حجتالاسلام محمد اسفندیاری در گفت وگو با ایسنا ضمن تبریک فرارسیدن ولادت با سعادت امام علی(ع) به حکمت ۳۹۹ نهج البلاغه به روشهای تربیتی حضرت علی(ع) در تربیت فرزندان اشاره و اظهار کرد: امام علی(ع) در نامهها، خطبهها و حکمتها، به اهمیت تربیت کودک و خانواده پرداختهاند و میفرمایند: فرزند حقیقی بر پدر حقیقی حق دارد و پدر نیز بر فرزند حق دارد. حق پدر بر فرزندان این است که در همه امور، به جز معصیت خداوند سبحان، از او اطاعت نمایند. حق فرزند بر پدر این است که نام نیکو بر او بگذارد و او را به خوبی ادبآموزی کند و قرآن را به او تعلیم دهد.
وی با اشاره به نامه ۳۱ نهج البلاغه توجه به ارزشهای اخلاقی را ویژگیهای سبک تربیتی حضرت برشمرد و افزود: در نامه ۳۱ نهجالبلاغه که پس از جنگ خطاب به امام مجتبی(ع) مراحل خودسازی، اخلاق اجتماعی، شتاب در تربیت فرزند، روش تربیت فرزند، ضرورت توجه به معنویات را جزو اصلی تربیت فرزند دانستهاند.
رابط دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در استان گلستان و کارشناس مذهبی به ادامه خطبه۳۹۹ نهجالبلاغه امام علی(ع) خطاب به فرزندش ادامه داد: قلب نوجوان چونان زمین کاشته نشده، آماده پذیرش هر بذری است که در آن پاشیده شود. پس در تربیت تو شتاب کردم، پیش از آن که دل تو سخت و عقل تو به چیز دیگری مشغول شود، پسرم درست است که من به اندازه پیشینیان عمر نکردهام، امّا در کردار آنها نظر افکندم و در اخبارشان اندیشیدم و در آثارشان سیر کردم تا آنجا که گویا یکی از آنان شدم و با مطالعه تاریخ آنان، گویا از اوّل تا پایان عمرشان با آنان بودم، پس قسمتهای روشن و شیرین زندگی آنان را از دوران تیرگی شناختم و زندگانی سودمند آنان را با دوران زیانبارش شناسایی کرده، سپس از هر چیزی مهم و ارزشمند آن را و از هر حادثههای زیبا و شیرین آن را برای تو برگزیدم و ناشناختههای آنان را دور کردم، پس آنگونه که پدری مهربان نیکی را برای فرزندش میپسندد، من نیز بر آن شدم تو را با خوبیها تربیت کنم، زیرا در آغاز زندگی قرار داری، تازه به روزگار روی آوردهای، نیّتی سالم و روحی با صفا داری.
حجتالاسلام اسفندیاری با بیان اینکه والدین با اتخاذ چه راهکارهایی میتوانند سبک تربیتی حضرت علی(ع) را برای فرزندان پیاده کنند، گفت: ایشان همیشه با فرزندان خود با محبت و صمیمیت برخورد میکردند و هیچگاه روش تحکمآمیز یا سختگیرانه را اتخاذ نمیکردند.
وی ادامه داد: حضرت علی(ع) در نامهای که به امام حسن (ع) نوشتند، فرمودند: «فرزندم! تو را به تقوای الهی سفارش میکنم و به این که همواره دل خود را به یاد خدا مشغول داری.» این جملات نشاندهنده توجه ایشان به آموزش روحی و معنوی فرزندان است.
وی با بیان اینکه سیره تربیتی امام علی(ع) الگویی کامل برای مدیریت خانواده و پرورش نسلهای آینده است، افزود: حضرت علی (ع) نمونه کامل یک پدر مسئول، مهربان و عدالتطلب بودند، یکی از مهمترین جنبههای تربیتی ایشان، توجه به تربیت فرزندان با روحیهای الهی و اخلاقمدار بود، ایشان نهتنها در گفتار، بلکه در عمل، درس توحید و تقوا را به فرزندان خود میآموختند.
انتهای پیام