هویج ممکن است قدرتمندتر از آن چیزی باشد که ما تصور میکردیم، فراتر از استفاده در مصارف غذایی، این ماده غذایی غنی از مواد مغذی به دلیل فواید سلامتی بالقوه خود مورد توجه قرار گرفته است. نتایج تحقیقات اخیر نشان میدهد که هویج میتواند نقش مهمی در مبارزه با دیابت نوع دو ایفا کند.
نتایج تحقیقات منتشرشده در سایت ارث نشان داد که هویج تنظیم سطح قند خون را در بدن تقویت میکند و تأثیر مفیدی بر باکتریهای روده دارد.
دیابت نوع دو یک نگرانی بهداشت عمومی گسترده و رو به رشد محسوب میشود که میلیونها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است. این بیماری مزمن که با ناتوانی بدن در استفاده موثر از انسولین مشخص میشود، میتواند منجر به عوارض جدی ازجمله بیماری قلبی، آسیب کلیوی، مشکلات عصبی و از دست دادن بینایی شود.
شیوع دیابت نوع دو بهطور پیوسته در حال افزایش است و عواملی مانند سبک زندگی کم تحرک، رژیمهای غذایی ناسالم و افزایش نرخ چاقی افزایش یافته است.
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، تعداد افراد مبتلا به دیابت در چند دهه گذشته تقریباً چهار برابر شده است که این امر نیاز مبرم به پیشگیری، مدیریت و راهبردهای درمانی مؤثر را نشان میدهد. درمانهای کنونی برای دیابت نوع دو شامل تغییرات رژیمغذایی و داروهاست که میتواند بسیار تحریککننده باشد.
محققان پیشنهاد کردند که هویج، سرشار از ترکیبات فعال زیستی و ممکن است راهی طبیعی برای تکمیل درمانهای موجود باشد.
نتایج بررسی نشان داد که رژیم غذایی غنی شده با هویج میتواند قند خون را تنظیم و میکروبیوم روده را نیز در سلامت حفظ کند. کارشناسان به این نتیجه رسیدند که ترکیبات زیست فعال موجود در هویج، مانند عوامل تقویتکننده اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه، منجر به این پیشرفتها شده است و مصرف هویج میتواند تعادل سالمتری از باکتریهای روده را نشان دهد.
محققان امیدوارند که این تحقیق بتواند راه را برای مطالعات بالینی بزرگتر برای کمک به ارائه اقدامات پیشگیرانه در برابر دیابت نوع دو هموار کند.
در مقاله «بررسی اثر ضد دیابتی آب هویج زرد ایرانی پروبیوتیکه شده توسط لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس» آمده است، تمایل افراد به استفاده از پروبیوتیکها افزایش یافته است و این مواد در بهبود سلامت تاثیر دارند. پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که اثرات مفید برای سلامت انسان دارند. در بین پروبیوتیکها، لاکتوباسیلوس اهمیت ویژهای دارد و نتایج نشان داد که لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس توانایی رشد در آب هویج زرد ایرانی را دارد و ماندگاری آن در این آبمیوه بهترین نتیجه را نشان داد.
انتهای پیام