سیدمحمدجمالیان که اخیرا از پروژه تالار مرکزی اراک بازدید کرده است، در گفتوگو با ایسنا، درخصوص وضعیت زیرساختهای فرهنگی و تفریحی این شهر اظهار کرد: کمبود فضاهای فرهنگی و تفریحی یکی از گلایههای مردم شهر اراک است. این شهر با وجود اینکه عنوان کلانشهر را دارد، اما از یک سینمایی که مطابق ذائقه نسل جوان باشد یا تالار مرکزی مناسب، محروم است.
وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی پروژه تالار مرکزی اراک گفت: این تالار مجهز به سن سه طبقه و فضای گردان است که در کشور نظیر ندارد. فضاهای مناسبی نظیر سالن مطالعه، فضای گفتوگوی جوانان، سالن اجتماعات و ... نیز پیشبینی شده و آنرا به یک مجموعه فرهنگی جامع تبدیل کرده است.
وی با بیان اینکه تکمیل این طرح و تجهیز آن به سیستم صوتی و نور نیازمند تخصیص رقمی معادل ۱۲۰ میلیارد تومان است، اظهار کرد: با پیگیریهای صورت گرفته از طریق مقام عالی وزارت، مقرر شد این مبلغ تامین شود و امید است با تامین این اعتبار، این تالار ظرف مدت سه ماه آینده به بهرهبرداری برسد.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه اراک مهد پرورش هنرمندان متعددی است، گفت: شهروندان اراکی از زیرساختهای فرهنگی و تفریحی مناسب محروم هستند و هنرمندان این شهر از کمبود این زیرساختها رنج میبرند و انجمنهای فرهنگی و هنری از جهت نبود فضای فعالیت، در مضیقه هستند و همین عاملی است که باعث شده، بُعد فرهنگی و هنری اراک با وجود برخورداری از استعدادهای فراوان پیشرفت نکند.
وی با بیان اینکه تامین سرانه فرهنگی و هنری به تناسب جمعیت و شاخص به فراموشی سپرده شده است، گفت: وقتی بُعد فرهنگی و هنری زندگی جوانان مغفول واقع شده و توجهی به تامین آن نشود طبیعی است که فضای جامعه را نزاع، خشونت، افسردگی و ... دربرمیگیرد. اراک یک شهر صنعتی است و ارمغان صنعت، اضطراب، افسردگی و خشونت است پس باید با گسترش و توسعه سرانه فرهنگی و تفریحی، مانع از بروز این آسیبهای اجتماعی شد.
وی با اشاره به احداث کتابخانهای مجهز در مجاورت تالار مرکزی اراک گفت: برای اتمام پروژه کتابخانه نیز اعتباری بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان نیاز است و با توجه به اینکه دو پروژه کتابخانه و تالار مرکزی در زمره پروژههای ملی قرار دارند انتظار میرود با توجه به پیشرفت بالای ۸۰ درصدی آنها، دولت اعتبار لازم را تخصیص دهد تا در ابتدای سال آینده هر دو پروژه به بهرهبرداری برسد.
جمالیان با بیان اینکه اراک با کمبود جدی سرانه فرهنگی و آموزشی مواجه است، گفت: این دو پروژه میتواند بخشی از کمبودهای این شهر را جبران کرده و فضای مناسبی را برای شهروندان اراکی فراهم کند.
وی گفت: شهرداری، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، اداره کل ورزش و جوانان، دانشگاه علوم پزشکی و دیگر دانشگاهها، از جمله دستگاههایی هستند که علاوه بر اینکه وظیفه دارند سرانه فرهنگی و تفریحی شهر را تامین کنند باید با استفاده از ظرفیت جامعهشناسان و متخصصین روانشناس و روانپزشک به ایجاد فضای نشاط و شادابی و کاهش خشونت در جامعه کمک کنند.
تالار مرکزی اراک یکی از طرحهای مهر دولت نهم بود که در سال ۸۵ کلنگ آن به زمین خورد. در سال ۸۶ نیز کلنگ احداث کتابخانه مرکزی اراک به زمین زده شد و عملیات اجرایی آن در سال ۱۳۹۳ با حضور وزیر آموزش و پرورش وقت آغاز شد و قرار بوده سه ساله به پایان برسد. امروز نزدیک به ۱۸ سال از کلنگ زنی این دو پروژه میگذرد.
انتهای پیام