مدیر بنیاد صحیفه سجادیه:

صحیفه سجادیه؛ کتابی که معرف شیعه است

 مدیر بنیاد صحیفه سجادیه گفت: برای نخستین بار در کشور جهت معرفی صحیفه سجادیه و ترویج آن نهضت صحیفه سجادیه خوانی در بابل راه اندازی شد، هم‌اکنون این نهضت در ۱۵ استان کشور برگزار می‌شود.

در شرایط و فضای امروز و چالش‌های فکری و فرهنگی موجود در جامعه، بهترین روش ترویج اخلاق اجتماعی مناسب در جامعه اسلامی، توجه به سیره ائمه اطهار و معصومین(ع) و نحوه زندگی آنها در جامعه است.

‌بنابراین با استفاده از معنویت موجود در فرازهای صحیفه سجادیه که بسیار عمیق و قوی است، می‌توان این مفاهیم را به روزرسانی کرد.

محمداکبرزاده روشن در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد:«علی بن حسین بن علی بن ابی‌طالب، مشهور به امام سجاد و زین‌العابدین (۳۸- ۹۵ق)، چهارمین امام شیعیان است که در کربلا حضور داشته و خطبه‌های وی در شام در آگاهی بخشی به مردم نسبت به جایگاه اهل بیت(ع) معروف است.

وی افزود: بنیاد صحیفه سجادیه در سال ۱۳۹۴ در شهرستان بابل با هدف ترویج صحیفه سجادیه یادگار ماندگار امام سجاد علیه السلام فعالیت خود را آغاز و در سال ۱۳۹۷ با حضور حضرت آیه الله نعیم آبادی نماینده ولی فقیه و امام جمعه هرمزگان از طرح«نهضت ملی صحیفه سجادیه خوانی در مساجد کشور» رونمایی شد.

مدیر بنیاد صحیفه سجادیه با اشاره به اینکه این بنیاد موفق شد با حضور در بیش از دوهزار و ۵۰۰ مسجد در ۱۵ استان مراسم افتتاحیه «صحیفه سجادیه خوانی» را برگزار کند، تصریح کرد: نهضت «صحیفه سجادیه خوانی را در ادارات، حوزه‌های علمیه و مراکز علمی و دانشگاهی بسط و گسترش دادیم و همچنان به دنبال تحقق این شعارها هستیم. 

‌وی، صحیفه سجادیه را یادگار سه امام گرانقدر شیعه (‌امام سجاد، امام محمدباقر و امام جعفرصادق(ع)) برشمرد و یادآور شد: باید هر خانه‌ای یک صحیفه، هر مسجدی یک شب با صحیفه، هر سه شنبه با صحیفه و هر هنرمندی با خلق اثر هنری با موضوع صحیفه، حافظ این کتاب باشد.

اکبرزاده با اشاره به اینکه صحیفه سجادیه تفسیری بر قرآن کریم است، تصریح کرد: وقتی صحیفه سجادیه می‌خوانیم قرآن را بهتر درک می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در زمان امام سجاد(ع) و خفقان حاکم بر جامعه آن روز که زمینه برای تبلیغ اسلام ناب نبود و تفکر داعشی بر جهان اسلام حاکم و به نوعی شیعه و دوستدار علی(ع) بودن جرم محسوب می‌شد، امام سجاد(علیه السلام) با تدبیر و هوشیاری خود با انتخاب روش دعا اقدام به تحقق و ترویج تفکر اسلام ناب کرد.

وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از اهداف امام برای دور زدن تحریم دینی دشمن، خرید و تربیت برده‌ها و کنیزها بود، افزود: ایشان هر (۶ ماه یا یکسال) اقدام به خرید تعداد زیادی از برده‌ها و کنیزها می‌کرد، کلاس درس، بحث و آموزش قرآن، حدیث و روایت برای آنها فراهم می‌کردند تا در آینده مبلغ دین و فقیه و راوی به جهان اسلام شوند.

اکبرزاده روشن ادامه داد: این افراد تربیت شده را در عید فطر هر سال آزاد می‌کرد و با فراهم کردن شرایط زندگی‌ و ازدواج بعنوان شهروند وارد جامعه اسلامی کرده و از یاران و مبلغان دین علوی ( ‌مثل ابوحمزه ثمالی ) می‌شدند.

وی بیان کرد: این اقدام امام در طول۳۴ سال دوران امامت خود سبب شد تا  به استناد مورخانی مثل‌ رسول جعفریان و استاد پیشوایی، حدود ۴۰ هزار نفر افراد تربیت شده وارد جامعه شوند.

مدیر بنیاد صحیفه سجادیه تصریح کرد: پنج هزار شاگرد دانشگاه امام باقر(ع) و امام صادق(ع) در واقع بخشی از آنها تربیت شده امام سجاد(ع) بودند.

اکبرزاده خاطرنشان کرد: کتاب صحیفه اخت القرآن هم اکنون به ۱۰۰ ترجمه فارسی و به ۶۵ زبان زنده دنیا ترجمه شده است و جالب اینکه برخی از مترجمان خارجی این کتاب، مسلمان نیستند و خود صاحب تالیفات مهم نیز هستند مثل خانم «ماری شیمل» که یک مسیحی است و صحیفه سجادیه را به زبان آلمانی ترجمه کرد.

‌وی با اشاره به اینکه محتوای کتاب صحیفه سجادیه بعنوان کتاب دعا، اخلاق و معرفت برای خودسازی و جامعه سازی در تربیت بشریت نقش موثری دارد، گفت: این کتاب مورد عنایت اندیشمندان جهان است.

وی افزود: صحیفه سجادیه به اخت القرآن، انجیل اهل بیت(ع)، قرآن صاعد و زبورآل محمد(ع) معروف است.

اکبرزاده با اشاره به اینکه با وجودی که ۱۴۰۰ سال از عمر این کتاب می‌گذرد، گفت: متاسفانه هنوز در بین نخبگان دینی، خواص، حتی حوزه و دانشگاه و غیره غریب و ناشناخته مانده است.

‌مدیر بنیاد صحیفه سجادیه یادآور شد: اگر شرایطی فراهم می‌شد تا صحیفه سجادیه که محتوی آن دستورالعمل کامل انسان سازی و اخلاق و گسترش محبت است به دنیا عرضه می‌شد شاید نگاه جهان نسبت به شیعه تغییر می‌کرد، زیرا کتاب صحیفه سجادیه کتاب اتحاد بین بشریت و وحدت آفرین است.

وی به اقدامات انجام شده در بنیاد صحیفه سجادیه اشاره و تصریح کرد: تاکنون موفق به برگزاری ۶ دوره مسابقه غیرحضوری کشوری، دوره‌های تربیت مربی صحیفه سجادیه و توزیع ۴۵ هزار جلد صحیفه سجادیه و قرائت و ترجمه و تفسیر کوتاه هفتگی آن در دوهزار و ۵۰۰ مسجد در سطح کشور شده‌ایم.

وی ادامه داد: در شورای فرهنگ عمومی کشور در سال۱۳۹۹ زاد روز میلاد حضرت امام سجاد علیه السلام را روز «صحیفه سجادیه» نام گذاری و در تقویم‌ها نیز ذکر شد.

‌مدیر بنیاد صحیفه سجادیه یادآور شد: در طرح «صحیفه سجادیه خوانی» در مساجد، نمازگزاران هفته‌ای یکبار بعد از نماز مغرب و عشاء (ترجیحا شب‌های سه شنبه با توزیع کتاب صحیفه سجادیه بین مأمومین بخشی از دعای آن قرائت و تفسیر کوتاه توسط امامان جماعت به اجرا در می‌آید و درطول پنج سال کل صحیفه سجادیه ختم خواهد شد).

اکبرزاده خاطرنشان کرد: این برنامه در ۱۵ استان ( قم، تهران، خراسان رضوی و شمالی، سمنان، کاشان، آذربایجان شرقی، فارس، هرمزگان، خوزستان، یزد، همدان، گلستان، مازندران، سیستان و..) در حال اجراست.

‌مدیر بنیاد صحیفه سجادیه به اجرای برنامه متنوع در روز ملی صحیفه سجادیه در ۱۶ بهمن۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: به مناسبت روز صحیفه سجادیه همه دفاتر استان‌ها با اجرای برنامه متنوع، همایش‌ها، دیدارها و تقدیر از فعالین این حوزه این روز را گرامی می‌دارند.

اکبرزاده تصریح کرد: یکی از اقدامات موثری که انتظار داریم در حوزه معرفی صحیفه سجادیه از سوی حوزه‌های علمیه و مراکز دانشگاهی انجام شود اختصاص پایان‌نامه دانشجویان رشته‌های علوم انسانی، علوم قرآنی، معارف، تاریخ اسلامی و غیره به محتوی صحیفه سجادیه است که البته اخیرا اقدامات خوبی صورت گرفته است.

وی از اجرای طرح تربیت مربی برای مبلغین این حوزه خبر داد و گفت: یکی دیگر از طرح‌های مهم، طرح برگزاری جلسات مباحثه صحیفه سجادیه است.

وی بیان کرد: این طرح با حضور علاقه‌مندان خصوصا امامان جماعت برقرار و ارتباط فرازهای این دعا با قرآن و نهج‌البلاغه و احادیث مورد بررسی قرار می‌گیرد.

اکبرزاده گفت: هدف این طرح توانمندسازی طلاب، نخبگان، امامان جماعت و مروجین صحیفه سجادیه در ارائه مفاهیم این کتاب ارزشمند به مردم است.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۷ دی ۱۴۰۳ / ۰۸:۵۳
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1403102719395
  • خبرنگار : 50490