به گزارش ایسنا، این مرکز در مقاله خود از ابعاد حمایت جنبش انصارالله یمن از مقاومت فلسطین در نوار غزه پرده برداشت و اعلام کرد این حمایت در چارچوب گفتمان مقاومت در برابر اشغالگری رژیم صهیونیستی و تقویت جایگاه منطقهای این جنبش به عنوان بخشی از محور مقاومت صورت میگیرد.
مرکز مطالعات سیاسی و توسعه در این مقاله ذکر کرده است، جنبش انصارالله علیرغم درگیریهای داخلی در یمن، از طریق گفتمان سیاسی، رسانهای و نظامی توانست مواضع روشنی را در حمایت از آرمان فلسطین اتخاذ کند و موشکها و پهپادهایی به سمت مواضع صهیونیستی پرتاب کرد و منافع رژیم صهیونیستی را در دریای سرخ تهدید کرد.
ابعاد چندگانه پشتیبانی و حمایت انصارالله از مقاومت فلسطین
این مقاله ابعاد متعددی از حمایت انصارالله از مقاومت فلسطین را مشخص کرده است. در جنبه سیاسی اشاره میکند که جنبش انصارالله یمن مسئله فلسطین را موضوعی محوری در مواجهه با هژمونی رژیم صهیونیستی و آمریکا میداند و با حمایت از غزه درصدد است موقعیت منطقهای خود را تقویت کرده و پیامهای سیاسی به کشورهای حاشیه خلیج فارس که روابط خود را با اسرائیل عادی کردهاند، ارسال کند. این مقاله در جنبه نظامی نیز اشاره میکند که انصارالله علاوه بر حمایت تکنولوژیک از مقاومت فلسطین، با شلیک موشک و پهپاد، مواضع رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده و کشتیرانی این رژیم را در دریای سرخ تهدید میکند.
مقاله مذکور در جنبه رسانهای نیز به نقش انصارالله در پوششدهدی گسترده از حوادث غزه و سازماندهی رویدادهای همبستگی در مناطق تحت کنترل خود در یمن اشاره کرده است و در بخش راهبردی هم به این مسأله پرداخته است که انصارالله به دنبال عمیق کردن روابط خود با محور منطقهای مقاومت از جمله ایران، حزبالله و گروههای فلسطینی است و از این طریق نقش خود را به عنوان یک نیروی مؤثر در مناقشه منطقهای تقویت میکند.
واکنشهای منطقهای و بینالمللی
در مقاله مورد بحث آمده است که حمایت جنبش انصارالله یمن از نوار غزه واکنشهای متفاوتی در پی داشته است؛ ایران، حزبالله و گروههای فلسطینی از این حمایت استقبال کردهاند. در حالی که کشورهای حوزه خلیج فارس مخصوصا عربستان و امارات اقدامات انصارالله را محکوم کردهاند. همچنین آمریکا و انگلیس متحد اصلی رژیم صهیونیستی ضمن محکومیت حمایت انصارالله از مقاومت فلسطین، مواضع این جنبش را در یمن هدف حملات هوایی قرار دادند و رژیم صهیونیستی هم طی ادعایی انصارالله را «بخشی از محور تروریسم» توصیف کرد که امنیتش را تهدید میکند.
مرکز مطالعات سیاسی و توسعه با توجه به این تحلیل، توصیههایی از قبیل سرمایه گذاری روی حمایتهای انصارالله برای تقویت پایداری حمایت از مقاومت فلسطین، استفاده از حمایت رسانهای برای برجسته کردن همبستگی ملتهای عرب با مسأله فلسطین، تقویت وحدت ملی فلسطین برای مقابله با چالشهای خارجی و راهاندازی طرحهایی برای حمایت از زیرساختها و خدمات در غزه برای بهبود زندگی فلسطینیها ارائه کرده است.
این مقاله به این نتیجه رسیده است که حمایت انصارالله از مقاومت فلسطین نشاندهنده تحول کیفی در مشارکت این جنبش در موضوعی است که فراتر از درگیری داخلی یمن است. این حمایت موقعیت منطقهای انصارالله را تقویت میکند، اما پیچیدگی صحنه منطقهای را افزایش میدهد و آن را در تقابل مستقیم با قدرتهای بینالمللی حامی رژیم صهیونیستی قرار میدهد.
این مقاله در چارچوب تلاشهای مرکز مطالعات سیاسی و توسعهای برای روشن کردن موضوعات مهم منطقه و تجزیه و تحلیل ابعاد سیاسی و استراتژیک آنها، و در نتیجه کمک به درک عمیقتر از چالشهای پیش روی منطقه است.
انتهای پیام