رئیس اتاق بازرگانی استان خبر داد

برنامه‌ریزی برای همکاری چندجانبه بین کرمان و تاجیکستان

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان در سفر به تاجیکستان و در نشست جمعی از فعالان اقتصادی ایران با مدیرکل بین‌الملل وزارت نقلیات تاجیکستان، ضمن معرفی ظرفیت‌های معدنی، خدماتی، کشاورزی و گردشگری کرمان گفت: با توجه به ظرفیت بالای معدنی تاجیکستان و همچنین شکل‌گیری شرکت‌های بزرگ بهره‌برداری، فرآوری و مشاوره‌ای اکتشافی در این کشور، می‌توان همکاری گسترده و پرحجمی را بین ایران و به ویژه کرمان و تاجیکستان طراحی کرد.

سیدمهدی طبیب زاده افزود: زمینه دیگر همکاری در حوزه خدمات فنی و مهندسی است که شرکت‌های بزرگ به ویژه پیمانکاری و مشاوره، در تاجیکستان فعالیت دارند؛ پروژه در حال احداث بزرگترین سد خاکی جهان با ارتفاع ۳۳۵ متر، ظرفیت آبی ۱۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب، توان تولید انرژی برق‌آبی با ۳۶۰۰ مگاوات ظرفیت و تجربه موفق پیمانکاران ایرانی در احداث بخش‌های مهمی از سد که توان مهندسی ایران را به اثبات رسانده، زمینه حضور شرکت‌های کرمانی در این کشور را فراهم آورده است.

وی در بخش دیگری از سخنانش به ظرفیت‌های گردشگری پرداخت و ادامه داد: با توجه به برتری بلامنازع کرمان در گردشگری و توافق مسئولان گردشگری دو کشور، تبادل ۱۰۰ هزار نفر گردشگر در سال، در دستور کار قرارمی‌گیرد.

رئیس اتاق کرمان همچنین با اشاره به برنامه کشور تاجیکستان در برقراری ایجاد پایگاه در چابهار و مسیر چابهار به شمال کشور، تصریح کرد: می‌توان برای امکان ایجاد هاب حمل و نقل ریلی در بم یا کرمان برنامه‌ریزی کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی کرمان، در ادامه این نشست علی نقوی عضو هیئت نمایندگان اتاق کرمان و رئیس کمیسیون احداث و خدمات فنی و مهندسی اتاق ایران، به امکانات ایران در صدور این خدمات به کشورهای مختلف اشاره کرد و گفت: سطح صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران با کیفیت بالا و بسیار گسترده است.

بنابراین گزارش، سیدمهدی طبیب زاده رئیس اتاق کرمان به همراه هیات تجاری و اقتصادی اتاق ایران به سرپرستی صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق ایران به تاجیکستان سفر کرد و بازدید از سد و نیروگاه در حال احداث راغون از جمله برنامه های این هیات تجاری و اقتصادی بود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۹ دی ۱۴۰۳ / ۲۳:۲۱
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1403102921221
  • خبرنگار : 50187