یک متخصص چشم:

رتینوپاتی، نوزادان نارس را تهدید می‌کند

یک جراح و متخصص چشم و فوق تخصص شبکیه و لیزر گفت: رتیونوپاتی(ROP) بیماری است که در نوزادان نارس رخ می‌دهد. نوزادان با وزن کمتر از ۱۷۰۰ گرم در هنگام تولد یا آنهایی که قبل از هفته ۳۴ بارداری به دنیا آمده‌اند، در معرض بالاترین خطر ابتلا به این بیماری هستند.

محسن توفیقی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بیماری رتینوپاتی، یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در نوزادان نارس است که می‌تواند به طیف وسیعی از اختلالات بینایی در آنها منجر شود.

وی افزود: بیماری رتینوپاتی به دنبال توقف تکامل نرمال عروق و اعصاب شبکه چشم در شیرخوار نارس ایجاد می‌شود و هرچه سن حاملگی هنگام تولد کمتر باشد تکامل شبکه ناقص‌تر است که برای تشخیص و درمان به موقع باید ۲۸ روز بعد از تولد با دستگاه «رت کم» معاینه شوند.

این جراح و متخصص چشم و فوق تخصص شبکیه و لیزر با اشاره به اهمیت تشخیص و درمان رتینوپاتی نارس نوزادان، افزود: رتینوپاتی نوزاد نارس یک بیماری عروقی شبکیه است که می‌تواند از نقص جزئی تا مراحل پیشرفته‌ای مانند جداشدگی شبکیه را شامل شده و در مواردی منجر به نابینایی شود.

توفیقی تصریح کرد: بنا به گزارش‌های جهانی، تقریباً ۱۰ درصد نوزادان در سطح جهان نارس و زودتر از ۳۷ هفته متولد می‌شوند که شیوع بیماری رتینوپاتی در این نوزادان ۶۶ درصد است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: بر اساس برنامه مراقبت رتینوپاتی نارسی، نوزادانی که کمتر از ۳۴ هفته سن دارند یا وزن آنها کمتر از ۲۰۰۰ گرم است، باید تحت برنامه غربالگری قرار گیرند که با استفاده از تجهیزات مدرن در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان بیمارستان شهید بهشتی کاشان، بهترین خدمات را به این نوزادان ارائه می‌کنیم.

رئیس بیمارستان شهید بهشتی کاشان نیز به ایسنا گفت: با هدف پیشگیری از عوارض شبکیه چشم، طی ۱۵ ماه گذشته چشم ۶۰۰ نوزاد نارس در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان (NICU) این بیمارستان از نظر رتینوپاتی مورد معاینه قرار گرفت و مراحل درمانی آنها آغاز شد.

محمدرضا شریف، اظهار کرد: بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان بیمارستان شهید بهشتی کاشان در مهر ماه سال ۱۴۰۲ به دستگاه عکسبرداری شبکیه چشم نوزادان (Retcam) مجهز شد که تمام نواحی شبکیه چشم نوزادان معاینه شده و در صورت نیاز، کارهای تشخیصی و درمانی با همین دستگاه انجام می‌شود.

وی افزود: نوزادان نارس بستری منطقه کاشان، قبل از راه‌اندازی دستگاه عکسبرداری شبکیه چشم نوزادان، به تهران اعزام می‌شدند که به علت وزن کم نوزادان نارس و مشکلات ویژه آنها، با سختی فراوان و آسیب‌های مادی و معنوی برای خانواده همراه بود.

رئیس بیمارستان شهید بهشتی کاشان، تصریح کرد: بیماری رتینوپاتی، در صورت تشخیص به موقع با مداخلات زود هنگام،  قابل درمان است بنابراین غربالگری ROP از اهمیت بسیاری برخوردار است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۳ دی ۱۴۰۳ / ۰۸:۴۰
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403102316486
  • خبرنگار : 50260