داریوش حسننژاد امروز(۲۶ دیماه) در نشست صمیمی با نمایندگان سازمانهای مردم نهاد با بیان اینکه سازمانهای مردم نهاد بهدلیل نزدیکی به جوامع محلی و قابلیت بسیج افراد میتوانند نقش بزرگی در صیانت از منابع آب ایفا کنند، افزود: برداشتهای بیرویه فشارمضاعفی بر منابع آبی بهویژه آبهای زیرزمینی وارد کرده است و متاسفانه سود آوری باعث شده است که کشاورزان به سمت کشت محصولات آبدوست و یا اجاره زمین به افراد غیر بومی روی آورند.
وی تصریح کرد: فرهنگ سازی و اطلاعرسانی که از زیر پروژههای طرح احیا و تعادل بخشی است میتواند نقش موثری در کاهش تخلفات و آگاهی بخشی به بهرهبرداران داشته باشد و عامه مردم باید به ایننتیجه برسند که از این منابع ارزشمند محافظت کنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان اضافه کرد: مدیریت صحیح در نگهداری و حفاظت از آب، خاک، محیط زیست و غیره و تغییرالگوی کشت، جلوگیری از حفر چاههای غیر مجاز و اضافه برداشتها و مدیریت توامان آب و برق از جمله راهکارهای حفظ منابع آبی است. ما بهعنوان متولیان آب اعتقاد داریم آبخیزداری مقدم بر سد سازی است و باعث افزایش ذخایر منابع آب زیرزمینی میشود.
حسننژاد با اشاره به حجم مخازن سدها افزود: حجم کل شش سد در حال بهرهبرداری استان ۲۰۸.۷۱ میلیون مترمکعب بوده که در مقایسه با سدهای بزرگ عددی ناچیز بوده و هم اکنون ۲۰ درصد از حجم این مخازن پر بوده که نسبت به سال گذشته ۲۴ درصد کاهش داشته است.
وی ادامه داد: ایران از نظر منابع آب شرب و بهداشتی در دسترس جز کشورهای برتر دنیا به شمار میرود.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای لرستان در خصوص دو سد گاشمار و بختیاری اضافه کرد: احداث این دو سد به شرکت توسعه آب و نیروی ایران واگذار شده است با توجه به اخذ مجوز ماده ۲۳ سد معشوره (گاشمار) امیدواریم شاهد پیشرفت قابل توجهی در روندساخت این سد باشیم.
حسن نژاد ادامه داد: خوشبختانه ما در ساخت سدها و شبکههای استان هیچ مشکلی در زمینههای فنی، زیست محیطی و اجتماعی نداریم و منتظر دریافت اعتبارات لازم برای اتمام این سدها هستیم.
وی بیان کرد: وزارت نیرو موضوع باز چرخانی و استفاده از پساپ را در دستور کار دارد و مصمم است ۲ میلیارد متر مکعب آب صنعت را از پساب تامین کند.
در این جلسه نمایندگان تشکلها به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند و مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان به سوالات مطرح شده پاسخ داد.
انتهای پیام