به گزارش ایسنا، محمد رئیسزاده در دوشنبههای آرمانی معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران که این هفته در راستای تبییین برنامههای اداره کل سلامت برگزار شد، با بیان اینکه در این دنیای پیچیده تامین سلامتی روح، روان و جسم سنگین است و به تنهایی از هیچ ارگانی برنمیآید؛ گفت: یعنی آموزش و پرورش، مردم، شهرداری و وزارت بهداشت به تنهایی از پس تامین سلامت بر نمیآیند. حالا اگر این مجموعهها جزیرهای و دور از هم و حتی موازی کار کنند کار پیچیده هم میشود و تقریبا ما درگیر چنین وضعیتی در شهر تهران هستیم و نیازمند مدیریت یکپارچه و جامع سلامت در شهر تهران هستیم.
وی با بیان اینکه ما این موضوع را با شهردار تهران در میان گذاشتیم که نتیجه آن تشکیل شورای هماهنگی بهداشت با مشارکت همه ارگانها بود، اما برخی از دستگاهها همکاری لازم را نداشتند، گفت: ارگانهای مختلف برای خود برنامه متعددی در حوزه ارتقای سلامت دارند اما باید این اقدامات همافزا باشد.
رئیسزاده با تاکید بر اینکه ایجاد مرکز جامع و یکپارچه شهر تهران لازم است گفت: در این راستا وزارت بهداست باید وظایف خود را با نگاه مشارکتی واگذار کند چرا که در برخی کشورها که وضعیت سلامت خوبی دارند حاکم سلامت مردم در شهر، شهرداریها هستند.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور با بیان اینکه سلامت روانی مردم در شهر موضوع گستردهای است، افزود: وقتی از همگسیختگی اجتماعی را داریم، موضوع سلامت روان اهمیت صد چندان پیدا میکند و ما با موضوعی مواجه هستیم که مردم از حال هم خبر ندارند و اساسا بنای خبر گرفتن از یکدیگر را هم نداریم.
وی تاکید کرد: نقص کار ما مشارکت و هماهنگی بین بخشی است و باید تلاش کرد همه دستگاهها را ذیل چتر شهرداری تهران بیاوریم تا بتوانیم در حوزه ارتقای سلامت شهر و شهروندان اقدامات موثری داشته باشیم.
به گزارش ایسنا، دکتر ملک افضلی استاد دانشگاه نیز با بیان اینکه نقش شهرداری در ارتقاء سلامت کمتر از وزارت بهداشت نیست، گفت: نظام سلامت بر سه پایه تکنولوژی و فناوری، همکاری بین بخشی و مردم استوار است که نقش مردم حدود ۵۰ درصد است که اگر سواد بهداشت مردم ارتقاء یابد. بسیاری از مشکلات حل میشود و باید مردم توانمند شوند و سواد سلامت آنها ارتقاء یابد.
وی با بیان اینکه ۷۵ درصد مسئولیت سلامت برعهده شهرداریهاست چراکه بیشترین تماس با مردم توسط شهرداریها اتفاق میافتد، اظهار کرد: شهرداری با سایر نهادها نیز در ارتباط است ومیتواند در تعامل با مردم ودستگاه ها سطح سواد وآگاهی مردم را دذ همه سطوح افزایش دهد.
پیشنهاد استاد دانشگاه برای راهاندازی مجدد شورای راهبردی سلامت تهران
افضلی با بیان اینکه تمام تلاش ما باید این باشد که سواد سلامت مردم را ارتقاء دهیم تا خود مراقبتی از خود وخانواده داشته باشیم، گفت: لازم است بین شهرداری تهران و وزارت بهداشت هماهنگی حداکثری باشد و پیشنهاد میشود مجددا شورای راهبردی سلامت تهران راه اندازی شود تا همکاری حداکثری بین شهرداری تهران و وزارت بهداشت شاهد باشیم.
این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه باید از سالهای اولیه کودکان مورد توجه قرار گیرد وخیلی زود بیماری و... را کشف کنیم وباید این مهم در اولویت باشد، افزود: محیط زیست ما در حال تخریب است و باید با همکاری مردم برای ایجاد محیط سالم تلاش کنیم و اولویت سوم ما توجه به سالمندی است و بهترین کار توان افزایی خانوادههاست تا از آنها مراقبت کنند.
انتهای پیام