به گزارش ایسنا، «آنی بدلیان» سخنگوی وزارت امور خارجه ارمنستان امروز (سهشنبه) در صفحه فیسبوک اعلام کرد «آرارات میرزویان» وزیر امور خارجه ارمنستان و «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا سند مشارکت راهبردی را در واشنگتن امضا خواهند کرد.
طبق گزارش خبرگزاری نووستی، سخنگوی وزارت خارجه ارمنستان افزود: «امروز در واشنگتن، وزیر خارجه ارمنستان و آمریکا یک سند مشارکت راهبردی را میان جمهوری ارمنستان و ایالات متحده آمریکا امضا خواهند کرد.»
در ژوئن ۲۰۲۴، پس از نشست گفتوگوی راهبردی ارمنستان و ایالات متحده، دولتهای ۲ کشور بیانیه مشترکی را در مورد ارتقای گفتوگوی راهبردی دوجانبه به سطح مشارکت راهبردی به تصویب رساندند.
ارمنستان در سالهای اخیر به تدریج از روسیه، همپیمان سنتی خود، فاصله گرفته است. این تغییر در سیاست خارجی ایروان بهویژه پس از جنگ دوم قرهباغ در سال ۲۰۲۰ آشکار شد؛ جنگی که با پیروزی جمهوری آذربایجان و بازپسگیری بخشهای گستردهای از این منطقه مورد مناقشه به پایان رسید. در جریان این جنگ، روسیه، بهرغم روابط تاریخی خود با ارمنستان و نقشاش به عنوان متحد نظامی در چارچوب پیمان امنیت جمعی، به شکلی غیرمستقیم از مواضع باکو حمایت کرد و از اقدام جدی برای کمک به ارمنستان خودداری نمود. این مسئله باعث سردی روابط شد.
از سوی دیگر، ارمنستان در پی این تحولات بهدنبال تنوعبخشی به روابط دیپلماتیک و نظامی خود است. ایروان مذاکراتی با کشورهای غربی، از جمله فرانسه، برای خرید تسلیحات و ایجاد توافقهای جدید انجام داده است. فرانسه به عنوان یکی از کشورهای تأثیرگذار در اروپا، تمایل خود را برای همکاریهای نظامی با ارمنستان نشان داده است. این تغییرات، نشانگر تلاش ارمنستان برای کاهش وابستگی به روسیه و یافتن متحدان جدید در صحنه بینالمللی است، هرچند این سیاست ممکن است تنشهایی با مسکو به همراه داشته باشد.
انتهای پیام