دانشگاه چینهوا ‏چین در تعقیب گوگل ‏

تجزیه و تحلیل مقالات پذیرفته شده توسط کنفرانس‌های بزرگ هوش مصنوعی نشان می‌دهد که چین در این زمینه به سرعت در ‏حال تعقیب ایالات متحده است. ‏

به گزارش ایسنا، روزنامه معتبر ژاپنی نیکی اخیرا حدود ۳۰ هزار مقاله تحقیقاتی پذیرفته شده توسط کنفرانس سیستم‌های پردازش اطلاعات عصبی، کنفرانس بین‌المللی یادگیری ماشین و کنفرانس بین‌المللی در بازنمایی‌های یادگیری را بین سال های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۴ مورد بررسی قرار داد.

از ۵۰ موسسه‌ای که بیشترین مقالات پذیرفته شده را در سال گذشته داشتند، ۱۴۷۶۶ نویسنده از ایالات متحده آمریکا بودند که بیشتر از هر کشور دیگری بود. چین پس از هشت برابر افزایش در چهار سال گذشته، با ۸۴۹۱ نویسنده در رتبه دوم قرار داشت.

شش موسسه از ۱۰ موسسه برتر در ایالات متحده مستقر هستند - از جمله گوگل که رتبه اول را کسب کرد - در حالی که بازیکنان چینی ادامه لیست را تکمیل کردند. دانشگاه تسینگ‌ هوا در رتبه دوم و دانشگاه پکن در رتبه ششم قرار گرفت.

چین بر اساس طرحی که در سال ۲۰۱۷ تنظیم شده بود، تحقیقات هوش مصنوعی را در سطح ملی ترویج می‌کند و هدف اصلی‌اش این است که در سال ۲۰۳۰ به «مرکز جهانی نوآوری هوش مصنوعی» تبدیل شود.

با این رویکرد، تعداد نویسندگان مقالات پذیرفته شده در کنفرانس از موسساتی مانند دانشگاه‌های چینهوا و پکینگ سه تا چهار برابر شده است. در همین حال، دانشگاه ژجیانگ که یک مرکز تحقیقاتی اختصاصی هوش مصنوعی را با همکاری هلدینگ گروه علی‌بابا راه‌اندازی کرد، شاهد افزایش تعداد نویسندگان آن از ۳۴ نفر در سال ۲۰۲۰ به ۹۰۶ نفر در سال ۲۰۲۴ بود.

از جنبه تجاری نیز، پس از اینکه OpenAI مستقر در ایالات متحده مدل تولید ویدیوی Sora خود را اعلام کرد، فناوری Kuaishou در چین با ابزار رقابتی به نام Kling وارد بازار شد. به عقیده کارشناسان، هجوم استعدادها به ارتقای رتبه چین در این زمینه کمک فراوانی کرده است.

انتهای پیام 

  • شنبه/ ۲۲ دی ۱۴۰۳ / ۰۸:۰۰
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1403102115622
  • خبرنگار : 71967