دکتر «جواد احمدپناه» با حضور در ایسنا اظهار کرد: تعیین هدف در اصلاح نژاد نخستین اقدام است و هدف هم متأثر از شرایط بیولوژیکی و ژنتیکی آن نژاد و فرهنگ و ذائقه مردم است.
وی خاطرنشان کرد: در استان ایلام که یک درگاه صادراتی است و گوسفند نژاد کردی مشتری خاص خود را دارد و کشورهای حوزه خلیج فارس در سالهای گذشته علاقه خاصی به خرید این نژاد گوسفندی از خود نشان دادند، اصلاح نژاد اجتنابناپذیر است.
احمدپناه گفت: مشخصه گوسفند نژاد کردی این است که رنگ آن سفید و دنبه متناسب (نه بزرگ و نه کوچک) است به همین خاطر، بسیار خواهان دارد و این بازارها باعث شد که اصلاح نژاد و تولید گوشت از این نژاد در ضرورت پیدا کند.
این عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام تشریح کرد: افزایش وزن بدن گوسفند در سنین مختلف و افزایش تولید بره به ازای هر میش در طی سال، در اولویت برنامه اصلاح نژاد گوسفند کردی است.
وی با بیان اینکه در استان ایلام بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار رأس دام سبک وجود دارد، افزود: بخش عمده این تعداد دام در سیستم دامداری عشایری قرار دارد و چون شرایط مرتعی مناسبی در استان وجود دارد سیستم عشایری غالب است و در این سیستم کار اصلاح نژاد و افزایش تعداد بره به ازای هر میش در گله برای بقای این نژاد گریزناپذیر است.
احمدپناه با بیان اینکه اصلاح نژاد در استان مسیر مطلوبی را طی میکند، ادامه داد: فرایند اصلاح نژاد در سیتم عشایری با استفاده از با استفاده از تکنسینهای دامپزشکی و متخصصان در حال انجام است و دامداران باید خود در این زمینه تلاش کنند.
وی گفت: یکی از اهداف اصلاح نژاد اقتصادی کردن دامداری و سودآوری دامداران استان است بهگونهای که این فرایند بتواند موجب چند قلوزایی میش در طول سال شود.
این عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام اضافه کرد: فرایند اصلاح نژاد در اجرا نکات فنی و مهارتهایی دارد که باید با حساسیت انجام شود و نیاز به متخصص دارد.
انتهای پیام