رئیس دانشگاه ملی مهارت یزد خبر داد

کنترل آفات گلخانه‌ای بدون آفت‌کش‌های شیمیایی

رئیس دانشگاه ملی مهارت استان یزد با اشاره به رفع بسیاری از نیازهای این دانشگاه با بهره‌گیری از مهارت دانشجویانش،گفت: این دانشگاه برای اولین بار در شهرستان خاتم، طرح تحقیقاتی کنترل بیولوژیکی آفات گلخانه‌ای در سطح ۲۳۰۰ هکتار را اجرایی کرده است.

«احمد محتشمی» امروز شنبه ۲۲ دیماه در نشست با خبرنگاران ضمن اشاره به اهتمام این دانشگاه به توسعه همه جانبه با برنامه ریزی مدون برای تمام حوزه‌ها و معاونت‌ها، ‌ اظهار کرد: یکی از وجوه تمایز و شاخص‌های دانشگاه ملی مهارت، ارائه ۷۰ درصد از آموزش‌ها به صورت عملی در کنار ۳۰ درصد آموزش‌های تئوری در راستای تربیت افراد متخصص، ماهر و کارآشناست.

وی یکی دیگر از ویژگی‌های این دانشگاه را تنوع در رشته‌های مهارتی خواند و تصریح کرد: هم اکنون دانشجویان این دانشگاه در ۲۷ رشته کاردانی،  ۲۳ کارشناسی ناپیوسته و ۴ رشته کارشناسی پیوسته مشغول به تحصیل هستند.

محتشمی سومین وجه تمایز این دانشگاه را ارتباط تنگاتنگ با صنعت خواند و افزود: دانشگاه ملی مهارت استان یزد مبتنی بر این وجوه تمایز، دوره‌های مهارت محور و مبتنی بر نیاز بازار را در معاونت آموزشی طراحی کرده‌ که از آن جمله می‌توان به رشته‌های مکانیک خودرو، برق، عمران و معماری و  کامپیوتر اشاره کرد.

وی استفاده از روش‌های نوین آموزشی مانند یادگیری مبتنی بر پروژه و تقویت دوره‌های آموزشی در تعامل با سایر دستگاه‌ها را نیز از اقدامات ویژه در دستور کار این معاونت ذکر کرد.

وی با بیان این که دانشگاه ملی مهارت هم اکنون دارای ۱۱ مرکز در سراسر استان یزد است، تعداد دانشجویان فعال این دانشگاه در حال حاضر را نزدیک به هفت هزار نفر اعلام کرد و گفت: با افزوده شدن تعداد ۱۷ عضو هیات علمی، هم اکنون تعداد اعضای هیات علمی این دانشگاه به ۷۲ نفر افزایش یافته است.

محتشمی به آغاز ثبت نام جهت تکمیل ظرفیت بهمن ماه این دانشگاه برای سال تحصیلی جاری ۱۴۰۳ با کد ۰۳۲ از امروز و تداوم آن تا ۲۶ بهمن ماه خبر داد و افزود: ثبت نام دوره‌های کاردانی به کارشناسی این دانشگاه برای سال آینده از ۲۵ تا ۳۱ خردادماه ۱۴۰۳ و مرحله دوم آن  ۲ تا ۷ شهریورماه سال ۱۴۰۴ است. همچنین زمان ثبت نام رشته‌های کاردانی ویژه دانشگاه ملی مهارت از ۱۵ تا ۲۱ تیرماه خواهد بود که آزمون آن هفتم شهریور برگزار می‌شود و افراد فاقد سوابق تحصیلی نیز برای این رشته‌ها می‌توانند از ۲ تا ۷ شهریور اقدام کنند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: دانشگاه در ذیل معاونت پژوهش و تحقیقات، حمایت از پژوهش‌های کاربردی در حوزه‌های مختلف را برای اساتید و دانشجویان مورد اهتمام دارد و علاوه بر این در نظر داریم بستر و فضای مناسبی با تجهیزات لازم را برای استقرار مراکز رشد و شتاب‌دهنده‌های دانشگاه ایجاد کنیم.

رئیس دانشگاه ملی مهارت استان همچنین برگزاری رویدادهای نوآورانه را یکی دیگر از اقدامات در دستور کار معاونت پژوهشی این داشنگاه خواند و گفت: به عنوان نمونه اخیراً رویداد بازی‌سازی را به صورت ملی میزبانی کردیم.

وی از انعقاد تفاهم‌نامه با مراکز مختلف و ارتقای مهارت‌های مدیریتی مدیران و کارکنان دانشگاه و ایجاد سبک مدیریتی مشارکتی به عنوان دیگر برنامه‌های در دستور کار این دانشگاه خبر داد و تصریح کرد: دانشگاه طی دو سال اخیر با دستگاه‌ها، صنایع و کنسرسیوم‌های مختلف بالغ بر ۱۶ تفاهم نامه منعقد کرده که بعضاً در قالب این تفاهم‌نامه‌ها، دانشجویان دانشگاه در صنایع مربوطه نیز بورسیه شده‌اند.

محتمشی برنامه‌ریزی و پایش عملکرد افراد، برگزاری نشستهای تخصصی، جشنواره‌ها، نمایشگاه‌ها و رویدادها و نیز آینده‌پژوهی نیازهای صنعتی برای استان را از دیگر سیاست‌های تعریف شده جهت معاونت پژوهشی دانشگاه مهارت استان ذکر کرد.

وی با اشاره به درخشش جهانی برخی دانشجویان این دانشگاه در حوزه ورزش، افزود: امسال بیش از ۲۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه ملی مهارت استان یزد در ادروهای جهای سازندگی درون و برون استانی شرکت داشتند.

این مسئول در بخشی از سخنانش از رفع بسیاری از نیازهای دانشگاه با بهره‌گیری از مهارت دانشجویان خبر داد و افزود: در همین راستا پیگیر اخذ مجوزهایی برای بهره مندی از توان و مهارت دانشجویان جهت کمک به مردم نیز هستیم.

محتمشی در پایان با اشاره به انتشار ۳۰ عنوان کتاب در این دانشگاه طی سال‌های اخیر، اعلام کرد: دانشگاه برای اولین بار در شهرستان خاتم، طرح تحقیقاتی کنترل بیولوژیکی آفات گلخانه‌ای در سطح ۲۳۰۰ هکتار را اجرایی کرده و سعی دارد با بهره گیری از حشرات شکارگر برای کنترل آفات گلخانه‌ای، مانع بروز اثرات آفات‌کشهای شیمیایی در این حوزه شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۲ دی ۱۴۰۳ / ۱۳:۱۳
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1403102216095
  • خبرنگار : 50214