خشکسالی در خراسان شمالی، خزنده و بی صدا 

رئیس گروه توسعه کاربردی هواشناسی اداره کل هواشناسی خراسان شمالی گفت: بر اساس آخرین تحلیل ها و گزارش های مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران کشور، طی ۱۰ ساله منتهی به پایان آذرماه ۱۴۰۳، تنها کمتر از ۱.۵ درصد از مساحت استان در محدوده ترسالی های ضعیف و متوسط قرارداشته و ۱۵.۷ درصد از پهنه استان نیز در گستره نرمال قرار گرفته است.

علیرضا گلرخ در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در واقع در ۱۰ ساله اخیر ۸۳ درصد از عرصه استان، متحمل از اثرات انواع خشکسالی بوده که از این وسعت نیز بیش از ۵۰ درصد پهنه استان متاثر از خشکسالی های شدید تا بسیار شدید و بیش از ۳۰ درصد آن درگیر خشکسالی های خفیف تا متوسط بوده است.

وی افزود: در میان شهرستان ها نیز در چهار شهرستان اسفراین، گرمه، مانه و سملقان بطور ۱۰۰ درصد پهنه، شهرستان های بام و صفی آباد، بجنورد، جاجرم، راز و جرگلان بیش از ۹۰ درصد عرصه و شهرستان شیروان ۶۰ درصد و شهرستان فاروج نیز ۲۸ درصد گستره شامل انواع خشکسالی از خفیف تا بسیار شدید بوده است.

گلرخ ادامه داد: در  بین شهرستان ها نیز گرمه با بیش از ۹۲ درصد و جاجرم با بیش از ۵۰ درصد خشکسالی بسیار شدید در پهنه خود مواجه بوده و بیشترین آسیب را پذیرفته اند.

وی بیان کرد: با توجه به تشدید اثرات تغییر اقلیم، مناسب است مقوله خشکسالی و صدمات ناشی از آن بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۰ دی ۱۴۰۳ / ۲۰:۵۷
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1403102015314
  • خبرنگار : 50046