به گزارش ایسنا و به نقل از وزارت ورزش، اولین نشست شورای عالی مبارزه با دوپینگ، صبح امروز با حضور دکتر دنیامالی در محل وزارت ورزش و جوانان برگزار شد.
ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو)، بر اساس ضرورت و نیاز ورزش کشور، در راستای تکالیف و چارچوبهای تعیین شده از سوی آژانس جهانی ضد دوپینگ (وادا)، شورای عالی مبارزه با دوپینگ را تشکیل داد.
وزارت ورزش و جوانان درحالی برای نخستین بار اقدام به تشکیل شورای عالی مبارزه دوپینگ کرده که نظامنامه آن یک دهه پیش مصوب شده بود اما طی این سالها اقدامی جدی برای راهاندازی آن صورت نگرفته بود.
احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان در این جلسه با مهم شمردن مقوله دوپینگ و تبعات منفی و مخرب آن بر بدنه ورزش، فعالیت جدی این شورا را در اولویت برنامههای این وزارتخانه قرار داد و این شورا همچون ستاد ملی مبارزه با دوپینگ زیرنظر وزارت ورزش و جوانان فعال خواهد بود.
هدف از تشکیل چنین شورایی، بسترسازی فرهنگی و بسط آگاهیهای علمی جامعه به منظور پیشگیری از مبادرت به این پدیده مذموم، مبارزه اساسی و اصولی با آن و هماهنگی با مجامع و سازمانهای بینالمللی مرتبط با این حوزه به ویژه وادا است.
ریاست ساختار شورای عالی مبارزه با دوپینگ بر عهده وزیر ورزش و جوانان است. رییس کمیته ملی المپیک، رییس شورای مرکزی (دبیر شورای عالی)، رییس کمیته ملی پارالمپیک، رییس فدراسیون پزشکی ورزشی، معاون ذیربط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاون ذیربط وزارت آموزش و پرورش، معاون ذیربط نیروی انتظامی، نماینده ریاست قوه قضاییه، دو نفر نماینده ورزشکاران از میان قهرمانان المپیک و بازیهای آسیایی (یک نفر آقا و خانم) و سه نفر از متخصصان یا مدیران مرتبط با امر مبارزه با دوپینگ، نفراتی هستند که ترکیب این شورا را تشکیل میدهند.
اولین نشست شورای عالی مبارزه با دوپینگ با حضور اعضای برگزار شد و حاضرین به ارایه نقطه نظرات مختلف در این خصوص پرداختند و در نهایت صحبتهای وزیر ورزش حسن ختام این جلسه بود.
احمد دنیامالی در این جلسه با قدردانی از این که اعضا، حضور در این جلسه را جدی گرفتند و نکات جامعی را در خصوص مبارزه با دوپینگ مطرح کردند، گفت: تمام تلاشمان این است که ورزش پاکی داشته باشیم تا از این طریق به سلامت جامعه نیز کمک کنیم. باید بپذیریم که در حوزه ورزش قهرمانی خلاءها و کاستیهایی را در جهت کمک به ورزشکار داریم. ورزشکار ملیپوش ما وقتی در اردوهای گلخانهای قرار میگیرد و روزانه بین ۷ تا ۱۰ هزار کالری را در تمرینات از دست میدهد، باید این کالری را دوباره برگرداند. اما چطور بازگرداندن این کالری مهم است!
وی خاطرنشان کرد: فدراسیونها به تنهایی قادر به حل این مسئله نیستند. ما باید شرایطی را مهیا کنیم که فدراسیون پزشکی ورزشی به عنوان متولی امر دوپینگ، با همفکری متخصصین این عرصه، در حوزه تغذیه، برنامهریزی اصولی، مطابق با علم روز دنیا ایجاد کند که بتوانیم انرژی و کالری از دست رفته این ورزشکار را با تغذیه طبیعی به او برگردانیم و این کار با شیوههای دارویی و شیمیایی صورت نگیرد.
وی با اشاره به این که برگزاری دورههای آموزشی پیشگیری و مبارزه با دوپینگ همواره یکی از مسیرهایی است که میتواند ورزشکاران را در برابر این پدیده شوم ایمن نگه دارد، افزود: ما هرچه در بحث آموزش بیشتر کار کنیم، کمتر در حوزه مبارزه با مشکل مواجه خواهیم بود. نادوی ایران سابقهای طولانی دارد و باید حتما از این تجربیات بهره ببرد. هدف از تشکیل این شورا این است که مباحث نظارتی و سیاست به صورت جدی مطرح کنیم تا در ستاد مرکزی مبارزه با دوپینگ اجرایی شود.
وزیر ورزش و جوانان به ارتبط تنگاتنگ با سازمانهای جهانی مرتبط با دوپینگ نیز تاکید و خاطرنشان کرد: یکی از سیاستهای ما در شورای عالی مبارزه با دوپینگ باید این باشد که جایگاهمان را در سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ و دیگر سازمانهای بینالمللی وابسته به این نهاد تقویت کنیم. طوری که بتوانیم از برنامههای آموزشی آنها بهرههای بیشتری ببریم.
دنیامالی در پایان با اعتقاد به این که جایگاه شورای عالی مبارزه با دوپینگ باید مصوبه مجلس را بگیرد، خاطرنشان کرد: ما برای این که جایگاه این شورا را ارتقا بدهیم، باید مصوبه مجلس را هم بگیریم.
وزیر ورزش و جوانان پس از جلسه شورای عالی مبارزه با دوپینگ گفت: یکی از نگرانیهای ما این است که در بازار، بحث آلودگی مکملها را داریم. نمونه تستهایی که در سال میلادی گذشته گرفتیم، افزایش پیدا کرده و آماری که به سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ دادهایم، حدود ۱۰۴۵ نمونه بوده است.
او اضافه کرد: ۱.۱۵ درصد نمونه مثبت تست دوپینگ داشتیم و تلاش میکنیم همین مقدار هم کاهش پیدا کند و امیدوارم روزی به مردم عزیز اعلام کنیم که یک نمونه تست مثبت هم نداریم.
دنیامالی خاطرنشان کرد: بحث در مبارزه با دوپینگ، فقط در حوزه قهرمانی نیست و در باشگاههای ورزشی خصوصا در بدنسازی، اتفاقات خوبی رخ نمیدهد و خیلی از مافیای مکملها، آن چیزی که تولید میکنند با استانداردها مطابقت ندارد و اینها باعث میشود که جوانان ما آسیب ببینند.
انتهای پیام