رییس دانشگاه تبریز در آیین گرامیداشت شهدای ۲۷ دی:

دانشگاه محل دفاع از ارزش‌های دینی و ملی است

رییس دانشگاه تبریز، دانشگاه را محل دفاع از ارزش های دینی و ملی دانست و گفت: شهدای دانشگاه تبریز با نثار جان خود نشان دادند که دانشگاه تنها محل علم‌آموزی نیست بلکه محلی برای دفاع از ارزش‌های دینی و ملی است.

محمدتقی اعلمی روز چهارشنبه، ۲۶ دی ماه در مراسم گرامیداشت شهدای بمباران ۲۷ دی دانشگاه تبریز، صبر و استقامت خانواده های شهدا را مظهر شرافت و بزرگی دانست و گفت: امنیت و آرامش امروز جامعه مرهون جان‌فشانی های فرزندان والامقام خانواده‌های شهدا است که در راستای اعتلای کشور، ما نیز باید این مسیر را ادامه دهیم.

وی به تاثیر گذاری و جایگاه دانشگاه تبریز در طول تاریخ و انقلاب اسلامی تاکید کرد و افزود: دانشگاه تبریز همواره در مسائل فرهنگی و اجتماعی جزو دانشگاه های پیشرو در کشور بوده است و در همین راستا نیز در ایام دفاع مقدس اولین اعزام کاروان دانشجویی به جبهه های نبرد با دشمن بعثی از دانشگاه تبریز بوده است.

دانشگاه محل دفاع از ارزش های دینی و ملی است

وی فعالیت و خدمات دانشجویان دانشگاه تبریز در دوران دفاع مقدس را تشریح کرد و افزود: از اوایل شروع جنگ تحمیلی دانشجویانی در زمینه‌های پشتیبانی، فنی و مهندسی در جبهه حضور داشتند ولی اولین کاروان رزمی در قالب ۳۱ نفر همراه با بنده در تیپ ذوالفقار لشگر عاشورا اعزام جبهه شدیم و همچنین مستمرا اعزام هایی دیگری نیز از دانشگاه صورت می‌گرفت ولی بنده به دلیل مجروحیت در عملیات والفجر۸ دیگر سعادت ادامه حضور در جبهه را نداشتم.

اعلمی با بیان اینکه دانشگاه تبریز مرکز تولید خمپاره ۱۲۰ دز دوران جنگ تحمیلی بود، ادامه داد: با توجه به تحریم ها و مشکل تامین تجهیزات صنایع، مسئولیت تولید خمپاره ۱۲۰ به تبریز داده شده بود و در این راستا نیز دانشکده فنی و انجمن اسلامی دانشگاه تبریز با همکاری و همیاری سایر نهادها مسئولیت تولید خمپاره را برعهده گرفتند.

وی با چشمانی اشکبار ‌و صدای بغزآلود به خاطره‌ای از شهید حسین رضاپور، از شهدای ۲۷ دی اشاره کرد و گفت: حسین دانشجوی سال اول رشته نقشه‌برداری بود که از همان ترم اول به دنبال راهی برای ادای دین خود به کشور و شهدا بود.

حجت اسلام و المسلمین محمد انوری، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های آذربایجان ‌شرقی نیز در این مراسم، شهدای گمنام مدفون در دانشگاه تبریز را همچون ستاره های درخشان توصیف کرد و گفت: مشهدالشهدای دانشگاه های کشور بودن افتخار بزرگی برای دانشگاه تبریز است.

وی با بیان اینکه هر ملتی دارای آرمان هایی است که بر اساس آن برای پیشرفت و توسعه تلاش می‌کند، ادامه داد: آرمان های دینی و ملی کشور از جمله استقلال، آزادی، همبستگی ملت، برقراری عدالت، دفاع از مظلوم و برقراری حاکمیت دین است که اگر ذره‌ای ضعیف شود کشور تضعیف خواهد شد و نمی‌تواند قله های پیشرفت را طی کند.

وی شهدا را الگوی عملی در مسیر تحقق آرمان های دینی و ملی دانست و گفت: شهدا با فداکاری و از خودگذشتگی با زیرپاگذاشتن جان خود از آرمان های کشور دفاع کرده‌اند.

انوری با بیان اینکه دفاع از مظلوم دفاع و حمایت از مظلوم از آموزه های اصلی دینی و ملی است، افزود: ایرانی ها هر جایی که کسی مورد ظلم قرار گرفته به کمک او رفته‌اند و در این راستا نیز جبهه مقاومت انسان های بزرگ و شریفی همچون سردار شهید حاج قاسم سلیمانی که تا آخرین قطره خون خود در برابر آرمان های دینی و ملی ایستادگی کرد، فدا کرده است.

به گزارش ایسنا در مراسم گرامیداشت شهدای بمباران ۲۷ دی دانشگاه تبریز که با حضور رییس دانشگاه تبریز، رییس سازمان جهاد دانشگاهی استان و جمعی از مسئولین دانشگاهی برگزار شد از خانواده های شهدا و جانبازان این حادثه قدردانی و تجلیل به عمل آمد.

بر اساس این گزارش؛ ۲۷دی‌ماه، سالگرد شهادت ۲۲ نفر از دانشگاهیان در کارگاه فنی دانشگاه تبریز بر اثر بمباران رژیم بعثی است. دانشجویانی که در راه دفاع از میهن اسلامی خود تا پای جان ایستادند و از تخصص‌های فنی و علمی خود استفاده کردند تا نیاز جبهه را برطرف سازند.

شهید هاشم اخترشمار، شهید عباس ارشدی پور، شهید بیاض‌علی اسدی فرد، شهید یعقوب اسماعیل زاده جیقه، شهید سعید امیرخانی، شهید مهدی امیرکاظمی، شهید سیدمحسن امین جواهری، شهید مرتضی جابری، شهید عادل جعفری نویمی پور، شهید ایرج (سجاد) خلوتی، شهید حسین رضاپور، شهید علیرضا رضوانجو، شهید مرتضی زمانپور نیاوران، شهید حسین شیرین سرند، شهید شیرزاد شریفی، شهید صدیار صفری، شهید علی فصیح کجابادی، شهید رحمان قفل‌گری، شهید علیرضا کریمی وفایی پور، شهید محسن محمدی غریبانی، شهید فؤالدین محمودی نیا دهشتران و شهید حمیدرضا ملکوتی خواه اسامی دانشجویان و دانشگاهیان دانشگاه تبریز است که در ۲۷ دی سال ۶۵ به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.

مدیریت کارگاه فنی دانشگاه تبریز در آن زمان بر عهده جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی بود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۶ دی ۱۴۰۳ / ۱۹:۲۵
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1403102619272
  • خبرنگار : 50627