بهرام سرمست در آئین تکریم و معارفه مدیرکل اطلاعات آذربایجان شرقی افزود: آذربایجان شرقی در شرایط کنونی دارای چالشها و فرصتهایی است که فرصتهای آن در این برهه تاریخی بی نظیر است.
استاندار آذربایجان شرقی گفت: بر مسوولان سیاسی استان فرض است از تهدیدات پیشگیری و از فرصتها استفاده کنیم.
سرمست ادامه داد: قاعده کلی بر این است که هرگاه مسئولین استان توانستند مسایل را در نقطه مبدا، پیشگیری و از امنیتی و سیاسی شدن آنها جلوگیری کنند، در واقع کاری کردهاند که تهدیدات به فرصت تبدیل شده است.
وی به پروژههای عمرانی آذربایجان شرقی اشاره و بیان کرد: در شرایط کنونی در حوزه عمرانی برخی مگاپروژهها را دنبال میکنیم که بعد استانی نداشته، بلکه مستقیما به حوزه ملی مربوط میشوند.
سرمست گفت: از اولین روز شروع مسوولیتم در آذربایجان شرقی تکمیل این پروژهها را به جد دنبال کردهام.
استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: از جمله این پروژهها، کریدورها و آزادراههای استان است که ما را به پیکره کشور متصل میکند از آن طرف به اروپا و اوراسیا ارتباط میدهد.
سرمست گفت: آزادراه تبریز- بازرگان، تبریز- ارومیه و هشترود- مراغه از جمله این کریدورهاست که تکمیل و بهره برداری از آنها تاثیرات ملی دارد.
وی به ظرفیتهای استان در حوزه حمل و نقل ریلی نیز اشاره کرد و گفت: اتصال ایستگاه خاوران به تبریز و سپس تبریز به چشمه ثریا از پروژههای مهم ریلی در آذربایجان شرقی است که اجرای آن میتواند ارزش افزوده ملی و بینالمللی برای کشورمان داشته باشد.
استاندار آذربایجان شرقی اضافه کرد: جاده مرزی کلاله به جلفا در حاشیه رودخانه ارس نیز یک پروژه مهم ملی است که اگر در تکمیل آن تعلل کنیم، موقعیت ژئوپولیتیکی کشور را در مرز از دست خواهیم داد.
سرمست ادامه داد: احیای دریاچه ارومیه و مسایل زیست محیطی از دیگر مسائل مهمی است که به جد در استان دنبال میشود.
استاندار آذربایجان شرقی به مسائل اقتصادی استان نیز اشاره کرد و گفت: در حوزه اقتصادی با یک مجموعهای از فرصتها و تهدیدات مواجه هستیم.
سرمست ادامه داد: در آذربایجان شرقی بیش از ۹۴ سهم اقتصاد متعلق به بخش خصوصی است و در مقابل در بخش دولتی با فرسودگی صنایع مادر از قبیل چرخشگر، ماشینسازی و تراکتور سازی مواجه هستیم که ضروری است همه آنها نوسازی شوند.
وی با بیان اینکه با ناترازی انرژی در کشور و به تبع آن در آذربایجان شرقی مواجه هستیم، اضافه کرد: در این راستا موضوع مهم و اساسی بهسازی و بازتوانی نیروگاه حرارتی تبریز است.
استاندار آذربایجان شرقی افزود: در راستای رفع ناترازی انرژی به جذب سرمایهگذار در حوزه انرژیهای تجدید پذیر اقدام کردهایم و در این مسیر از صندوق توسعه ملی کمک گرفتهایم و کارگروه ویژه انرژی در استانداری ایجاد شده است.
سرمست به مسایل حوزه اجتماعی استان نیز اشاره کرد و گفت: تبریز در سطح کشور به شهر بدون گدا مشهور است و خیّرین بسیار خیر اندیشی داریم که در زمینههای اجتماعی با دولت و مسوولین همراهی دارند.
وی ادامه داد: در طول تاریخ معاصر، آذربایجان در مقاطع مختلف برای ایران مبارزه کرده است؛ طلایه داری در مشروطیت، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و در نهایت انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم که مردم آذربایجان با حمایت بینظیری از دکتر پزشکیان انجام دادند، نقش تاریخی این خطه را در صیانت از وحدت ملی نشان میدهد.
سرمست تصریح کرد: آذربایجان همچنان که در طول تاریخ پشتیبان نظام و تمامیت ارضی بوده است، اکنون نیز به این نقش تاریخی خود ادامه میدهد.
وی افزود: پس از فرمایشات مقام معظم رهبری، میزان مشارکت مردم استان در انتخابات ریاست جمهوری از ۴۰ درصد در مرحله اول به حدود ۵۰ درصد در مرحله دوم رسید که باید آن را حفظ کنیم و قدر بدانیم و برای جلب رضایت ۵۰ درصد بقیه نیز بکوشیم.
سرمست گفت: آذربایجان شرقی با ظرفیتهایی که دارد، میتواند به نقطه عطف دیپلماسی اقتصادی دولت وفاق تبدیل شود.
استاندار آذربایجان شرقی اضافه کرد: در راستای استفاده از همه ظرفیتها در آذربایجان شرقی در راستای وفاق ملی، تعامل بسیار خوبی بین ارکان حاکمیت متشکل از دولت، قوه قضائیه و نمایندگان مجلس در استان وجود دارد.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، وی تصریح کرد: وفاق ملی در استان یک معنای ویژه ای دارد و سعی داریم با تعامل و همکاری ارکان حاکمیت به آن معنا ببخشیم.
انتهای پیام