به گزارش ایسنا، برخی از این تصاویر ماهوارهای یک منطقه حائل محتمل را نشان میدهند که با وجود مخالفتهای بینالمللی، رژیم صهیونیستی به دنبال آنها است و حدود ۶۰ کیلومتر مربع از غزه را شامل میشود.
در مجموع، نوار خشکی در امتداد دریای مدیترانه حدود ۳۶۰ کیلومتر مربع است و فلسطینیها امیدوارند که این باریکه به همراه کرانه باختری و قدس بخشی از یک کشور آینده فلسطینی باشد.
به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، تصاویر دیگر حکایت از تغییر زندگی فلسطینیان در طول جنگ دارند. شهر غزه، شهر بزرگ متراکم در این باریکه، با ساختمانهای ویران شده و جادهها پر از آوار تخریب شده است.
با پیشرفت جنگ، اسرائیل به ساکنان دستور داد که به سمت جنوب حرکت کنند. امروز، نتیجه آن حرکت را میتوان در تصاویری از منطقه «المواصی»، درست در شمال مرز جنوبی باریکه با مصر مشاهده کرد. در آنجا، ساحل شنی و زمینهای کشاورزی اطراف جای خود را به هزاران چادر داده است که همه از فضا قابل مشاهده هستند.
این تصاویر همچنین به آژانسهای کمک رسان و کارشناسان کمک میکنند تا حجم خرابیها را تخمین بزنند.
«کوری شر» از دانشگاه سیتی نیویورک و «جمون فون دن هوک» از دانشگاه ایالتی اورگان از زمان آغاز جنگ در هفت اکتبر ۲۰۲۳، اوضاع غزه را بررسی کردهاند. آخرین ارزیابی آنها که روز پنجشنبه منتشر شد، تخمین میزند که ۵۹.۸ درصد از ساختمانهای غزه احتمالا در جنگ آسیب دیدهاند.
بر اساس اعلام مرکز ماهوارهای سازمان ملل متحد (یونوسات) تا اول دسامبر گذشته حدود ۶۹ درصد از ساختمانهای نوار غزه معادل ۱۷۰ هزار و ۸۱۲ مورد تخریب شده و یا خسارت دیدهاند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین کوری شر و جمون فون دن هوک ۲ پژوهشگر آمریکایی با تحلیل تصاویر ماهوارهای اعلام کردند تا ۱۱ ژانویه کنونی ۱۷۲ هزار و ۱۵ ساختمان در نوار غزه به صورت کلی یا جزیی تخریب شدهاند که این معادل ۶۹.۸ درصد از تمام ساختمانهای نوار غزه است.
بر اساس تحلیل تصاویر ماهوارهای توسط این ۲ پژوهشگر آمریکایی شهر غزه واقع در شمال نوار غزه با حدود ۶۰۰ هزار ساکن خسارت بیشتری متحمل شده به طوری که ۷۴.۲ درصد از آن در معرض بمباران قرار گرفته است.
اما ساختمانهای شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه کمترین خسارت را متحمل شده به طوری که بر اساس اعلام این ۲ پژوهشگر ۴۸.۷ درصد از ساختمانهای این منطقه در معرض بمباران قرار گرفته در حالی که این میزان در ماه آوریل ۳۳.۹ درصد بوده است.
در همین رابطه عفو بینالملل اعلام کرد بیش از ۹۰ درصد از ساختمانهای زیرساختی در مساحتی حدود ۴۸ کیلومتر مربع واقع در طول مرز میان نوار غزه و اراضی اشغالی از اکتبر ۲۰۲۳ تا مه ۲۰۲۴ به طور کلی و جزیی تخریب شده است.
بر اساس برآوردهای سازمان ملل متحد بازسازی غزه به ۱۵ سال زمان و بیش از ۵۰ میلیارد دلار نقدینگی نیاز دارد.
سازمان جهانی بهداشت نیز اعلام کرد تنها ۱۸ بیمارستان از مجموع ۳۶ بیمارستان نوار غزه به صورت جزئی و با حدود ۱۸۰۰ تحت در حال خدمت رسانی هستند.
به گفته مقامات بهداشتی محلی، تخمین زده میشود که ۶۹ درصد از تمام سازههای غزه در این جنگ آسیب دیدهاند. در این جنگ بیش از ۴۶۰۰۰ نفر جان باختند.
۳۱ دسامبر سال گذشته میلادی این سازمان بینالمللی هشدار داد ساختار بهداشت و درمان نوار غزه در آستانه فروپاشی قرار دارد.
اما تصاویر ماهوارهای سازمان ملل متحد و پایگاه دادههای بینالمللی «اپن استریت مپ» نشان میدهد ۸۳ درصد از مساجد غزه به صورت کلی و جزیی ویران شدهاند.
سازمان بینالمللی یونیسف اول دسامبر گذشته اعلام کرد ۴۹۶ مدرسه که حدود ۸۸ درصد از مجموع ۵۶۴ مدرسه ثبت شده در نوار غزه است دچار خسارت شده که از این میان ۳۹۶ مدرسه به صورت مستقیم هدف قرار گرفتهاند.
بر اساس تصاویر ماهوارهای سازمان ملل متحد تا ۲۶ دسامبر گذشته ۶۸ درصد از اراضی کشاورزی یعنی معادل ۱۰۳ کیلومتر مربع در جریان جنگ خسارت دیدهاند. این میزان در شمال غزه ۷۹ درصد و در رفح ۵۷ درصد است.
این مقدار کمی کمتر از تحلیل ماه دسامبر ۲۰۲۴ مرکز ماهوارهای سازمان ملل است.
انتهای پیام