موسویان نوشت:

ترامپ اگر در پی خروج از بن‌بست روابط با ایران است، اولین گام باید توافق هسته‌ای باشد

یک دیپلمات پیشین ایرانی در مطلبی به بررسی امکان توافق احتمالی میان ایران و آمریکا و نظام جدید امنیت و همکاری در خلیج فارس بعد از روی کار آمدن ترامپ در آمریکا پرداخت.

به گزارش ایسنا، «سید حسین موسویان» در مقاله‌ای در نشریه هیل آمریکا به بررسی عناصر اصلی طرحی برای مذاکرات موفق میان ایران و آمریکا پرداخته است.

موسویان نوشته «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا حمایت خود را از مذاکره با ایران برای یافتن راه حل مشکلات موجود بین ۲ کشور اعلام کرده است.

در طول کارزار انتخاباتی سال ۲۰۲۴ هم ترامپ اعلام کرد که سیاست او در قبال ایران در دوره دوم «بسیار متفاوت» از دوره اول خواهد بود. او سیاست «تغییر رژیم» را رد کرد و تأکید کرد که می‌خواهد ایران موفق باشد، اما همچنین با دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای مخالف است.

در سپتامبر ۲۰۲۴، «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور ایران، اعلام کرد که تهران آماده «گفت‌وگوی سازنده» است و آمادگی خود را برای تعامل با غرب در مورد انرژی هسته‌ای و بهبود روابط با ایالات متحده ابراز کرد.

دیپلمات پیشین ایرانی نوشته با این حال، پر کردن شکاف‌ها بین واشنگتن و تهران دشوار خواهد بود. اگر ترامپ بخواهد با مذاکره با ایران بن‌بست روابط را بشکند، با مخالفت‌های شدید روبرو خواهد شد.

او نوشته اگر فرض کنیم که ترامپ به دنبال توافق با ایران برای پایان‌دادن به یک درگیری بی‌پایان دیگری باشد، اولین گام باید یک توافق هسته‌ای با ایران باشد.

این دیپلمات پیشین ایران تصریح کرده که پس از اجرای توافق هسته‌ای جدید، واشنگتن و تهران می‌توانند گفت‌وگوهایی در مورد امنیت منطقه داشته باشند.

موسویان معتقد است اگر هدف اصلی ترامپ اطمینان از عدم دسترسی ایران به بمب هسته‌ای باشد، او نیاز به طرحی دارد که در آن به طور دائمی دستیابی به بمب هسته‌ای، برای همه کشورهای منطقه نیز مسدود شود. همان‌طور که رئیس‌جمهور بایدن هشدار داد که «اگر ایران به بمب دست پیدا کند، پس از آن عربستان سعودی، ترکیه و مصر نیز به دنبال بمب هسته‌ای خواهند رفت».

موسویان همچنین نوشته است: توافق جدید نیازمند یک مدل و ساختار قابل‌اعتماد و پایدار برای ثبات و صلح منطقه‌ای است. ایران، عراق، عربستان سعودی و سایر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس می‌توانند از طریق یک ساختار جدید امنیتی و همکاری جمعی، مشابه سازمان امنیت و همکاری اروپا، به چنین ترتیبی دست یابند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۹ دی ۱۴۰۳ / ۱۲:۵۲
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1403102920805
  • خبرنگار : 71049