به گزارش ایسنا، «پاتریک گوشات»، فرمانده یگان حافظ صلح سازمان ملل خاطرنشان کرد که اقدامات سربازان رژیم صهیونیستی در منطقه حائل میان اراضی اشغالی و سوریه نقض توافقنامه ۱۹۷۴ قلمداد میشود.
بر اساس نوشته روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، این مقام سازمان ملل در ادامه افزود، این نیروی بینالمللی به رژیم صهیونیستی اطلاع داده است که حضور و اقداماتش با توافقنامه منافات دارد.
پاتریک گوشات همچنین تاکید کرد که نظامیان صهیونیست به ساختوساز در منطقه حائل اعلام شده بر اساس توافقنامه آتشبس سال ۱۹۷۴ بین سوریه و اسرائیل ادامه میدهند و اقدام به ایجاد تجهیزات ارتباطاتی و ایستهای بازرسی در مسیرها و جادهها کردهاند.
وی در ادامه اظهار کرد، ساکنان این منطقه از نیروهای رژیم صهیونیستی میخواهند که روستاهای آنها را ترک کنند و موانعی را که جهت ممانعت از فعالیتهای کشاورزی آنها وجود دارد، بردارند.
«احمد الشرع» سرکرده تحریرالشام در کنفرانس خبری مشترک با «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی»، نخستوزیر و وزیر خارجه قطر گفت که سوریه آماده حضور نیروهای سازمان ملل در منطقه حائل برای بازگشت وضعیت به پیش از پیشروی رژیم صهیونیستی است.
از زمان سقوط دولت «بشار اسد» ارتش رژیم صهیونیستی نقاطی در سوریه را اشغال کرده است.
به اذعان نشریه آمریکایی «نیویورکتایمز» سقوط اسد، مسیر اشغال سوریه توسط رژیم اسرائیلی را «باز» کرده است.
این نشریه اعلام کرد که بسیاری از کشورها نگران اشغال دائم سوریه توسط رژیم صهیونیستی هستند.
پیشتر روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» در گزارشی نوشت: «مقامهای بلندپایه اسرائیلی اعلام کردند که تلآویو میخواهد منطقهای به عمق ۱۵ کیلومتر در خاک سوریه را بهعنوان محدوده عملیاتی تحت کنترل خود حفظ کند تا اطمینان حاصل شود که متحدان دولت جدید سوریه قادر به شلیک موشک به سمت بلندیهای جولان نخواهند بود.»
روزنامه «العربی الجدید» هم در اینباره نوشته بود که در پی بیثباتی اوضاع در سوریه به دلیل سقوط دولت بشار اسد و تسلط مخالفان مسلح بر دمشق، رژیم صهیونیستی در تکاپو برای سوءاستفاده از این وضعیت است تا با اجرای سیاست «تفرقه بینداز و حکومت کن» نوعی هرج و مرج و آشوب را در سوریه به راه بیندازد.
این رسانه گزارش داد که رژیم صهیونیستی همچنین در تلاش برای ماهیگیری از آب گلآلود سوریه است تا از برخی صداهای غیرعادی سوریهای مقیم خارج از کشور برای ترویج ایده عادی سازی روابط با تلآویو و تغییر شکل منطقه استفاده کند.
با وجود دغدغه شهروندان سوریه در برابر اشغالگری رژیم صهیونیستی، به اذعان شبکه اسکای نیوز عربی، دولت جدید سوریه نسبت به این اشغالگری «بیتوجه» است.
از سوی دیگر، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد خاطرنشان کرد که تداوم حضور نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی بهمثابه نقض قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت است.
وی همچنین تصریح کرد: ما اسرائیل را به عقبنشینی از لبنان تا پایان مهلت توافقشده بر سر آن ترغیب میکنیم.
حزبالله لبنان و رژیم صهیونیستی از هشتم اکتبر ۲۰۲۳ در پی آغاز عملیات طوفان الاقصی با یکدیگر تبادل آتش داشتند اما پس از ماجرای انفجار دستگاههای ارتباطی (پیجرها) مورد استفاده نیروهای حزبالله در ماه سپتامبر و در ادامه ترور سران این حزب از جمله سید حسن نصرالله، دبیرکل سابق حزبالله و نفوذ زمینی ارتش اشغالگر در اراضی لبنان، تنشها میان ۲ طرف بالا گرفت و این تبادل آتش به جنگ تبدیل شد و حملات هوایی و درگیریها شدت پیدا کرد و مناطق مختلفی را شامل شد. در نهایت ۲۷ نوامبر توافق آتشبسی میان ۲ طرف برقرار شد که همانند همیشه با نقضهایی از سوی رژیم اشغالگر همراه بود.
انتهای پیام