«سازش»، روایتگر آگاهی

این روزها در سالن نقش‌جهان تالار هنر اصفهان، نمایش «سازش» به روی صحنه رفته که روایتگر گوشه‌ای از دغدغه‌مندی‌ها و معضلات موجود در جامعه و یادآور آگاهی‌هایی فراموش‌ شده است.

رادمهر کشانی، طراح و کارگردان نمایش «سازش» در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه نمایش «سازش» برداشتی آزاد از یک نمایشنامه خارجی اثر «فیلیپ کلودل» است، اظهار کرد: ما این نمایشنامه را بازنویسی کردیم و متناسب با شرایط، تغییراتی در آن ایجاد کرده‌ایم تا مخاطب امروزی نیز بتواند با آن ارتباط برقرار کند. این نمایش یک سال قبل به تالار هنر ارائه داده شد تا بتواند یک اثر تولیدی از آثار شهرداری اصفهان باشد که پس از پشت سر گذاشتن مراحل گوناگون، مردادماه آماده اجرا شد، ولی این اجرا به دلایلی از جمله نبود سالن متناسب با اجرای نمایش، به تعویق افتاد و نهایتاً در دی‌ماه موفق به اجرای این نمایش شدیم.

وی ادامه داد: در شهر اصفهان نمایش‌های خارجی به‌ندرت اجرا می‌شود؛ به دلیل اینکه شرایط اجرا به‌خوبی برای آن‌ها فراهم نمی‌شود و بازیگرانی که برای اجرای این‌گونه نمایش‌ها مناسب باشند و گروهی که بتوانند نمایش را به مرحله اجرا برسانند نیز به‌ندرت در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و قرار گرفتن یک گروه منسجم و حرفه‌ای در کنار یکدیگر، کار ساده‌ای نیست.

کشانی با اشاره به اینکه داستان نمایش «سازش» در سال ۱۹۸۱ در کشور فرانسه شکل‌گرفته و اتفاق می‌افتد، افزود: داستان در خصوص دو دوست قدیمی است که در هنرهای نمایشی در حال فعالیت هستند؛ یکی از آن‌ها بازیگر و دیگری نویسنده است که سال‌ها رفیق یکدیگر بودند اما در رشته‌ای که کار می‌کنند، چندان موفق نیستند. یکی از این دو نفر قصد فروش آپارتمان خود را دارد و به دلیل شرایط نامناسب آن، می‌خواهد به کمک دوست نویسنده‌اش خریدار را متقاعد به خرید آپارتمان کند. در طول داستان اتفاقاتی رخ می‌دهد و مخاطب را با شرایط گوناگونی روبرو می‌کند که بازخورد آن مسائل اجتماعی، هنجارها و ناهنجاری‌های اجتماعی است.

وی با بیان اینکه نمایش «سازش» یک طنز اجتماعی است که مخاطب را از ابتدا تا انتها با خود همراه می‌کند، آن را می‌خنداند، به گریه می‌اندازد و تحت تأثیر قرار می‌دهد، خاطرنشان کرد: نمایش‌های خارجی نیازمند بازیگران مناسب خود است و هر بازیگری برای ایفای نقش در این‌گونه نمایش‌ها مناسب نیست. من و اسماعیل موحدی بازیگر دیگر این نمایش، سال‌ها است که با یکدیگر رفاقت داریم و می‌توانستیم با درک بیشتری از فضای نمایش، نقش دو دوست را ایفا کنیم. هم‌چنین ما درگذشته با یکدیگر کارکرده‌ایم و او ازجمله کارگردانان و بازیگرانی است که در زمینه نمایش‌های خارجی فعالیت می‌کند و گزینه اول من برای این نمایش بود. علاوه برآن هادی مسعودی، یکی دیگر از بازیگران این نمایش نیز تحصیل‌کرده این رشته و آشنا با فضای نمایش‌های خارجی و کلاسیک است و من خوشبختانه توانستم گزینه‌های اول خود برای ایفای نقش در این نمایش را به روی صحنه بیاورم.

کارگردان نمایش سازش توضیح داد: من تماشای نمایش «سازش» را به همه مردم و به‌خصوص هنرمندان توصیه می‌کنم. این‌گونه نمایش‌ها بیشتر مخاطبان را راضی نگه می‌دارد که سطح مطالعاتی و فرهنگی بهتری داشته باشند، آشنا با تاریخ و مسائل گوناگون باشند و قطعاً هم باعث خنده آن‌ها می‌شود و هم آن‌ها را به فکر رو می‌برد.

کشانی ادامه داد: نمایش «سازش» یا هر نمایشی که یک کارگردان تصمیم به اجرای آن می‌گیرد، شرایطی است که در هر جامعه‌ای وجود دارد. به نظر من ما در شهر اصفهان هم ازلحاظ بعد تکنیکی و هم ازلحاظ بعد محتوایی، نیازمند اجرای چنین نمایشی هستیم که می‌تواند برای جامعه ما مفید باشد و آن را از دغدغه‌ها و چالش‌های احتمالی که می‌تواند با آن مواجه باشد، دورنگه دارد ؛ این اتفاق رخ نمی داد مگر با حمایت مدیران هنری شهرداری اصفهان و مدیریت محترم تالار هنر و خوشبختانه با حضور آقای بکتاشیان این مهم اتفاق افتاد که کارگردانان و بازیگران باتجربه مجددا به تالار هنر بازگردند و درحال حاضر ما شاهد نمایش‌های باکیفیت در تالار هنر هستیم.

وی اضافه کرد: در این نمایش اسماعیل موحدی، هادی مسعودی و رادمهر کشانی به ایفای نقش پرداخته‌اند. هم‌چنین بهاره مهدوی به‌عنوان دستیار کارگردان، آتیلا فربد به‌عنوان مدیر صحنه، محمد محمدی و محمد روضاتی به‌عنوان دستیار صحنه، سعید مؤذنی به‌عنوان طراح گریم، زهرا صادقیان و محمدمهدی اقبالی به‌عنوان دستیاران گریم، مرضیه کیانی به‌عنوان طراح لباس، علیرضا عسکری فر به‌عنوان گرافیست و هادی شبان به‌عنوان نورپرداز  در این نمایش حضور دارند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۵ دی ۱۴۰۳ / ۱۱:۳۴
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403102518268
  • خبرنگار : 50625