عباس صفدری در گفت وگو با ایسنا، افزود: زیست فناوری به دلیل گستردگی و ماهیت چندمنظورهاش میتواند ایدهآلترین فناوری محافظ محیط زیست باشد.
صفدری اظهار کرد: بررسی و شناسایی نیازهای پژوهشی در حوزه زیستفناوری در استان، انجام طرحهای بنیادی،کاربردی و توسعهای، فراهم نمودن بستر لازم برای هماهنگ نمودن امکانات جهاد دانشگاهی سیستان وبلوچستان در حوزه زیستفناوری، برگزاری دورههای آموزشی در حوزه زیست فناوری شامل کارگاهها و دورههای آموزشی عمومی و تخصصی کاربردهای بیوتکنولوژی در محیط زیست، بیوتکنولوژی دریایی برای محققان و دانشجویان را می توان بعنوان برخی از اهداف ایجاد این مرکز برشمرد.
وی خاطرنشان کرد: حذف مؤثر آلایندههای خطرناک از محیط زیست با استفاده از موجودات پالایشگر مانند موجودات زنده ذرهبینی و گیاهان، حذف آلایندههای نفتی با استفاده از باکتریهای نفتخوار، حذف آلایندههای حاصل از صنایع مانند فلزهای سنگین، حذف سموم شیمیایی و آفتکشها، تولید ظرفهای پلاستیکی تجزیهپذیر با استفاده از پروتئینهای گیاهی، تولید مواد شیمیایی سازگار با محیط زیست، کاهش آلایندههای هوا، خاک و آب و... از جمله کاربردهای زیست فناوری در پاکسازی محیط زیست به شمار میرود.
انتهای پیام