رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر:

باید اساتید نمونه را به عنوان الگو به جوانان معرفی کنیم

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه باید اساتید نمونه را به عنوان الگو به جوانان معرفی کنیم، گفت: اساتید دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر از دو بعد کیفیت آموزشی و جایگاه علمی بی‌نظیر هستند و باید این الگوها را به جوانان و دانشگاهیان بیشتر معرفی کنیم.

به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا رهایی در مراسم بزرگداشت دکتر محمدرضا اسلامی استاد پیشکسوت دانشکده مهندسی مکانیک این دانشگاه اظهار کرد: این دانشکده از گذشته تا به امروز یکی از سه دانشکده بزرگ و موفق دانشگاه صنعتی امیرکبیر محسوب می شود که از بعد کیفیت آموزشی و جایگاه علمی شرایط بی نظیری دارد. دکتر اسلامی نیز به عنوان یکی از اساتید برجسته این دانشگاه همواره منشاء توسعه و ارتقای علمی در سطح دانشکده و دانشگاه به شمار می روند. بر این اساس می توان از این استاد بزرگوار به عنوان یک الگو و نمونه یاد کرد.

وی در ادامه تصریح کرد: همه اساتید ما در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر دکتر اسلامی را از گذشته می شناسند. در واقع از هر جنبه ای بخواهیم به شخصیت این استاد بزرگ نگاه کنیم، خواهیم دید که ایشان شخصیت کم نظیری به شمار می روند؛ به طوریکه از جایگاه علمی استادی نمونه هستند. ضمن اینکه موقعیتی که در سطح دنیا کسب کردند نیز یک موقعیت ویژه محسوب می شود.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر همچنین اظهار کرد: موفقیت های دکتر اسلامی در سطح دانشکده و دانشگاه در نوع خود نمونه بود و سخنرانی های او در مراسم های مختلف از جمله سخنانی است که از دل می آید و بر دل نیز می نشیند؛ به طوری که طرز تفکر این استاد بزرگوار به گونه ای است که همواره خدمت به کشور و جامعه را به عنوان یک امر واجب می دانند. شاید این اندازه علایق ملی در افراد کمتر یافت شود.

وی تاکید کرد: خوشبختانه اغلب اساتید و اعضای هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر اعم از کسانی که بازنشسته شده‌اند یا افرادی که هنوز در دانشکده فعالیت می کنند از نظر موقعیت، جایگاه علمی و اهمیتی که به کیفیت علمی می دهند جزو الگوهای نمونه دانشگاه و کشور هستند. دکتر اسلامی نیز همواره یک الگو برای ما خواهد بود. امیدوارم همواره با این دیدگاه و علایق در بین ما حضور داشته باشند.

در ادامه دکتر مجتبی صدیقی، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک ضمن اشاره به افتخارات علمی دکتر اسلامی و قدردانی از ۵۰ سال تلاش این استاد پیشکسوت در عرصه های مختلف علمی و آموزشی از نامگذاری اتاق شورای دانشکده مهندسی مکانیک به اسم این استاد خبر داد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، در این مراسم از دانشمندان یک درصد و دو درصد پراستناد دانشکده مهندسی مکانیک، آقایان دکترمحمد رضا اسلامی، دکتر محمد محمدی اقدم، دکتر مجتبی صدیقی، دکتر رضا حسینی ابرده و دکتر محمدرضا حاج محمدی تقدیر به عمل آمد.

همچنین از اساتید بازنشسته اخیر دانشکده مهندسی مکانیک دکتر محمدرضا رازفر، دکتر محسن بهرامی، دکتر مهیار نراقی، دکتر علیرضا فلاحی، دکتر ایرج ستاری فر و دکتر امیر عبدالله تجلیل شد.

در ادامه دکتر محمدرضا اسلامی، استاد تمام دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مراسم بزرگداشت خود اینگونه گفت: در اسفند سال ۱۳۲۳ در تهران متولد شدم و دبستان تا دبیرستان را در این شهر گذراندم، در سال ۱۳۴۲ از دبیرستان شماره ۱ هدف در رشته ریاضی فارغ‌التحصیل شدم و در سال ۱۳۴۳ در کنکور پلی تکنیک رتبه ۷۵ را کسب کردم و مرحوم دکتر محمد علی مجتهدی، رئیس وقت دانشگاه بود و دانشجویان را درباره رشته تحصیلی شان هدایت می کرد.

وی با بیان اینکه در آن زمان علاقه‌مند به ادامه تحصیل در رشته مکانیک بودم، گفت: من علاقه مندی خود را به دکتر مجتهدی اعلام کردم و با تأیید ایشان در این رشته ادامه تحصیل دادم و با معدل ۱۷.۴۷ از دوره کارشناسی فارغ التحصیل شدم و برای ادامه تحصیل تلاش کردم تا در دانشگاه‌های خارج از کشور پذیرش بگیرم؛ ولی در آن زمان اعلام شد که هیچ کس نمی تواند از کشور خارج شود و اگر کسی بخواهد برای ادامه به خارج برود باید ابتدا خدمت سربازی را طی کنند.

اسلامی یادآور شد: در آن زمان مصوب شد برخی از دانشجویان که رشته تحصیلی آنها مورد نیاز کشور است، می توانند بدون گذراندن سربازی، برای تحصیل به خارج بروند و در آن سال ۱۲ نفر از دانشجویان بدون گذراندن سربازی برای تحصیل به خارج رفتند که یکی از آنها من بودم.

این استاد پیشکسوت دانشگاه صنعتی امیرکبیر اضافه کرد: مقطع کارشناسی ارشد و دکتری را در آمریکا طی و در آن زمان در پروژه شاتل همکاری کردم. این پروژه برای مرکز فضایی هیوستون بود که همکاری من با این طرح به مدت سه سال ادامه داشت و در نهایت مدرک دکتری را دریافت و در سال ۵۴ به ایران بازگشتم و دروس مختلف را در پلی تکنیک ارائه کردم.

وی معتقد است در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر دانشجویان منحصر به فردی حضور دارند و دانشجویان در ایران علی رغم مشکلاتی که وجود دارد، در سطح بالاتری از دانشجویانی که در آمریکا هستند، قرار دارند.

به گزارش دانشگاه امیرکبیر؛ دکتر محمدرضا اسلامی استاد تمام دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دارنده نشان طلای مدال آلبرت انیشتین یونسکو، عضو پیوسته فرهنگستان علوم، چهره ماندگار کشور، بنیان‌گذار مقطع کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک و برنده جایزه علمی علامه طباطبایی بنیاد ملی نخبگان است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۹ دی ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۲
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1403102920472
  • خبرنگار : 71567