گورهای جمعی عراق؛ جستجویی دردآور برای یافتن عزیزان

بر اساس برآوردهای صلیب سرخ بین‌المللی، گمان می‌رود که عراق بیش از هر کشور دیگری مفقود داشته باشد، با تخمینی از ۲۵۰ هزار تا یک میلیون نفر.

به گزارش ایسنا، از سال ۲۰۰۸، وزارت بهداشت عراق و بنیاد شهدا - یک نهاد دولتی که به شناسایی قربانیان و پرداخت غرامت به بستگان کمک می‌کند - تیم‌هایی از مردم‌شناسان و پزشکان قانونی را به سراسر کشور برای یافتن و حفاری گورهای دسته جمعی و بازیابی اجساد اعزام کرده است. هدف آنها شناسایی اجساد با کمک تجزیه و تحلیل دی ان ای و بازگرداندن آنها به خانواده‌هایی است که در جستجوی عزیزان مفقود شده خود هستند.

گاردین در گزارشی از گورهای جمعی عراق آورده است: بیش از ۲۰۰ گور جمعی در زمان سیطره داعش بر عراق کشف شده است، تعداد آنها از رژیم صدام ناشناخته باقی مانده است. 

تیم‌های عراقی توسط کارشناسان سازمان ملل که قبلاً به جمع آوری شواهد برای تعقیب جنایات داعش و همچنین کار بر روی قتل عام در رواندا، بوسنی، آرژانتین و کامبوج کمک کرده‌اند، حمایت شده‌اند.

علاوه بر حفاری قبرها، تیم‌هایی در سراسر عراق سفر می‌کنند و با خانواده‌ قربانیان ارتباط برقرار می‌کنند تا نمونه‌های دی ان ای و سایر شواهد را برای مطابقت با بقایای حفاری شده به دست آورند. جمع آوری دی ان ای خانواده‌های ایزدی - یکی از قدیمی‌ترین اقلیت‌های عراق چالش برانگیزترین کار بوده است.

تیم گورهای دسته جمعی عراق انتظار دارد که کار آنها برای سال‌ها ادامه یابد، زیرا آنها سعی می‌کنند آنچه را که برای عزیزانشان اتفاق افتاده است کشف کنند و از کسانی که مسئول این جنایات هستند تحقیق کنند. آنها می‌گویند یک امید دارند؛ این که گور دسته جمعی بعدی آخرین گور باشد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۲ دی ۱۴۰۳ / ۲۰:۲۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403102216269
  • خبرنگار : 90057