رضا شکاریان در نشست خبری که ۲۹ آذر ماه به مناسبت هفته هوای پاک برگزار شد، اظهار کرد: از دو میلیون و ۸۴۰ هزار هکتار مساحت این استان، ۲۵۵ هزار هکتار مستعد تولید ریزگرد است.
وی افزود: از ۲۵۵ هکتار مذکور ۲۵۴ هکتار در جنوب استان قرار دارد.
شکاریان با اشاره به اینکه بخشی از منطقه میاندشت جاجرم کانون گرد و غبار است، ادامه داد: یکی از اقدامات مقابله ای برای این موضوع خرید پروانه های چرای دام است که تاکنون ۹۱۷ واحد دامی در قالب ۹ پروانه چرای دام خریداری شده است.
وی بیان کرد: میزان اعتبار هزینه شده برای اجرای این طرح چهار تا پنج میلیارد تومان بوده و هنوز خرید ۹۰۰۰ واحد دامی در این منطقه باقی مانده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه دو کانون گرد و غبار در این استان وجود دارد، تصریح کرد: تغییر اقلیم و کانون های محلی از علل تولید گرد و غبار در استان است.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر آن یکی از مهمترین چالشهای این استان در تولید گرد و غبار صحرای قره قوم در کشور ترکمنستان است.
مدیرکل محیط زیست خراسان شمالی تاکید کرد: از سال 1397 تا ۱۴۰۳ با بررسیهای انجام شده تعداد روزها با هوای پاک کمتر شده و به روزهای سالم و ناسالم افزوده شده است.
وی در ادامه به میزان تولید پسماند در استان نیز اشاره کرد و گفت: میزان تولید پسماند عادی به صورت روزانه در این استان ۵۱۴ تن و میزان نخاله ۱۶۲۷ تن است.
به گفته شکاریان، میزان تولید پسماند صنعتی یک میلیون و ۱۲۵ هزار و ۳۴۰تن در سال، میزان تولید پسماند ویژه ۱۷۱ هزار و ۳۰۸ تن، پسماند پزشکی ۱۰۹۵ تن و پسماند پزشکی ۲۹۳ هزار و ۷۸۷ تن در سال است.
وی افزود: ۱۴۰ هزار متر مکعب روزانه فاضلاب در استان تولید شده و ۳۸ هزار متر مکعب طی شبانه روز تصفیه میشود.
انتهای پیام