در سراسر پایگاه‌های نظامی در اروپا تحت برنامه اشتراک تسلیحات هسته‌ای ناتو مستقر شده است.

به گزارش ایسنا، خانواده بمب‌های B۶۱ بیش از ۵۰ سال است که فعال هستند. برنامه تمدید عمر B۶۱-۱۲ که در سال ۲۰۰۸ آغاز شد، با هدف بازسازی اجزای هسته‌ای و غیرهسته‌ای بمب، حداقل ۲۰ سال طول عمر آن را افزایش داد. در اوایل ماه جاری، اداره امنیت ملی هسته‌ای ایالات متحده از تکمیل این برنامه با واحد برنامه‌ریزی‌شده نهایی B۶۱-۱۲ که اکنون تولید می‌شود، خبر داد.

در همین رابطه «جیل هربی» رئیس اداره امنیت هسته‌ای ملی آمریکا در اظهاراتی در موسسه هادسون گفت: «بمب‌های گرانشی جدید B۶۱-۱۲ به طور کامل مستقر شده‌اند. و ما دید ناتو را نسبت به قابلیت‌های هسته‌ای خود از طریق بازدید از نهاد خود و سایر فعالیت‌های منظم افزایش داده‌ایم.»

در حالی که جیل هربی در مورد اصطلاح «استقرار کامل» توضیحات بیشتری ارائه نداد، انواع قبلی B۶۱ در بلژیک، آلمان، ایتالیا، هلند و ترکیه تحت برنامه اشتراک هسته‌ای ناتو ذخیره شده‌اند. به گزارش راشا تودی، مسکو تخمین می‌زند که حداقل ۱۵۰ بمب از این دست در سراسر اروپا مستقر است که آستانه هسته‌ای را کاهش می‌دهد.

آمریکا همچنین قصد دارد تسلیحات اتمی خود را در بریتانیا مستقر کند و این بر اساس گزارش‌های متعددی است که به قراردادهای خرید یک تأسیسات جدید پنتاگون در ایستگاه نیروی هوایی سلطنتی انگلیس در سافولک برای نگهداری بمب‌های B۶۱-۱۲ اشاره می‌کنند.

جیل هربی بدون ارائه جزئیات بیشتر افزود: «شراکت راهبردی ما با بریتانیا و تعهد آنها به بازدارندگی هسته‌ای بسیار قوی است. و ما با هم فکر خود را در مورد انعطاف‌پذیری زنجیره تامین حیاتی ارتقا داده‌ایم.»

پنتاگون در ماه نوامبر از تعدیل استراتژی بازدارندگی هسته‌ای خود خبر داد. عناصر کلیدی شامل افزایش آمادگی زیردریایی‌های کلاس اوهایو مجهز به سلاح هسته‌ای و توسعه بمب گرانشی B۶۱-۱۳ برای ارائه «گزینه‌های اضافی علیه برخی اهداف نظامی سخت‌تر و بزرگ‌تر» به ایالات متحده است. اداره امنیت هسته‌ای ملی آمریکا تایید کرد که در حال حرکت به سمت تولید این نوع جدید بمب است.

کرملین همواره از افزایش و تقویت نظامی آمریکا انتقاد کرده است و هشدار می‌دهد که استقرار جهانی بمب‌ها و موشک‌هایی با قابلیت حمل اتمی می‌تواند پاسخی متناسب را برانگیزد.

همچنین «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه در سپتامبر دستور داد دکترین هسته‌ای کشورش تغییر کند. این دکترین جدید تصریح می‌کند که «تجاوز به فدراسیون روسیه و/یا متحدان آن توسط هر کشور غیرهسته‌ای با مشارکت یا حمایت یک کشور هسته‌ای به‌عنوان حمله مشترک آنها تلقی خواهد شد.»

این تغییرات در نوامبر تصویب شد، آن هم پس از اینکه ایالات متحده و چندین کشور غربی به اوکراین اجازه دادند از سلاح‌های دوربرد ساخت خارج برای حملات به عمق روسیه استفاده کند. آن هم با وجود هشدارهای مسکو مبنی بر تشدید درگیری و مشارکت مستقیم ناتو در خصومت‌ها.

روسیه همچنین «آزمایش رزمی» جدیدترین موشک مافوق صوت میان‌برد خود موسوم به «اورشنیک» را علیه یک تاسیسات نظامی در اوکراین انجام داد و این در پاسخ به حملات فرا مرزی کی‌یف با استفاده از سامانه‌های «اتکمز» و «هیمارس» ساخت ایالات متحده و همچنین موشک‌های بریتانیایی-فرانسوی «استورم شدو و اسکالپ» بود.

ماه گذشته، روسیه و بلاروس یک معاهده امنیتی را نهایی کردند که برنامه‌های خود را برای استقرار سامانه‌های موشکی اورشنیک در بلاروس تا سال ۲۰۲۵ تقویت می‌کند. این موشک‌ها که به ادعای مسکو توسط پدافندهای فعلی غرب قابل رهگیری نیستند، می‌توانند در عرض چند دقیقه به اهدافی در سراسر اروپا حمله کنند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۳۰ دی ۱۴۰۳ / ۰۷:۴۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403103021254
  • خبرنگار : 71402