سفر پزشکیان به مسکو؛ تداوم سیاست موازنه‌سازی دولت با کشورها

کارشناس مسائل روسیه با تاکید بر این که قراردادهای همکاری دوجانبه با کشورها باید از مساله امضا کردن خارج شده و اجرایی شود، گفت: موازنه‌سازی بهترین کاری است که در شرایط فعلی ایران انجام می‌دهد و به نفع ایران است که این سیاست را ادامه دهد.

به گزارش ایسنا، «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در جریان سفر به روسیه قرار است معاهده جامع همکاری ۲ کشور به مدت ۲۰ سال را امضا کند. این توافقنامه بیش از ۳۰ محور در زمینه‌های مختلف اقتصادی، حمل و نقل،‌کریدور ترانزیتی، پولی و بانکی، سرمایه‌گذاری، علمی، نفت و گاز و ... دارد. 

در واقع این توافقنامه قراردادی بلندمدت و مبنی بر اصول منشور سازمان ملل متحد و با توجه به حقوق دوجانبه و توازن تعهدات و احترام به تمامیت ارضی لحاظ شده است. 

رئیس‌جمهور پیش از سفر به تاجیکستان و روسیه اظهار داشت که در سفر مسکو سند جامع راهبردی با این کشور امضا خواهیم شد.

پزشکیان با بیان اینکه پیگیر امضای این اسناد با اکثر کشورهای همسایه از جمله عراق هستیم، افزود: جهت‌گیری دولت برای افزایش ارتباطات و انتقال تجربیات و همکاری با کشورهای منطقه است. اگر بتوانیم  این روند را ادامه داده و ارتباطات علمی، کارشناسی، صنعتی، حمل و نقل و انرژی افزایش دهیم، این منطقه می تواند مشکلات خود را حل کند و فشارهای آمریکا وسایر کشورهایی که می خواهند در منطقه اعمال کنند، خود به خود خنثی ‌شود.

دیدار پزشکیان و پوتین در حاشیه نشست بریکس در کازان روسیه

سفر پزشکیان به مسکو به توسعه روابط دوجانبه و همکاری‌های منطقه‌ای کمک می‌کند

«حسن بهشتی‌پور» در گفت‌وگو با ایسنا در تحلیل خود از سفر رئیس‌جمهور به روسیه اظهار کرد: همان‌طور که اعلام شده قرار است در جریان سفر رئیس جمهور به مسکو معاهده جامع همکاری دوجانبه به مدت ۲۰ سال امضاءشود، در این معاهده رئوس همکاری‌های ۲ کشور در این مدت عنوان شده است و شامل موضوعات اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و نظامی و ... می‌شود. 

وی افزود: سابقه این معاهده به اسفند ماه سال ۱۳۷۹  و زمان ریاست جمهوری حجت الاسلام خاتمی بر می‌گردد که یک قرارداد پنج ساله میان ۲ کشور امضا و از فروردین سال ۱۳۸۰ با تصویب مجلس شورا اسلامی و همچنین دوما روسیه اجرایی شد، در همان زمان نیز مقرر شد این قرارداد هر پنج سال یکبار تمدید شود و به ترتیب طی این سال‌ها تمدید شد. 

این کارشناس مسائل روسیه همچنین بیان کرد: سپس در سال ۱۴۰۰ در جریان سفری که حجت الاسلام رئیسی به روسیه داشت با توجه به این‌که زمان تمدید مجدد این قرارداد رسیده بود و همچنین رخداد تحولات مختلف؛ مقرر شد تا بررسی‌های لازم انجام شده و یک معاهده جدید امضا شود که کار آن حدودا سه سال طول کشید و هم اکنون رئیس‌جمهور برای امضاء این قرارداد به روسیه سفر می‌کند. 

بهشتی پور با تاکید بر این‌که سفر پزشکیان به مسکو به توسعه روابط دوجانبه و همکاری‌های منطقه‌ای کمک می‌کند، گفت: همکاری‌های ۲ کشور درخصوص نیروگاه حرارتی، راه‌های ارتباطی به خصوص راه آهن و انرژی از جمله نفت و گاز است و مدت‌ها درباره این موضوعات کار شده است. 

نشست سران بریکس در کازان

امضا کردن توافقات کافی نیست، بلکه باید اجرایی شود

وی تصریح کرد: در شرایط فعلی ایران بهترین کار یعنی موازنه‌سازی را انجام می‌دهد و با کشورهای مختلف در ارتباط است و همان‌طور که رئیس‌جمهور گفت در صورتی که آمریکایی‌ها به تعهدات‌شان عمل کنند آمادگی داریم با آن‌ها نیز گفت‌وگو کنیم. 

این کارشناس مسائل روسیه تاکید کرد: به نفع ایران است سیاست موازنه‌سازی را ادامه دهد. ایران از نظر ژئوپلیتیکی منافعش ایجاب می‌کند تا با کشورهای مختلف ارتباط برقرار کند، از این رو در مناسبات بهترین کار این است با سایر کشورها نیز موازنه‌سازی داشته باشد. 

بهشتی‌پور با اشاره به امضای قرارداد همکاری میان ایران و روسیه اظهار کرد: امضا کردن توافقات کافی نیست، بلکه باید اجرایی شود. شاید بسیاری از کشورها با یکدیگر اختلاف داشته باشند اما در روابط بین‌الملل می‌دانند که باید با یکدیگر کار کنند، مهم این است که ببینیم منافع ملی ما چگونه تامین می‌شود و متناسب با آن عمل کنیم. 

انتهای پیام 

  • جمعه/ ۲۸ دی ۱۴۰۳ / ۰۸:۰۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1403102719806
  • خبرنگار : 71290