آسمان ولایت در ۱۶ مصافی که در لیگ برتر ۱۴۰۳ داشته، ۱۳ بار شکست خورده و در رده ماقبل آخر جدول ایستاده است. این تیم باید برای بهبود اوضاع خود در جدول ۱۱ تیمی لیگ برتر بسکتبال، در چهار بازی باقی مانده خود به اندازه کل پیروزی هایش در ۱۶ مصاف قبلی پیروز شود که غیرممکن است.
مهدی صاحبیان، سرمربی و پیشکسوت مشهدی بسکتبال ایران در گفتوگو با ایسنا، در خصوص وضعیت بسکتبال خراسان رضوی در سالهای اخیر اظهار کرد: برای بررسی وضعیت یک رشته ورزشی باید به دو بخش قهرمانی و سطوح پایه توجه کنیم. در بخش قهرمانی، برگزاری هر مسابقه و تورنمنتی موجب میشود تا ضعفهای بسکتبال استان نمود پیدا کند. هیچ پیشرفتی نسبت به ۱۰ سال قبل که سرمربی تیم ثامن مشهد در لیگ برتر بودم رخ نداده است.
عدم حضور تیم مشهدی به نفع بسکتبال استان بود!
وی افزود: وضعیت فعلی بسکتبال خراسان یک تراژدی کامل است و متاسفم که میبینم نماینده مشهد در لیگ برتر امسال در قعر جدول جای گرفته است. اصلا نمیشود فهمید این بازیکنان با چه متر و معیاری انتخاب شدهاند و با این سطح بازی و این نتایج، به نظرم حضور تیمی تحت عنوان مشهد در لیگ برتر، برای خانواده بسکتبال و هواداران بیشتر دافعه دارد تا جاذبه.
اما مجید جلیلی، دیگر پیشکسوت بسکتبال ایران چه نظری دارد؟
وی در پاسخ به این سوال ایسنا که آیا حضور تیمی از مشهد به هر قیمتی برای بسکتبال خراسان مفید است، گفت: نباید برای بررسی کارنامه تیمها صرفا به جدول نگاه کنیم. ممکن است جوانگرایی، کار روی پایهها و ... از جمله اهدافی باشد که پشت سر حضور تیمی در لیگ برتر نهفته باشد. در چنین شرایطی حتی اگر در زمین هم شکست بخورید، باز بر اساس اهدافی که دارید برنده محسوب شوید. متاسفانه در آسمان ولایت اما حتی کار روی پایهها و استفاده از ظرفیت بازیکنان بومی هم نادیده گرفته شده و این تیم چه در زمین، چه در مبحث اهداف به موفقیتی دست نیافته و شکست خورده است.
جلیلی افزود: در چنین وضعیتی با اینکه بر اساس روحیه ناسیونالیستی، دوست داریم آسمان ولایت در لیگ برتر نتیجه بگیرد، اما باید بگویم که شاید نبود چنین تیمی به نفع بسکتبال خراسان بود. در طی یک دهه اخیر سابقه نداشته تیمی از مشهد در مسابقات شرکت کند و به این شکل از پیش شکستخورده باشد.
صاحبیان، سرمربی اسبق ثامن مشهد هم همین نظر را دارد و بیان کرد: پس از این سال بد و نتایج نامطلوب، چند سال روی بسکتبال خراسان باید دوباره کار کنیم تا سالنها دوباره پر شود. در برخی بازیهای دوران ثامن، جای سوزن انداختن هم نبود، اما همین فصل دو بازی تیم آسمان ولایت را از نزدیک دیدم و دیگر اصلا علاقهای به دیدن بازی تیم مشهدی ندارم. مردم به سالن بیایند و چه چیزی را تماشا کنند؟ طبیعی است که مردم با مشاهده چنین وضعیتی، با سالن قهر کنند.
وضعیت پایهها هم تعریفی ندارد
صاحبیان با اشاره به وضعیت پایهها در بسکتبال خراسان گفت: در سطح خوزستان مسابقات پایهها با استقبال ۲۰ تیم برگزار میشود، در تهران چنین مسابقاتی با حضور بیش از ۵۰ تیم برگزار میشود و در مشهد و استان خراسان رضوی، به زور ۵، ۶ تیم میتوانیم جور کنیم و مسابقه برگزار کنیم. چنین وضعیتی اصلا در شأن خراسان رضوی نیست.
پیشکسوت بسکتبال خراسان رضوی خاطرنشان کرد: مقصر این وضعیت فقط یک نفر نیست. نه در سطح پایه و نه در سطح حرفهای حرفی برای گفتن نداریم. امیدوارم حکیمپور در دوره ریاستش بر هیات بسکتبال متفاوت با دوره سرپرستی عمل کند. وی در دوره سرپرستی فردی که شاغل در بخش مهندسی است و یک داور است را به عنوان رییس کمیته آموزش مربیان بسکتبال استان منصوب کرد. یعنی بسکتبال خراسان خالی از پیشکسوت است که این تصمیمات باید گرفته شود؟
انتخابات به ضرر بسکتبال استان تمام شد
صاحبیان در خصوص انتخابات هیات بسکتبال خراسان رضوی که با پیروزی حکیم پور برگزار شد، تصریح کرد: از عدم انتخاب جلیلی در انتخابات اخیر هیات بسکتبال ناراحت شدم. نمیدانم فردی با رزومه جلیلی دیگر باید چه کند که به عنوان ریاست برسد. وی هم پیشکسوت بسکتبال است و هم در زمینه مربی گری و سرپرستی عالی کار کردهاست، اما متاسفانه باز شاهد آن نتیجه بودیم. فکر میکنم البته این معضل در تمام رشتههای ورزشی برقرار باشد که انتخاباتها به شکلی است که سیستم رایدهندگان به صورتی خاص پیش میرود.
وی با اشاره به اهمیت کار زیربنایی گفت: از سال آینده با یک تیم در رده سنی جوانان و در سطح کشوری، با نام ثامن شرکت میکنیم. امیدوارم این تیم را بتوانیم حفظ کنیم تا با استعدادیابی دقیق و درست و کار اصولی بتوانیم در سالهای آتی دوباره اتفاقاتی شیرین را برای بسکتبال استان رقم بزنیم.
مجید جلیلی که در این انتخابات رقیب حکیمپور بود، در خصوص شکل برگزاری انتخابات تاکید کرد: به دموکراسی احترام میگذارم و این نظر اعضای مجمع بود که به فرد دیگری اعتماد کنند، اما باید مباحث حول هیاتها را نه فقط برای بسکتبال و کلانتر ببینیم.
وی افزود: اداره کل ورزش و جوانان استان و حتی فدراسیون بسکتبال باید در مباحث آیین نامه دقت بیشتری داشته باشند. وقتی در خصوص هیاتها صحبت میکنیم باید حواسمان باشد که در مورد یک نهاد غیردولتی صحبت میکنیم. فردی که کارمند اداره کل ورزش است در ساعات روز که باید در محل کار خود باشد، پس چه زمانی برای بسکتبال با این میزان علاقهمند و کار فرصت دارد؟ از سوی دیگر چطور میخواهد از حق بسکتبال در برابر اداره کل ورزش دفاع کند؟ تضاد منافعی که در این خصوص پیش میآید قابل پیش بینی است که با تضییع حق بسکتبال به سرانجام میرسد.
جلیلی خاطرنشان کرد: به دعوت خانواده بسکتبال وارد فضای انتخابات شدم و چند مورد تخلف را گزارش دادم که منجر به حذف دو، سه نفر شد، اما گفتند برای جانشینی آنها در چرخه انتخابات و مجمع زمان نداریم. متاسفانه مشکل بزرگی که ورزش ما دارد، این است که هیچکس سر جای خود نیست. همانطور که من اگر امروز بخواهم در جایگاه حکیمپور در اداره کل ورزش بنشینم اشتباه است، حضور ایشان در رأس بسکتبال استان هم اشتباه است. ورزش امروز یک علم و تخصص است و نیاز است که هر کس در منصبی قرار گیرد که سابقه کافی را در آن دارد.
انتهای آذرماه سال ۱۴۰۳، با برگزاری مجمع انتخاباتی هیات بسکتبال خراسان رضوی، حمزه حکیم پور توانست با کسب ۱۷ رای از مجموع ۲۰ رای ماخوذه برای چهار سال به عنوان سکاندار هیئت بسکتبال خراسان رضوی انتخاب شود. حالا باید منتظر ماند و دید او که تجربه خاصی در حوزه بسکتبال ندارد، آیا میتواند حال و روز این ورزش را در خراسان رضوی بهبود بخشد؟
نباید فراموش کرد که بسکتبال مشهد تا همین چند سال قبل، علاوه بر حضور آبرومند در لیگ برتر، نمایندگان شایستهای همچون حامد آفاق، روزبه ارغوان، محمدرضا خبازان و.... در تیم ملی داشت.
انتهای پیام