تهدید پنهان ویروس‌های خفته

بدن ما میزبان بسیاری از ویروس‌های خفته، ازجمله ویروس هرپس سیمپلکس ۱ (HSV-۱) و ویروس واریسلا زوستر است که معمولا بدون ایجاد آسیب در سلول‌های عصبی و گلیال ساکن هستند.

ضربه مغزی ممکن است ویروس‌های خفته در مغز را بیدار کند که به‌طور بالقوه منجر به شرایط عصبی در طول زمان می‌شود و محققان با بررسی یک مدل بافت مغز منحصر به فرد به این نتیجه دست یافتند. همچنین این مدل به محققان اجازه داد تا محیط واقعی مغز را بازسازی و در آن رفتار ویروس، تشکیل پلاک و پاسخ‌های التهابی را در پاسخ به ترومای شبیه‌سازی شده نظارت کنند.

بر اساس نتایج منتشرشده در سایت ارث، این تحقیق بر پتانسیل درمان‌های ضد ویروسی یا ضدالتهابی پس از آسیب‌های سر برای جلوگیری از فعال‌سازی مجدد ویروس‌های نهفته مانند HSV-۱ تاکید می‌کند.

این رویکرد می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی را در آینده کاهش دهد همچنین این تحقیق اهمیت گسترده‌تر درک چگونگی تأثیر عوامل محیطی و واکنش‌های بدن پس از ضربه را برجسته می‌کند.

همانطور که دانشمندان به اصلاح این مدل‌های مغزی و بررسی بیشتر چگونگی تأثیر ضربه‌های مغزی بر شیمی مغز ادامه می‌دهند، امیدوارند مداخلات هدفمندی را نیز توسعه دهند. چنین پیشرفت‌هایی نه‌تنها می‌تواند به نفع ورزشکاران باشد، بلکه می‌تواند برای افراد بی‌شماری در سراسر جهان که از آسیب‌های مغزی رنج می‌برند، سودمند باشد و به‌طور بالقوه مراقبت‌های پس از آسیب و نتایج درازمدت سلامت را متحول می‌کند.

همچنین نتایج مقاله «توانایی شناختی و سلامت روانشناختی بیماران با آسیب مغزی ناشی از ضربه» منتشرشده در پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی نشان داد، افرادی که ضربه سر را تجربه می‌کنند در معرض خطر ابتلا به افسردگی و اختلالات روانی شناختی هستند اما بیماران و خانواده و کادر درمانی بیشتر معطوف به بیماری‌های فیزیکی آنها هستند.

یافته‌های مطالعه نشان داد که بیماران با آسیب مغزی ناشی از ضربه، اختلال در سلامت روان و توانایی شناختی دارند که می‌توان به این اختلالات پی برد و آنها را درمان کرد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۵ دی ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403102518190
  • خبرنگار : 50105