یک کارشناس مذهبی مطرح کرد

ارتباط امام جواد(ع) با خداوند و جایگاه والای این حضرت نزد شیعیان

این کارشناس مذهبی گفت: لقب «باب‌الحوائج» به معنای درگاه حاجات به امام جواد (ع) اطلاق می‌شود، زیرا ایشان به عنوان واسطه‌ای بین مردم و خداوند عمل می‌کردند کرامات و معجزات حضرت نشان‌دهنده جایگاه والای ایشان نزد شیعیان است.

حجت‌الاسلام محمد ابراهیمی در گفت‌وگو با ایسنا در مورد لقب «باب‌الحوائج» که به امام جواد(ع) اطلاق می‌شود، اظهار کرد: لقب «باب الحوائج» به معنای «درگاه حاجات» است و به امام جواد(ع) اطلاق می‌شود چراکه ایشان نزد شیعیان به عنوان کسی شناخته می‌شوند که به دعاهایشان پاسخ مثبت می‌دهند و حاجات آن‌ها را برآورده می‌سازند. این لقب نشان‌ دهنده جایگاه والای امام جواد(ع) در دل شیعیان و توسل آن‌ها به ایشان برای رفع مشکلات و برآورده شدن حاجاتشان است.

وی در پاسخ به این سوال که چه دلایلی باعث شد که حضرت چنین جایگاهی در دل شیعیان پیدا کنند، عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین دلایل کرامات و معجزات متعددی است که از ایشان نقل شده است. این کرامات نشان ‌دهنده قدرت و ارتباط خاص ایشان با خداوند است.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: همچنین سیره عملی امام جواد(ع) در زمینه کمک به نیازمندان و رفع مشکلات مردم بر این جایگاه افزوده است. ایشان با وجود سن کم در دوران امامت خود، نقش بسیار مهمی در هدایت شیعیان و مقابله با انحرافات داشتند.

قاسمی اضافه کرد: البته می‌توان گفت که لقب «باب الحوائج» تنها به دلیل کرامات و معجزات حضرت به ایشان اطلاق نشده است، بلکه این لقب به دلیل ارتباط عمیق امام جواد(ع) با خداوند و توسل دائمی ایشان به درگاه الهی است. امام جواد(ع) همواره به عنوان واسطه‌ای بین مردم و خداوند عمل می‌کردند و به همین دلیل شیعیان به ایشان توسل می‌جویند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا می‌توان گفت توسل به ائمه اطهار(ع) به معنای غفلت از تلاش و کوشش خودمان است، گفت: توسل به ائمه اطهار(ع) به معنای تکیه بر آن‌ها و دست روی دست گذاشتن نیست، بلکه به معنای درخواست کمک و یاری از آن‌ها در رسیدن به اهدافمان است. ما باید با تمام توان خود تلاش کنیم و در کنار آن نیز از خداوند و ائمه معصومین(ع) کمک بخواهیم.

این کارشناس مذهبی اضافه کرد: البته توسل جستن زمان و شرایط خاصی دارد. به عنوان مثال هنگام گرفتاری‌ها و مشکلات، برای برآورده شدن حاجات، برای کسب معرفت و بصیرت، در هنگام ناراحتی و غم، توکل بر خدا و ... می‌توان به ائمه اطهار(ع) متوسل شد. در نتیجه توسل به ائمه اطهار(ع) به خصوص امام جواد(ع) یک ارتباط معنوی و قلبی است که باید با اخلاص و نیت پاک انجام شود.

قاسمی عنوان کرد: در نهایت برای بهره‌مندی بیشتر از برکات توسل به امام جواد(ع) توصیه می‌شود که شیعیان ضمن توسل به ایشان، به زندگی و سیره ایشان نیز توجه کنند. مطالعه زیارتنامه‌های مخصوص ایشان، شرکت در مجالس عزاداری و توسل به ایشان در هنگام مشکلات، از جمله راه‌های بهره‌مندی از برکات این امام همام است. همچنین عمل به دستورات دین و انجام واجبات و ترک محرمات، از جمله عواملی است که بر استجابت دعا تاثیرگذار است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۲ دی ۱۴۰۳ / ۱۴:۱۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403102216159
  • خبرنگار : 50378