در دل هر سرزمین و تاریخی، کسانی هستند که با دستان مهربان و قلبی پر از عشق، آینده را میسازند. اما این ساختن تنها به بنای ساختمانها محدود نمیشود؛ بلکه به ساختن روح امید در دلهای جوان و آیندهسازان جامعه است.
یکی از این انسانهای بزرگ که با عشق و فداکاری بیپایان، مدارسی را در نقاط محروم ساخته و دستان مهربان خود را در اختیار کودکان نیازمند قرار داده، ابوالقاسم میرمسعودی لنگرودی است. وی به همراه همسرش، در مسیری پر از سختی و بیتوقع، مدارس زیادی در گوشهگوشه استان بنا کردهاند تا کودکانی که شاید هیچگاه فرصتی برای تحصیل نداشتند، بتوانند به آرزوهایشان دست یابند.
امروز، نه تنها در عرصه مدرسهسازی، بلکه در عرصه حمایت از یتیمان و خانوادههای نیازمند نیز با تأسیس موسسهای برای نگهداری از این عزیزان، همچنان در مسیر انسانیت گام بر میدارند. ابوالقاسم میرمسعودی لنگرودی با دستهای مهربانش، در واقع پدر معنوی بسیاری از دانشآموزان و کودکان یتیم است که امید به فردای بهتر را از او آموختهاند.
ولادت حضرت علی(ع) و گرامیداشت روز پدر فرصت مغتنمی برای شنیدن پدرانههای سید ابوالقاسم میرمسعودی لنگرودی شد که متولد ۲۲ فروردین سال ۱۳۲۵ در لنگرود بوده و با وجود اینکه در سال ۱۳۷۷ بازنشسته شده اما شوق به مدرسه سازی و فعالیت در امور خیر در او کم نشده تا جایی که میتوان ایشان را پدر مدرسه سازی گیلان لقب داد.
ابوالقاسم میرمسعودی لنگرودی در گفتگو با خبرنگار ایسنا در خصوص ورودش به عرصه مدرسه سازی، اظهار کرد: از بدو دوران تحصیلی خودم در امور خیر شرکت میکردم اما وقتی دیپلم گرفتم و از دوران سپاه دانش با همت مردم اولین مدرسه را ساختم، بعد از اتمام دوران سربازی وقتی آمدم منطقه خودم همواره تاسیس مدرسه از مهمترین دغدغههایم بود نهایتاً با همراهی همسرم که از فرهنگیان خوشنام و از خانواده روحانی و متدین منطقه بود، در سال ۱۳۶۶ اولین مدرسه را با اهدای ۲۲۰۰ متر مربع زمین و همچنین مشارکت در ساخت آن احداث کردیم.
وی با بیان اینکه مجمع خیرین مدرسه ساز در سال ۱۳۷۸ تاسیس شد، منم اولین عضو هیئت مدیره مجمع خیرین مدرسه ساز استان شدم و تا امروز هم فعالیت دارم، افزود: تاکنون حدود ۳۸۵ خیر را جذب مجمع خیرین مدرسه ساز گیلان کردیم و با همت این بزرگواران ۴۲۰ مدرسه هم با هزینه بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان در متراژ ۲۹۵ هزار و ۸۷۵ مترمربع احداث کردیم. همچنین در این فاصله ۱۲ واحد مسکونی هم در اختیار ما گذاشتند تا بعد از فوت مالکین به نامشان مدرسه احداث کنیم علاوه بر این عدهای از خیرین هم ۹۰ هزار متر مربع زمین برای احداث فضای آموزشی در اختیار ما گذاشتند، تاکنون ۵۰ مدرسه هم در استانهای دیگر با همت خیرین احداث کردیم.
مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه ساز گیلان که دعای پدر را چراغ راه مسیر مدرسه سازیاش عنوان میکند، گفت: پدرم در کار خیر مشارکت میکرد و فردی صلح طلب بود و همواره در امور خیر و رفع مشکلات مردم همواره پیش قدم میشد، من هم به تاسی از پدرم و در راستای اجرای وصیت آن مرحوم عهدهدار چنین مسئولیتی شدم و به برکت دعای خیر پدرم تاکنون توانستم موفق عمل کنم.
میرمسعودی لنگرودی ادامه داد: من یک فرهنگی بازنشسته هستم اما بالاترین ثروت و سرمایه من اعتماد خیرین مدرسه ساز است؛ از اینرو به سبب اعتماد این بزرگواران خودم را سرمایهدار والایی میدانم و افتخار میکنم در این مسیر قرار گرفتم، عشق و علاقه خدمت به همنوعان و کودکان محروم مناطق محروم، مثل نوری است که خاموشی ندارد.
وی در خصوص فرزندانش و همراهی آنان در این مسیر گفت: خودم دو پسر و یک دختر دارم که از تحصیلات عالیه برخوردار هستند و همواره همراه و همگام من در پروژههای مدرسه سازی هستند خصوصاً پسر بزرگم آقا مجید و همسرش که در این مسیر مرا همراهی میکنند و همه جا هم از نظر مادی، فرهنگی و تجهیزات در ساخت و ساز حضور فعال دارند.
میرمسعودی لنگرودی در خصوص خاطرات دوران مدرسه سازی در این سالها بیان کرد: در مناطق محرومی که مدرسه ساختم یا عامل امور خیر دیگری بودم، آن فرزندان اکنون در مسندهای عالی هستند و خودشان هم افرادی را تحت حمایت دارند در حالی که روزگاری در موسسه ایتام و تحت حمایت ما بودند، نمونه آن فردی که حقوق خوانده و از وکلای برتر است الان خودش خیلی از بچههای تحت پوشش موسسه ایتام ما را تحت حمایت گرفته است و همواره مرا ناجی خودش میداند و در امور خیر هم مشاوره میگیرد.
وی اضافه کرد: در منطقهای مدیر مدرسه بودم که از آن مدرسه تعداد بسیاری از دانشآموزانم پزشک شدند، حال در تلاش هستم این دانش آموزان دیروز و پزشکان امروز را با همراهی همکلاسیهایشان در یک دورهمی تحت عنوان «روزی به یاد دیروز» گرد هم جمع کنیم و کار خیر بزرگی را در لنگرود با مشارکت یکدیگر انجام دهیم.
این پدر مدرسه ساز گیلانی تاکید کرد: از ابتدای شروع خدمتم در نقاط مختلف استان به عنوان مدیر مدرسه و معلم، همواره صادقانه و خالصانه خدمت کردم، هیچ موقع در سیاست ورود نکردم و اهل سیاست نیستم، به این صورت توانستم جایگاه خودم را در این مسیر حفظ کنم و همواره اعتقاد راسخ دارم مدرسه جایگاه ماندگار و مقدسی است.
مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه ساز گیلان تصریح کرد: با اینکه در حدود ۲۷ نهاد مختلف دولتی و مردمی دبیر یا عضو هیئت امنا هستند اما اولویت من مدرسه سازی است، فقط دوست دارم در توسعه فضای آموزشی اقدامات مفیدی انجام دهم؛ همین حالا هم موسسه خیریهای برای بچههای ایتام دارم که دانشآموزان ایتام منطقه ما را تحت پوشش قرار داده و از آنان حمایت میکنیم تا پایان دانشگاه، دوست داریم هر کدام از اینها منشأ خدمات و خیرات فراوان باشند.
میرمسعودی لنگرودی که منشا خیرات بیشماری است، با تأکید بر اینکه به عنوان یک فرهنگی و فردی با تحصیلات عالی کارشناسی روانشناسی و علوم تربیتی حسب علاقهام فعالیت در حوزه مدرسه سازی و توسعه فعالیتهای آموزشی را دوست دارم، گفت: از همه پدران میخواهم که ابتدا خود مسبب کار خیر باشند و سپس فرزندانشان را همراه کنند تا آنها هم ببینند که پدرانشان چه قدمهای مثبتی برمیدارند، قطعا در آینده ادامه دهنده مسیر آنها میشوند، در حال حاضر هم بسیاری از پدران همراه فرزندانشان در فعالیتهای مشارکت دارند و حتی راهنمایی و مشاوره میگیرند.
وی با تأکید بر اثرگذاری پدر بر فرزند، تصریح کرد: توفیقات خیری اگر کسب کردم همه از پدر مرحومم بود که خداباور و خیرخواه مردم بود و همواره در کارهای خیر پیشگام میشد، بهترین دورانم زمانی بود که در کودکی مرا به عنوان مکبر به مسجد میبرد و ذره ذره شیرینی قدم گذاشتن در مسیر خیر را به من چشاند، به عبارتی دعای خیر پدر مرحومم، این توفیق را نصیبم کرد که در راستای مدرسه سازی قدم بردارم همین مسیر را با افتخار طی میکنم، به همه توصیه میکنم دعای خیر پدر و مادر را جدی بگیرند که توفیقات روز افزون را به دنبال دارد.
این خیر مدرسه ساز با اشاره به حدیثی از پیامبر(ص) مبنی بر اینکه « مَن أصبَحَ لا یَهتَمُّ بِاُمُورِ المُسلمینَ فَلَیسَ بِمُسلمٍ؛ هرکه صبح کند و به فکر گرفتاریهای مسلمانان نباشد، مسلمان نیست»، گفت: به همه خانوادهها هم توصیه میکنم که امورات خودشان را «لِلله» کنند و فقط در راه رساندن کارهای خیر به مردم از یکدیگر پیشی بگیرند.
وی ضمن تبریک ولادت امیرالمومنین(ع) و روز پدر، گفت: همه باید پیرو مولا علی(ع) باشیم چراکه علی پدر یتیمان و مستمندان و محرومان بود، همواره به تأسی از ایشان تا میتوانیم دست اقشار ضعیف را بگیریم و علیوار در مسیر خدمت به مستمندان باشیم؛ جوانانمان مطیع فرمان خدا باشند در اقامه نماز و قرائت قرآن پایدار و مصمم عمل کنند، پدر یعنی همه عمر و زندگی انسان و همینطور مادر که سرمایه ارزشمندی است و همواره باید آنها را تکریم و همراهی کنیم.
در کلام ابوالقاسم میرمسعودی لنگرودی همواره یک حس مسئولیت عمیق نسبت به آینده نهفته است، مسئولیتی که نه تنها به ساختن دیوارهای مدارس بلکه به ساختن انسانهایی با روحی بزرگ و متعهد به خیر و صلاح جامعه مربوط میشود و منشأ آن دعای خیر پدر است.
انتهای پیام